Planering...me like..

Vi har äntligen bestämt datum för Melwins namngivning! Det blir på Pingstafton, den 30:e Maj ute hos Tobbes föräldrar på Munsö. Jag sitter o fnular o tänker vad som behövs göras..hmm...hmm...hmm igen.. Vi blir typ 65 pers om alla kan komma..stooor släkt! Eftersom en del kommer ifrån Västerås så tänkte vi grilla också, inte bara fika.
Jag tog ett A4 och började skriva ner all planering..
  • Inbjudningarna är ivägskickade.
  • Idag träffade vi Margareta, Officianten som ska hålla i allt.
  • Vi behöver stolar, partytält, grillar, termosar, stereo.
  • Kan nån sjunga nåt?
  • Mat, vad och hur mycket?
  • Hur många grillar behövs? 
  • Sås till grillköttet?
  • Bröd? Orkar jag baka allt själv? Mamma hjälper till..=)
  • Dricka, öl, vin, vad dricker folk på ett dop...det är ju lördag, grillning..hmm.
  • Efterrätt? Tårtor eller glassbomb? ...hmmm...smälter en glassbomb för fort? Men det är ju himla gott....
  • Baka bullar? Hur många satser?
  • Vika servetter...överambitiöst men gulligt...ett måste.
  • Sånger, vilka, allsång eller solist? Både och?
  • Fadder brev...o gåva?
  • Dåligt väder...får vi plats inne då?
  • Kaffe, te, mjölk..
  • Bål eller välkomstdrink..kolla recept.
  • Bestick...plast eller riktiga? Hatar plast, vi får skrapa ihop riktiga.
  • Tallrikar...papper får det bli, det finns ju roliga numera.
  • Glas...kolla IKEA...hmmm...kan man dricka vin ur ölglas? Såklart man kan...idiot..
  • Kläder till Melwin? Slips, fluga, finbyxor...hmm..
  • Kläder till mig...suck.
  • Skriva ut program..eller iallafall sångtexter så så många som möjligt sjunger.
  • Ska man tända ett ljus i cermonin?
  • Vad betyder Nötens namn? Skriva namnförklaring...
  • Vad kan man förbereda dan innan?
  • Kan nån spela gitarr eller nåt...eller så skiter vi  i det.
  • Tända grillarna i god tid så det blir bra glöd...
  • Kladdkakor eller inte? Det är ju så jäkla gott!
  • Hälsningsbok som folk kan skriva i...fix!
  • Dukar...hmm...
  • Presentbord.
  • Hur och vart ska vi stå på cermonin?
  • osv, osv, osv.... God natt!

Suck...j-vla Internet...

Igår kväll så avslutade jag 4 auktioner på Tradera. Jag skickade iväg vinnarmail för att kolla i morse om dom hade betalat allihopa. Nehä, då funkar inte Internet igen, helvete.... Nu är det tredje gången som det strular på bara några veckor! Com Hem...suck o stön. Jag blev genast stressad fö tänk om folk har betalat in och jag inte har möjlighet att skicka iväg varorna idag..trist. Plus att jag själv hade vunnit en auktion på ett par grymt coola hängseljeans åt Melwin som jag ville betala snabbt. Jaja, nu är klockan snart 22 och nu funkar skiten igen. Har precis kommit hem, skjutsade Tobbe till Tumba för att hämta lastbilen som vart på reparation. det tog en timme att komma hem pga av en olycka...pricken över I:t idag, tjihooo! Nä, pricken över I:t var att Nöten skrek i 20 min när vi stod i bilkön o inte kom en enda meter... Han har inte skrikit så j-vla mycket sen sin första vaccination! Men jag förstår honom..att bli nertryckt i en bilstol i pyjamas, beredd att sova sött i sin gosiga säng..lilla älsklingen, jag ville bara ta upp honom och lugna honom...Till slut orkade jag iallafall inte höra mer så jag trasslade mig ur kön för att försöka hitta en annan väg ut på mororvägen. Det lyckades så vi kom ut precis framför avspärrningarna...då hade kön släppt o alla bilar rullade igen...hahaha, jag höll på att få nervsammanbrott!

förrutom det så har det varit en härlig dag! BVC morsorna kom hit idag och käkade lunch! Mysmysmys! Kl 13 å rullade vi upp vagnarna till centrum för den sista föräldraträffen på BVC. Vi fick se en film om luftstopp och första hjälpen på småttingarna, bra där, äntligen nåt vi har nytta av!

Nu ska jag käka, för det hann jag inte efter PowerStepen...

Vad faan innehåller schampon egentligen???

I helgen så vaknade jag av att det kliade nåt förbannat bakom ena örat. Jag hade en liten schampoklump kvar efter duschen som torkat där. Det kliade som faan och sen ömsade jag skinn och blev röd o svullen...hmmm. Samma sak hände för nåt år sen..Jag stod o knådade på jobbet när det kliade till i ena örat. Samma som nu, en torkad schampo klump satt där. Hela örat blossade upp som ett brottaröra och det kliade i minst 3 dar..sen flagade jag skinn och var torr i flera veckor! Frågan jag ställer mig..VAD FAAN INNEHÅLLER SCHAMPON EGENTLIGEN?????
Jag tog min nuvarande schampoflaska (ett billigt schampo från Åhlens) och synade innehållsförteckningen, googlade varenda jäkla ingrediens...resultatet är för fasen helt sjukt:
(Schampot innehåller 42 ingredienser, jag rabblar dom 10 första)

Aqua = ja, det fattar alla vad det är..
Sodium Laureth Sulfate = Sodium lauryl sulfate och sodium laureth sulfate är bra på att irritera och inflammera hårbottnen, torkar ofta ut hårets naturliga oljor och brukar svida när man får det i ögonen. Å andra sidan skummar de upp lätt, rengör noga och håller ihop väl, och på grund av detta är de väldigt svåra att undvika. En del shampoon balanserar sulfaterna med mildare ämnen som tex cocoamider (cocoamides). Shampoon som listar en cocoamid före en sulfat är mildare, och dyrare. Sodium lauryl sulfate är den tuffaste och bör undvikas helt.
PEG-4 Rapeseedamide = Detta är en tensid = kemiskt manipulerat fett. Så här tillverkas dessa: fettsyror isoleras ur fetter (oljor), reduceras till fettalkoholer som behandlas med etylenoxid (etoxyleras) till nonjoniska tensider, som behandlas med svaveltrioxid och neutraliseras med något alkaliskt. Tensider ska vara avfettande men påskyndar tyvärr talgproduktionen så håret upplevs fett redan andra dagen.
Sodium Laureth-II = Samma som det först på listan, bara en annan sort.
PEG-7 Glyceryl Cocoate = Den gemensamma nämnaren för gruppen PEG är just det att de framställs med hjälp av PolyEthylene Glycol, som är en restprodukt vid gasframställningen av råolja. Men en som vill vara helt ren vill heller inte använda något som det står PEG på. Alla ämnen som framställs med hjälp av PEG är en extrahering av en kokosolja.
Propylene Glycol = Flervärdig alkohol...?
Vitis Vinifera = TJIHOOOO,ett liten druvextrakt har kämpat sig in i smeten!!!
Guar Hydroxypropyl Trimonium Chloride = Utvinns ur Guarträd. Sätter sig som en hinna på strået och gör det mjukare.
Panthenol = får hårstrået att svälla upp så att vatten kan komma in.
Silanetriol = ett vattenlösligt silikon.
Paraben = Dödar eller hämmar tillväxten av jästsvampar, bakterier o jäst. Konserverar produkten. Många Parebener har visat sig vara hormonstörande. Man har hittat Parabener både i testikelcancer och bröstcancerknölar. Bra där..

Ärligt talat så fattar jag inte hur det ens kan vara lagligt att tillverka produkter som innehåller så jävla mycket skit och som man dessutom använder varja dag!!!

Ja har kollat runt efter ett bra schampo på nätet nu...det är ju ändå så att jag kan ju inte tvätta håret i nåt gammalt vax från nån gran eller nåt...det måste ju ändå bli rent. Men jag ska syna ingredienserna o bli en "pain in the as" kund framöver! Vi måste ju för fasen börja ställa lite krav som konsumenter!!!
Jag var i centrum en snabbis idag , uppeldad och laddad till tänderna..jag gick in på 3 frisörsalonger och frågade efter ett schampo utan sulfater. INTE EN ENDA FRISÖR HADE EN ENDA ANING OM VAD JAG SVAMMLADE OM!!!!
Det är som att jag som massör skulle massera med bensin! Det glider säkert bra...
Så, nu har jag, moraltanten, avreagerat mig! God natt!


p.s Det hela slutade med att jag köpte ett schampo o balsam från Tigi-S Factor, en ny serie som tagits fram helt utan sulfater..lite bättre iallafall... d.s

 


Baddjävulen Melliwidelli!

Igår hann jag inte med att blogga, katastrooooof! ;) Vi var ju på Adams dop på dan, det var jättefint! Han var å duktig i kyrkan och tittade runt omkring sig o undrade vad fasen han gjorde där, efter ett tag så började han att gäspa, hahaha! Glömde min kamera på fikat efteråt, jävla klantidiot..
Sen drog vi direkt vidare hem för att hämta upp Tobbe innan middagen hos Pelle o Lollo. Det var suveränt god mat och en massa annat gottis, det är det jämt när Lollo rockar loss i köket. Vi kom hem vid 01 efter att ha lämnat Erika hos sig. Innan vi lämnat Erika så blev vi stoppade av polisen för att det var en stor brand i Vinsta industriområde! Tobbe har ju sin lastbil där så vi blev lite oroliga och körde runt på baksidan så Tobbe kunde kolla läget. Det var ingen fara, men ett par poliser sa att det var explosionsrisk..hmmm... inte bra...speciellt inte mtp att det bor en gubbe i husvagn på området. Det gör ju inte saken bättre att han är lite glad i spriten så han kanske skulle ligga däckad i sitt bo. Tobbe underrättade polisen så dom skulle kolla upp läget. I morse så hörde vi att det hade brunnit i en av bilverkstäderna och i lagret bredvid. Det var fortfarande avspärrat idag.

Babysim idag! Den lilla nöten plaskade o guppade omkring som bara den! Hahaha, han såg så skön ut när han låg på mage över våra händer och guppade med rumpan så mycket så vattnet skvätte i halva poolen o den blåa lilla blöjan kämpade för att hålla sig kvar, hahaha...lilla Doodod! Idag skulle vi öva på första steget i självräddning. Man skulle stå med ryggen mot väggen och sätta barnet på ena knät. Sen ska man stoppa in tummarna i barnets händer så dom håller ett fast grepp. Tanken är sen att man ska få barnet att stå på ens mage och hålla balansen med böjda armar. Framöver så ska dom koppla ihop att släppa taget betyder att man hamnar under vattnet, hålla hårt fast i tummarna betyder att man håller sig ovanför ytan. När dom fattar det ska man byta ut så att dom håller i en pinne som flyter istället. Dert gick bra, förrutom att nöten hoppade upp med båda fötterna mot halsen på en och studsade hit o dit...hmm...damp var det ja..


Hmm...vad ska jag ha på mig???

Måste shoppa lite kläder med färg ser jag...

Ett problem...vi ska ju på dop idag ju....sen middag....vad i h-vete ska jag trä på kroppen??? Jag letar o rotar bland alla linnen, byxor, toppar, kjolar...kommer i nästan allt nu men det ser inte så snyggt ut som det gjorde förut..måste bero på hudtonen också....mintgrön var den ju. Jag ska gå upp till centrum o se om jag hittar nåt plagg för en billig penning. Ska hitta en lite skjorta till Melwin också tänkte jag..

Hej o hå alla glada i solens sken!

20 grader +!


Professorn Vincent, Jessica o Annika


Lukas!


Nöten o Bob i solen


Mellividelli med sin heta morsa...

Idag fick man verkligen känna på lite sommarvärme! Jag, Annika o Nöten åkte hem till Jessica och käkade lunch på verandan. Det är så man gör när man själv bor i en lägenhet vid Bergslagsplan..;)
Det var så härligt i solen och det sägs att det ska bli ännu bättre väder imorgon, yeah! Me like! Vi kom dit vid 11 och åkte kl 16, lite dåsiga efter all sol...eh...eller det kanske var kladdkakan som Jessica gjort...som vi 3 delade på??? Gryyyyymt gott var det som ni förstår! Lite små stänk av salt i smeten, mums, det är det som är tricket....farligt gott.
Jessicas äldsta son Lukas är hemma från dagis på fredagar och underhöll oss med sitt härliga lilla smile och rosiga kinder! Lilla sötungen!

Tobbe var tvungen att jobba över några timmar så jag missade BodyPumpen kl 17.30..suck. Jag ringde Erika och sa att hon fick köra själv, men då bestämde vi att ta en löparrunda istället. Så hon kom över vid 19 tiden då Tobbe hade kommit hem. Vi sa att målet var att orka kuta ner till vattnet.....när vi kommit dit så sa vi att nästa mål var till Kaanan badet...vi fortsatte...ok, uppför mördarbacken....fix! Äh, vi fortsätter genom skogen till målet i spåret...vi är grymma..Äh, vi kör hela vägen tillbaks till starten vid rondellen utanför oss och så spurtar vi på slutet! Heeelt sjukt, vi bara kutade på! Sååå skön känsla i kroppen har jag inte haft på länge när det gäller löpning! Vårt mål har vi satt, och det är att kuta i 40 min utan att stanna....nu körde vi på i 30 min! TJIHOOOOOO!!!! Positiva tankar, det var dets om gjorde det idag! Ska försöka hålla det framöver.

Imorgon döps imorgon kl 14 i Hässelby Villastads Kyrka. Kl 17 ska vi på födelsedagsmiddag hos Lolla o Pelle!

Massage på företag med nöten som sällskap!

Idag var jag o Melwin på ITH i Täby och visade upp oss och knådade några stycken! Så kul att se dom igen! Jag har knådat där sen typ 6 år tillbaka. Melwin skötte sig jättebra, låg där på sin lilla filt och snackade med sina leksaker tills han tröttnade efter en timme...hehehe...då tog jag upp honom och ammade ståendes, masserandes, hahaha! Tänk om jag hade sett mig själv idag för bara ett år sen! Jaja, dom jag knådar känner nog ingen skillnad, o inte ser dom vad jag pysslar med heller...;)

                   
Tessan o Melwin sjunger om lilla Lotta som bajsar på pottan!

Efter massagen drog vi iväg till pappa o Tessan för att hälsa på och lämna deklarationen. Tessan hade gjort en så jäkla god spenat paj! Hon kan laga mat hon! Tack härliga du!!! Jeff o Linn kom hem från skolan och vi fikade i solen, så himla härligt! Farsan håller på att fixa staket till poolområdet så nu längtar jag efter poolfesten den 6 Juni!
Linn satt tålmodigt med mig för att visa mig några knep på Photoshop! Åh, hon är så jäkla duktig, o snabb som an gammal vessla i händerna så jag knappt hann med! =) Så det är inte jag som ska ta åt mig äran för min nya Header här på bloggen, utan Linn som fipplade o pillade enligt mina önskemål. Hon ska få ett foto i rätt format så hon kan göra om den så den passar perfekt! TACK LITEN FÖR HJÄLPEN, DU E GRYM!!!

Nu ska jag käka middag och betala ett par byxor som jag vunnit på Tradera för 32 kr! Vilket klipp!



Mysdag med Melwin!




Idag har jag o nöten bara slöat oss hela dan! Vi började med att ligga i sängen till kl 9 och bara mysa och leka. Sen fortsatte vi att leka i vardagsrummet med alla prylar...han börjar komma i den åldern nu att allt ska stoppas i munnen och provsmakas..gäller att se upp... Imorgon ska vi på bio igen...hehehehe...vardagsmys.

Annika Dag!!!

Idag kom härliga Annika förbi för att åka med oss till IKEA en sväng! Jag köpte en ny dörrmatta, en korg att ha leksaker i och en liten mobil med små fiskar att hänga ovanför skötbordet i badrummet (nöten vrider sig som en liten babyål för att han är så nyfiken på allt omkring honom..måste få honom rak så han inte skiter snett i sneda blöjor, hahaha!)
Efter IKEA åkte vi direkt till BVC för att väga, mäta och vaccinera igen...suck. Annika följde med in på rummet och försökte underhålla Mellividelli medans han fick sina sprutor och det gick jättebra! Lite gråt vid andra sprutan bara men han hämtade sig snabbt, lilla älsklingen!
Vi var så jäkla hungriga efter vår dag så vi avslutade med lite...gissa vad...KYCKLING MED CASHEWNÖTTER!!!

Jag kutade en liten runda i eftermiddags när Toobi kommit hem. Tredja rundan totalt sen jag startade förra veckan. Jag har tänkt att jag ska börja md små korta rundor för att få lite självförtroende igen i löpningen! "Lätta fötter, lätta fötter" Fukar bra hittills! Målet är att kunna kuta 45 min utan att stanna i lugnt tempo. Känns inte så omöjligt nu..alla milslånga promenader måste ha gjort susen!

God natt!!!

BP vs AIK

                                                          

Imorse när vi satt o käkade sen frukost så kollade jag ut och såg att det var total trafikkaos i rondellen utanför! En polisbil åkte fram o tillbaka på gångvägen o jag tänkte att nu har det hänt en olycka igen... Men så sa Toobi att det var dax för BP att möta AIK på hemmaplan idag! Aha, fasen vad med folk, världens vallfärd till Grimsta IP! Ser så kul ut när vuxna människor klär sig i stora halsdukar, mössor, kepsar o träningsoveraller i skrikiga klubbfärger! Overaller som dom aldrig i sina liv skulle komma på tanken att använda som dom är tänkta att användas till...träning...nono..bira, bira, bira bärs, bärs, bärs är det som gäller, o lite spilld ketchup o senap..  Fast det är väl egentligen himla härligt!? Att vi har barnasinnet kvar, hur gamla vi än blir!
Här hemma så laddar Toobi för sin premiärmatch på StoraMossens IP! Det är stretching (efter mycket tjat från mig) vatten o bra frukost som står på dagens lista, väldigt viktigt det där...att ladda inför stora mästerskap..;)
Jag o Melwin hänger självklart på för att stödja hemmalaget! GO MUNSÖ, GO MUNSÖ!!! Vi drar dit direkt efter babysimmet, då är vi mjuka o varma i kropparna för att orka stå där i 3 timmar o dra i barnvagnen fram o tillbaka.
Jag håller mina starka tummar stenhårt för att min älskade Toobis fotleder håller idag...förra säsongen så höll dom första halvan av premiär matchen, sen var den säsongen över...knak o brak.. Jag ska göra allt jag kan för att försöka hjälpa till med massage o stretching. Jag skickade honom till min favvo Kiropraktor som ordinerade honom ett par sulor för 2400 spänn....äh, vi är gjorda av pengar så det känds inte..men faktum är att dom har hjälpt sjukt bra och Tobbe är numera beroende av dom så dom trycks ner i både jobbkängor o jumpadojorna! Han drog dessutom av dom på förataget så svedan blev lite lättad..hehehe.

GRATTIS MAMMA PÅ FÖDELSEDAGEN!!!


Ja må hon leva, ja må hon leva!!! Idag fyller min älskade mor 53 år! GRATTIS!!!

Vi var hos Tomas (morbror) idag och firade henne och Tomas som fyllde år i förrgår. Mormor, morfar, och Jossan var också där. John o Madeleine stannade hemma pga förkylning o feber, stackarna, dom gick miste om god fika. Krya på er mina älskade små syskon!

Ska gå o lägga mig tidigt idag tänkte jag..Grabbarna grus, Tobbe, Johnny o Daniel sitter i vårt vardagsrum i denna stund o spelar Resident Evil på PS3....suck...Låter så jävla nördigt när dom sitter o diskuterar ammunition o skriker o gapar...men det är ju roligt att dom har roligt...;) dom små snoppisarna.. Så jag lägger mig o läser slutet på "Luftslottet som sprängdes", den är grymt bra o himla spännande på slutet! Kikar upp p bokhyllan bakom mig o ser typ 40 böcker som jag ska beta av nu, allt från thrillers till faktaböcker som jag köpt för att dom verkar så himla bra. Ska sätta lite fart o verkligen ta mig tid o läsa mer, speciellt nu när man kan ta med sig en bok o pausa promenaden vid vattnet för att läsa i solen, myyyyyyys!!!

Imorgon är det Babysim igen, tjihooo! Det ska bli kul att se hur han beter sig den här gången, min lilla älskling. Han blir mer o mer exalterad för varje gång vi kommer dit! När han blir större så ska jag lära honom att dyka, jag längtar tills dess..=) "Jag ska lära honom allllt jag kan!"....Baloo till Mowgli i Djungelboken...hehehehe.

Knep & Knåp AB



Pust, äntligen har jag gjort klart alla inbjudningar till Melwins namngivning. Ska lägga dom på lådan imorgon. Det blev rätt bra, trots lite strul med papper, skrivare, limmet som kladdade som sockertrådar i hela lägenheten och adresser som var fel så jag fick göra om en del av korten...Men det är så jäkla kul att sitta o klistra o knåpa! Jag önskar bara att jag hade 3 timmar för mig själv så det blev klart snabbt o smidigt. Den lilla nöten kräver allt mer uppmärksamhet, som en liten seriefigur ligger han bredvid mig och bubblar med munnen, snurrar runt från rygg till mage, jollrar så högt så det skär i öronen..hahahaha, att en sån liten kropp kan skapa så höga ljud! Jag har inte stött på en enda unge som har såna jävla stämband som min!!! Tur att det är av glädje som har tjuter...så min kommande Tinnitus har en positiv orsak..

Sång på förskolan...tjihooo....not...

Igår på BVC så fick vi tipset om att gå och sjunga med våra små nötter på öppna förskolan i Grimsta. Härligt tänkte jag, för jag kan ju inte texten på en enda sång förrutom låtar i Björn Rosengren genren...eh...kanske inte det bästa att lära nöten...hahaha!!! "Trumpeten känns så len mellan dina ben" =/ Så, kl 13 så träffades jag, Annso o Camilla utanför lokalen förväntansfulla.. Vi kom in och satte oss i en stor soffa och såg hur fler mammor kom in och tog plats. Ja, och så gick tiden...klockan passerade 13.15....13.30....13.45...Vi hade det jättetrevligt och satt o snackade så vi brydde oss inte jättemycket men vi glimtade på klockan med jämna mellanrum och tittade oss omkring på dom andra morsorna som vant satt o gaggade o inte verkade bry sig om att tiden tickade... men vad fasen, det skulle ju börja kl 13 och vi började undra vad som hände? Till slut så sa en av "fröknarna" att "ja, vi brukar ju ha en liten sångstund så här på onsdagarna" ...eh...ja...det är därför vi sitter här med nu hungriga ungar med blöjor fyllda av gul mumsmums...  Vi satte oss ÄNTLIGEN i en liten ring med ungarna i knät och satte igång att sjunga alla de olika sånger och gungade hit o dit o klappade händerna tralalalalalaaaaa! Jag kunde typ en sång...Imse Vimse Spindel..hahaha...jo, den är ju svår. Så jag satt där som en klump o log o försökte hänga med i svängarna...Jag vet inte om det beror på att man har amningshjärna nu men jag kunde inte låtarna ens efter att vi sjungit typ 13 varv, jag satt fortfarande där som en idiot o mumlade o log..Melwin var trött o seg sen en timme tillbaks o ville inte vara med som jag vet att han skulle ha velat lite tidigare. Vi började sjunga kl 14 ca o var klara ca 7 min senare...jaha, det var det det! Jag, Annso o Camila kollade på varann o flinad lite...det här hade vi klarat oss utan.
Vi ska satsa på BabyRytmik på Dansmuseet istället! Det håller iallafall på i 60 min, o kostar 70 spänn. Torsdagar kl 9.15, perfekt, ska haka på om två veckor. Dom har även Adfrikansk musik o dans utomhus i sommar, fasen vad coolt!

Jag är inte avundsjuk på Cashews frisyr...hahahaha!!!

Back on track!

Så var påsken över och vardagen igång. Det har verkligen varit en kanon påsk i år! Så himla mysigt att åka runt o bara mysa med familjen! =) O vädret kunde ju inte blivit bättre! Jag har nog ändrat ansiktsfärg från mintgrön till ljusrosa med lite pigment fläckar som blossat upp igen på kinder o överläpp(...fick dom när jag väntade nöten...trots SF 30 hela sommaren...suck...jaja.) Vi har inte ätit nåt godis alls heller! ...HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!! Eh....vi har säkert tryckt i oss 3 kg godis var...lite sockroholic nu om man säger så...skakar som en heroinist varje morgon innan jag trycker in nåt sockrigt i nyllet (.....SKÄMT...)
Vi har gått långa promenader i solen och ätit god påskmat, så himla gott med sill o färskpotatis, Janssons, skinka, potatisgratäng, skaldjurspaj mm mm!

Idag skulle jag egentligen fått hem alla tjejer från GravidYoga gruppen. Men det sket sig igen då de flesta är sjuka eller uppbokade på annat...trist som fasen. Ska det inte va slut på alla förbannade dagissmittor nu??? Bläääää....
Vi får ses om två veckor istället hos en av tjejerna i Täby.

Så då drar jag o Melwin till BVC träffen iallafall. Undrar vad vi ska prata om idag...inget alls om inte vi morsor kommer på nåt att ta upp...Det är det som är så jävla värdelöst med dom där träffarna! Ulla, barnmorskan är så lam. Hon frågar bara om det är nåt speciellt vi vill prata om, sen bara sitter hon där och rekommenderar skrifter som man kan hitta här o där och få svar på frågor. Suck, ja, jag kan sitta o goggla allt hela dagarna o skita i att komma på träffarna, vi får ju ändå inga bra svar. Nä, nu ska jag inte va så negativ, det är kul att träffa Annso o Lisa iallafall, vi tjattrar på om allt mellan himmel o jord utan Ullas hjälp. Vi får inte glömma bort Hani...suck, sist frågade hon om det var normalt att ungen bara kissade i blöjan och inte sket jämt varje gång man bytte blöjan....OH MY GOOD!!!!! "Det finns inga dumma frågor"  JOOOOOOOO TYDLIGEN!!!!

Nä, nu måste jag sätta fart med frulle och göra iordning oss inför dagen! =)

Tobbe visar Melwin Ställberg.


Tobbe, Majbritt, Lennart, Kjell och Ywonne fikar framför huset i Ställberg.


Majbritt o Melwin.


Lilla nöten vill ha Påskmust!


Ywonne, Melwin o Kjelle.


Genialt fotograferad påsklunch ute på Yxlan.


Madeleine, Melwin o syster Yster!


SysslingarnaMelwin o Isabelle!

GLAD PÅSK!



Nu drar vi till Kopparberg till på lördag för att sen åka direkt till Yxlan! Så det blir ett litet blogg uppehåll  =)

Ha en härlig påsk alla glada!

Bananmannen

Jag sitter här på sängen med turban på huvudet och ansiktsmask i nyllet. Snyggt! Tänkte att jag skulle lyxa till mig lite så här på morgonkvisten så jag inte förfaller helt...det räcker med att jag har världshistoriens största utväxt i håret...gjorde slingor i början på oktober senast..har aldrig väntat så länge! =( Ser förjävligt ut...råttfärgad utväxt på 1 dm..ser flottigt ut hur rent det än är...;) Sen satt jag o pillade mig på underbenet och upptäckte en liten knöl på insidan av vaden..började rota och drog fram ett 3 cm långt mörkt turkhårstrå ur poren!!! FRÄSCHT!!! Är det så jag skulle se ut om mina spiror om jag inte skulle ha rakat benen jämt??? BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ!!!!!!!!!!!!!!!!! (härligt med fåfänga, men nån jävla måtta får det vara!)

Igår fotade jag nöten när han käkade sin heliga banan! Hahahaha! Han ser för skön ut! Blandade ut med lite bröstmjölk och han mumsar högt och nöjt! Jag kallades ju för DidiBanan när jag var liten...fråga mig inte varför...men nu kanske Melwin ska få det smeknamnet istället, så är cirkeln sluten..hehe.

Haklappen hade jag när jag var liten...hahaha!

Kl 11 så ska jag o Melwin träffa Hanna i Täby för en lunch! Ska bli himla kul att träffa henne! Trist bara att det tar över en timme att åka kommunalt dit...suck.. Sen ska jag in till stan ikväll för att käka avskedsmiddag med brudarna innan Mickan drar till Berlin, mysmysmys!

Nä, nu måste jag tvätta av mig ansiktsmasken innan jag förvandlas till ett stort grått russin..

Påskvecka!

Det är verkligen nåt speciellt med påsken som högtid. Vi brukar åka ut till mormor o morfars landtälle på Yxlan och för första gången på året brukar vi kunna sitta ute och fika i solen! Det slår aldrig fel! På lördag åker vi dit och sover över till söndan. Det ska bli härligt att gå ut på promenad med Melwin i vagnen där. Känns lite konstigt att åka dit med honom bara för att man själv har suttit bak i bilen sen vi var små och längtat ut till landet. Nu kommer jag med mitt barn! Konstigt...

På torsdag morgon åker vi upp till Kopparbrg där Tobbes föräldrar har landställe o hans mormor o morfar bor! Jag tror Tobbe känner som mig där...att komma upp med Melwin...=) Ska nog baka en skaldjurspaj o ta med upp så man bidrar med nåt på påskbordet.

Idag måste vi bara gå en lååååång promenad i solen, det är ju kanonväder! Wonderful! Vi ska svänga förbi centrum o posta Tradera varorna som blev köpta igår. Plånboken gick för 1200 kr, jackan för 550 o skötväskan för 550! Tjihoooo, fasen vad jag e grym å att sälja grejer tydligen...det var spännande att se hur folk trippade upp priserna sista minutrarna innan auktionerna var slut. Jag är väldigt nöjd med priserna jag fick! Om man tänker på att det är grejer som bara har legat i garderoben o skrotat och skulle så ha gjort i flera år till. 

Jag har 4 auktioner kvar som har deadline imorgon kväll. Men det är bara småskräp...inga större summor direkt...men jag tror jag ska ta ett svep igenom förrådet idag för att se om jag hittar nåt mer att sälja...hehehe...mycket vill ha mer finns det nåt som heter..=)

Svårt att fota en unge som far omkring med ett batteri i rumpan o en tunga som far hit i dit.





Tack för igår brudar!


Alltså, det är helt sjukt hur snygga vi är!

Fasen vad kul det var att träffa Syjuntegänget igår! Annika, Jessica, Camilla o Anne kom vid 18 tiden och käkade en 3 rätters middag som jag hade fixat iordning.

Förrätt: Rödbetor i ugn med Fetaost, Pinjenötter, honung och Ruccola.

Varmrätt: Baconinlindad Kycklingfile fylld med Basilika och soltorkade tomater, potatisgratäng o tomatsallad ( det var ju så gott när jag gjorde det till Tobbe på vår 3 års dag =)

Efterrätt: Leilas Brownie med vit choklad och valnötter serverad med vaniljglass....hehehe...den var jääääkligt god!

Så ska det se ut, fattas bara att den ska slickas också..

Annika, Camilla o Anne berättade om Thailands resan och visade upp sina snygga solbrännor....jaja vad e väl en bal på slottet...jag har ju iallafall varit på barnvagns bio...;) Dom verkade ha haft en himla härlig resa, även om dom åkte på lite magsjuka..men det gör väl dom flesta i Thailand nån gång..
Jessica hade ju med sig sin lilla professor, Vincent! Han o Melwin låg o höll varandra i handen i Babygymmet, så gulligt så man dör!  Sen somnade dom samtidigt i sovrummet, Melwin i sin säng och Vincent i vagnen.  Perfekt så morsorna kunde svulla vidare...=)

Bästa polare, Lilla Professorn o Cashew!

Jag diskade undan allt och gick o la mig vid 02.30 tiden då brudarna hade åkt. Melwin vaknade av hunger o Tobbe kom hem efter en kväll med grabbarna på Jungfrusund (30+ kväll...hehehe)

Idag har vi varit på Babysim igen, det gick superbra! Melwin flaxade omkring i vattnet och blir bara mer o mer bekväm i vattnet för varje gång. Idag fick dom hänga i en badring o sparka med benen så dom så småningom ska koppla ihop att benspark betyder fart framåt. Förberadande övning inför simmet. Snart är det dax för dyk!

Nu måste jag hålla koll på Tradera! Auktionerna är i mål kl 22! Spännande, buda på nu folket!

Isabelle Paulsson

Isabelle Paulsson ny i världen!

Och så fick jag o Melwin äntligen träffa lilla Isabelle idag! Vi kom till Cillan o Lasse kl 10.30, allt klaffade perfekt med tunnelbana och buss. Från Vällingby till Järla Sjö i Nacka på 60 min.
När vi kom in i köket så satt Cillan och ammade lilla pluttan, hon var sååå liten o söt! Helt plötsligt var det Melwin som såg groteskt lång o stor ut! =)
Vi fikade en stund o tankade i våra små nötter lite käk för att sen ta en promenad ute i solen. Det var grymt varmt o skönt! Vi satte oss på bryggan nedanför deras lägenhet i bara t-shirt! Första gången i år! Jag kände hur solen tog på kinderna, nice.



Klockan är nu 23.05 och jag har förberett allt till min middag imorgon med "syjuntegänget". jag säger inte vad det ska bli för meny, för då läser Jessica det...hehehe...;) Men jag tror knappast dom blir besvikna.
det är en fullspäckd dag imorgon nämligen. Upp o fixa iordning det sista som går att förberade till middan, sen iväg till SATS för att äntligen få köra Step, har ju inte kommit iväg en enda gång den här veckan..=( Hem o duscha för att dra iväg till mamma o Micke på fika. Vi ska fira Micke som fyller år idag!!! GRATTIS MICKE!!! =) =) =) och morfar som fyllde år i förrgår! GRATTIS TILL DIG MED MORFAR!!!

Åh, vad jag längtar tills brudarna sitter här o käkar!!! Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiih!!!!!! Som en unge kvällen innan julafton!!!

p.s...Pinsamt, pinsamt...jag o Jessica blev interjuvade i onsdags innan bion av DN ang den nya lagen..vad fasen den nu hette...o piratkopiering o fildelning iallafall...bra Carro...Vi gick över torget i Centrum på väg till godisaffären när dom haffade oss o frågade om dom fick ställa lite frågor, faaan...vi var ju redan fnittriga o oseriösa, det kunde liksom inte bli värre..suck. men vi skärpte till oss och kameran rullade igång. Fasen,. jag vet ju knappt vad lagen innebär! Men, men, vi babblade på där och försökte låta hyffsat seriösa, för att sen skena iväg, in i affären när det var klart o bara asgarva som två 14 åringar, hahahaha!!! Nu ikväll när jag ringde o grattade Micke så sa han att dom hade sett mig på Internet!
Jodå sörrni...CARRO O JESICA ÄR PÅ FÖRSTA SIDAN PÅ YOUTUBE!!! FAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN VAD PINSAMT!!! Jag skyndade mig för att gå in o kolla, då fur jag inte på ljudet på datorn..GRRRRRRRRRRRRR!!!
Jag ringde Jessica som bara garvade o sa att det var fan inte sant! Men det lät tydligen inte helt jävla IQ fiskmås iallafall, enligt henne...hehehe...dom har väl redigerat o klippt som bara den....god natt!

Vår, vår, älskade VÅÅÅÅR!!!

                          
Jag tog vagnen och gick ner till vattnet idag med min Stieg Larsson bok i högsta hugg! Så skönt att för första gången sitta i solen och knäppa upp jackan för att solen var så varm, UUUUNDERBART!!! Melwin sov gott tills vi en timme senare återvände hem för att laga middag. Jag började på boken för ca 2 månader sen och tänkte att nu kommer jag läsa ut alla 30 pocket som står olästa i hyllan....yeah right...har 1/3 kvar av den första boken..hahaha!
Jag fattar inte att jag aldrig bara kan sitta still när han sover och njuta av att ta det lugnt o läsa. Nej, nej, jag tittar istället ivrigt på klockan när han är på väg att slumra in för att få sätta igång med mina projekt...DAMP!
Men nu när sufletten, fotoväggen, kökshyllorna, Tradera är klart så kanske jag kan läsa ut boken då...fan, jag glömmer ju bort handlingen varje gång jag öppnar den...

Imorgon ska jag hälsa på Cillan o lilla Isabelle! Det ska bli kul att träffa Melwins lilla syssling för första gången =)


Inte bara jag som är fascinerad av solens strålar!

Sömmerska nästa..;)



Hahahaha, fasen vad bra sufletten blev!!! Jag e fortfarande chockad att den passade såååå bra när jag svettandes prövade om den funkade på vagnen!

Idag var jag o Jessica på bio igen och såg Marley & Me. Den var jättebra! Båda vi två satt och bölade på slutet så ögonen svullnade igen..hahaha! Blödiga bruders!
På morgonen så satte jag Melwin i sin lilla nyinköpta stol vid bordet så han fick vara med mig när jag käkade frukost. Han ser så jäkla lun ut! En sån liten människa! Jag bullar upp honom med en tjock filt så han sitter lite stadigare och fyller ut stolen lite bättre, men han är så liten i den så han knappt behöver böja ryggen för att lägga hakan på bordet!
Jag har börjat intrudusera banan till honom och han gillar det jättemycket. Han blir snabbt förbannad om jag sölar med skeden. Men sen när jag väl närmar mig munnen med skeden lastad så vet han inte riktigt hur han ska göra så han slickar sig runt munnen, gapar om vartannat och vrider huvudet snabbt fram o tillbaka precis som han gör ibland när han ammas. Hälften av banangegget åker ut igen och kladdar ner hela bordet och hakklappen, precis som det ska va! Han smackar så högt så om jag ger honom mat efter 22 så kommer vi få klagomål från störningsjouren...kul Carro..
Lilla Cashew börjar bli stor, vår älskade lilla nöt. Ska testa lite potatis imorgon, hoppas det blir en hit!

Kan man bli sötare i livet???

RSS 2.0