Feeeeeeest!!!!

Ikväll blir det fest hos Micke på Ekerö! Rooooligt! Vi ska hämta upp Hellan i stan kl 18 o sen far vi ut till ön! Jag har precis rotat fram kläder till ikväll..suck..inte mycket att välja på men jag är ändå nöjd. Snygga jeans och en grön finstickad tröja med en liten puffärm och sidenband, sååå fint så..;) det svåra när det gäller klädval är att det mesta som är snyggt och som passar, är väldigt bökiga att amma i! Om jag blir arbetslös nån gång i livet så ska jag börja designa snygga ammningskläder som inte kostar 20.000, och babykläder med lite jädra färg på! =)
Mitt kommande yrke! Måste bara hitte nån som e bra på att sy grejerna också..för om jag sätter fart så blir det inte mycket sålt, promise..Hehehe..

Jag håller på att klura ut hur man förändrar bloggen! Hmm, gick in på en "bloggdesign sida" igår, o fattade inte mycket..faan, det är grymt mycket koder hit o dit och jag är rädd att förstöra en massa bara. Jag funderar på att skapa en blogg som jag bara kan ha som kladd och öva mig på..vi får se hur ambitiös jag är.

Idag har jag och Tobbe tagit en långpromenad längs med vattnet men Melwin! Det är så fint nu när det är lite snö på marken! Nu är det tom sol ute! Nähä, är det saaaant?! =)

Nu ska jag passa på att käka lite lunch innan dampungen vaknar, hehehe, närå, han e så jäkla rolig nu, skrattar ofta o fumlar med sina små knubbiga händer i munnen! Min älskade lilla unge!!! HAHAHAHA!!! Nu när jag läste sista raden så blev det DAM-PUNGEN...HAHAHAHA!!! DAMP-UNGEN menar jag ,hehehe....kul att man e lättroad...eh..
HEEEEEJ DÅ!!!

Semlor, Lets Dance o en unge som hänger fast på ena patten...

Så ser min fredag kväll ut..suck. Visst, semlor är gott men jag bryter mitt lilla nyttighetslöfte, visst, Lets Dance är kul, om man inte har nåt annat för sig en fredag kväll, amma, visst det är jättehärligt med några timmars mellanrum...inte så ofta som en jävla gång i timmen...Melwin ska käka, käka, käka, o när han har ätit klart e han skitglad o jollrar, suger på handen o myyyser, en timme senare o han e sååå hungrig som att han inte hade käkat på ett dygn, klunk, klunk...GRRRR...
Jag har faktiskt försökt med napp nu men han bara pluppar ut den. Å andra sidan snuttar han ju inte utan äter verkligen som en galning, hmm. Jag antar att det är den sista "amningskrisperioden". Pattar pattar mera mjölk, pattar pattar mera mjölk.. Dom senaste 3 kvällarna har Melwin haft en napp som är hudfärgad, har hår, lite rosa duttar i fyra ändar, har en temperatur på 37 grader och väger ca 80 kg...jag tycker det är dax att byta storlek och form till en napp som alla andra bebbar har, så jag ger inte upp. det här med att hitta handen tar ju sån tid!

Idag var vi o hälsade på Gym & Sim! Jessica ska ha barn i April, Nettie i Maj, Maria i Augusti! Jennys bebbe är en månad, Karins 2 veckor o Melwin 2 månader! Snacka om babyboom på Gym & Sim!!! Vi satt allihopa i en klump o fikade idag när en deltagare kom förbi o bara glodde, hehehe. "vem ska hålla alla pass på vårschemat"? Hon såg riktigt orolig ut! Hahaha! Inte mitt problem...som tur är!

Nu ska semlorna in i ugnen! Tjihooo!!! Det betyder att min svullarkväll snart startar! Jag kallar den för SBR "Senila Bulimikers Riksförbund" hehehe, jag svullar men glömmer att spy...det är så våra heliga tjejmiddagar går till, bäst att öva för nästa lördag är det dax att träffa brudarna på Ekerö! Jippieeee!!!
Bye bye!!!


FujiDirekt..

Jag tänkte att jag skulle ta och framkalla lite kort! Så jäkla dyrt att göra det själv på datorn om man vill ha många kort.Gick in på FujiDirekts hemsida, jag har en sån jävla slö dator så att maila alla kort i en mapp skulle ta ca 487 dagar....suck...och jag e ju sååå bra på datorer...nooo. Så jag beställde en fotopåse, som på den gamla goda tiden, fast för digitalkamera såklart...så skickar jag in en skiva istället, det ska jag väl klara av.

Fasen, känner för att ha en härlig tjejmiddag eller nåt! Vill sitta o snacka bajs i timmar o garva så man kissar på sig...eh....det brukar gå till så..hehehe. Vi har rätt sjuk humor vi brudar, det är det som är så jäkla befriande!

På lördag ska vi till Micke på "avskedsfest". Han drar till Fillipinerna i 3 månader! Jag tänkte banta ner mig till 20 kg och slinka ner i handbagaget...det vore härligt! Alltså, med sol o lite jäkla värme! Inte att väga 20 kg, skulle inte se så bra ut...ett vandrande Biaffra med ådriga jättepattar...hehehe...schysst..

Igår kom jag i mina härliga Lewis baggyjeans! TJIHOOOO!!! Testade dom för nån månad sen..det är ju ändå baggy modell så jag trodde aldrig att det skulle vara nåt problem...eh...JOOOO!! Jag klämde o klämde, försökte att liksom trycka ner min lilla "muffintop" i brallorna, stön o stånk! Det såg ut som att jag hade världens största "cameltoe" och en halvmeter lång knögglig kärring rumpa...oh my good, jag blev så jävla besviken så jag slängde in dom i garderoben och drog på mig ett par för stora slitna gamla mammabyxor med gummisnoddar från resåren som stod åt alla håll...fy faan!!!
Chocken la sig efter ett par veckor... ;)... och igår tog jag fram dom igen, mina gamla polare. DOM PASSADE!!!  Visst, dom e lite tighta fortfarande, men den gamla kameltån var borta o rumpan en halvmeter högre upp...hehehe. Så nu har jag tvättat och lagt undan nästan alla mammakläder i en påse. Hoppas det dröjer ett tag innan jag behöver dom igen!

Den här veckan kommer att bli härlig, det vet jag! Hej o håååå, kameltååååå!!!

Det är så kul...jag blir alltid så bra på bild...Tur att mina älsklingar blir det!

Ny vecka...inte för att jag har koll på dagarna..;)

Det blev väldigt sent igår, vi satt och käkade middag med Hellan och Johan, spelade Guitarhero, SingStar och babblade i timmar! Det var sååå härligt!!! Vi gick och la oss 03.30 ca, Melwin sov en rekordlång nattsömn på nästan 8 timmar, tjihooo! Dessvärre var han jäkligt pigg o glad kexchoklad i morse...suck, jag var inte lika pigg kl 08, efter fyra timmars sömn..men men, jag blir faktiskt pigg av den lille mannens glada garv och sprattlande lilla kropp! Hehehe, han gör ifrån sig nya ljud varje dag nu, testar sina stämband och sjunger för sig själv i sängen tills han somnar...=)

Nu är det lasange från gårdagen som gäller. Vi har precis varit ute på långpromenad i den härliga klara vinter solen! Eh...I wish...vi halkade omkring i spåret på glans is och duggregn, men det var lite mysigt ändå!

Just det! Måste anmäla oss till BabySats passen i veckan, don´t forget...


Middag med Hellan & Johan!!!

Tjihooo! Idag kl 18 så kommer Hellan och Johan på middag! Myyyyysigt!!!
Vi ska äta lasange med sallad och minisemlor till efterrätt! Hehehe....gottgottigottgott!

Vi tränar Melwin att ligga på mage och det går jättebra! Vi var på läkarkoll i veckan och han sa att Melwin var stark för sin ålder och väldigt med i blicken! Han skrek som en toook hela undersökningen efter att läkaren hade satt ett iskall stetoskop på hans lilla bröstkorg, ojojoj, inte kul..

Nu väger han 5385 g och är 60 cm lång.

FAAAAAAAAAAAAAN!!!!! Nu brände jag parmesan chipsen!!!! FAAAAAAN VAD KLANTIGT!!!! O dom som e så jäkla goda....suck...jaja...  : /



Gravid Yoga träff!

Idag kl 10 så träffades vi allihopa från GravidYoga kursen på Cafe´Mumma i Täby! Det var så kul att se allas små bebisar! Den äldste föddes i slutet på Oktober o den yngste i December, så alla är nära varandra i ålder!
Vi gick en promenad i det råa vädret och sen käkade vi lunch, ammade, bytte blöjor...hahaha, fullt ös!

Efter det drog jag o Melwin till jobbet för att fika en snabbis med härliga Ingela. Vi hämtade även spjälsängen som jag köpt av henne för 500kr. Den var som ny, med madrass och sidoskydd, perfekt! Ska bygga ihop den ikväll! Vaggan börjar bli lite trång, eller rättare sagt, Melwin rör sig så mycket så han väcker sig själv när han slår i armar o ben i sidorna så det ekar.

Tobbe ska iväg på fotbollsträning och jag ska sätta mig och pyssla med ett album till Melwin! Jag har köpt lite scrapbooking prylar som jag klipper och klistrar med. Jag tror det blir bra!


Lång promenad!

kl 11 idag så träffade vi Annso och Adam för en promenad! När jag klev upp i morse så var det så mörkt och trist ute så om vi inte redan hade bestämt tid för promenad så skulle jag ha stannat inne..;) nu blev det en låååång promenad på 2 timmar runt Hässelby strand istället! Vi gick en hel del längs med vattnet och spanade in coola hus som låg fint till. På hemvägen gick jag in på ICA för att handla lite småsaker, då stötte jag på vår gamla granne Caroline! Hon och hennes familj flyttade för bara nån vecka sen från vår port. Hon bjöd in mig till deras nya radhus en snabbis och det var jättefint! Sen var det 30 min snabb promenad hem i motvind och nedkylda kläder...fan...tänkte nästan ta bussen. Väl hemma så fortsatte Melwin att sova en timme till så jag kunde hoppa in i duschen. När han vaknade hade han skitit ner alla kläder, stackarn..in i badrummet med en skrikande unge som trodde han skulle döööö av hunger..hehehe..

Tobbe kom precis hem, han har boxpass ikväll kl 20.30, så jag och Melwin tar det lugnt i soffan tror jag. Ska försöka hålla mig från att smälla ihop en fet kladdkaka...hehehe...grymt sugen...sockroholic..det får bli en apelsin istället...TJIHOOOOO...

Jag har tagit upp läsningen igen, har typ 30 pocket som jag har samlat på mig så nu det dax att beta av några. Håller på med "Luftslottet som sprängdes" av Stieg Larsson nu. Den e grymt bra! Det e så perfekt att läsa när jag ammar, då sitter man ändå bara o glor. På TV e det bara skit plus att Melwin drar huvudet mot skärmen hela tiden, nyfiken på vad det är som rör sig på väggen. Två månader o redan TV freak...hehehe...inte bra..






Hej o hå!!!

MELWIN 2 MÅNADER IDAG!!!

Hahaha, det känns som det var igår som jag skrev att han fyllde en månad! Han inledde morgonen med att spy ner sängen efter att han käkat...han låg på rygg och var så glad och så plötsligt så kaskad spydde ha för första gången i sitt liv! han blev jätterädd och började störtböla så underläppen fladdrade, hehehe, lilla Cashew.. Jag fick trösta honom och bära in honom i badrummet för att skölja av hela ungen...=/

Igår var vi och firade Linn! Det var sååå grymt god middag, en härlig kycklingrätt med ananas och ris och Chutney Mango! Muuums!

Idag kommer mormor, Micke, John och Madeleine och fikar. Det blir Chokladbollar till fikat. Så grymt gott recept, med kaffe och mycket kakao!

Veckan som kommer blir fylld av lite olika projekt, promenader, BabySats, fyspass för fotbolls killarna på Munsö, BVC med läkarkoll, fika med GravidYoga gänget som lla har fåttt sina små nötter nu och sen ska jag förhoppningsvis träffa Hellan över en lunch i stan nån dag! Häääärlig vecka! =)


BabySats!

Igår fick jag klartecken från Soheila på MamaMia att börja träna lite smått! Tjihooo! Allt hade läkt ihop perfekt och bäckenbotten var stark!
Så i morse var jag och Melwin och gästtränade på BabySats passet! Det gick jättebra! Lille mannen sov nästan hela passet på mattan framför min bräda medans jag for fram och tillbaka och flåsade och drog i gummiband. Det var rätt bra drag på övningarna, iallafall för min nuvarande form. Melwin vaknade när det var 15 min kvar av passet, och då var det dags för armhävningar över honom, så han garvade och tyckte det var kul! Jag blev rejält svettig trots att jag tog det lugnt. Passet byts ut först i Maj så jag har gott om tid att bygga upp styrkan igen! Och så fick jag äntligen köra lite step, tjihooo!

 

Soooool!!!

Åh, vilket härligt väder att kliva upp till idag!
Snart kommer Annika! Hon är ledig idag så vi ska till Vällingby C och käka våran standard favvo, Kyckling med Cashew nötter...hehehe...vi e som två gamla tanter som inte kan pröva nåt nytt på menyn..hehehe. Men varför bryta ett vinnande koncept! =)
Sen åker vi till Kista C där jag ska på efterkoll, det ska bli skönt att få det överstökat. Hoppas att Soheila säger att allt ser bra ut så jag kan börja belasta kroppen lite mer med träningen.
Jag tänkte gå upp till SATS imorgon och höra mig för lite om Baby Sats passet. Kanske jag testar på det imorgon också, tycker jag att det är värdelöst så kan jag lika gärna fortsätta hemma. Vi får se!

Förresten! Vi var ju på Amningsmottagningen i måndags! Barnmorskan trodde inte det var svamp, men hon tog ett odlingsprov och lite mjölk att skicka in på analys, får svar på fredag.

Hej o hå!!!

GRATTIS LINN 17 ÅR!!!

Lilla syster fyller 17 år idag!!! Ja må hon leva, ja må hon leva!!! Vi ska fira henne på lördag,  så jag ska köpa nåt härligt imorgon när jag ska till centrum! =)

Idag har jag och Melwin varit på låååångpromenad med Annso och Adam! vi gick från Hässelby till Spånga C och upp till Vällingby C och hem! Det tog nästan 21/2 timme! Det var härligt att snacka barn med nån som har bebbe i samma ålder! Adam är två veckor yngre än Melwin.

Ikväll ska jag köra lite styrketräning med mitt gummiband och lite bra Pilates övningar på det. Kollade på SATS hemsida, och dom har en klass som heter Baby sats på tisdag och torsdagar! Man tränar upp lite flås och styrka, och så får barnet vara med på en filt bredvid. Lollos kompis Lina kör det och hon sa att folk sitter och ammar på sidan om, bra!

Imorgon ska jag på efterkoll hos Sohelia på MamaMia! det ska bli kul! Alltså, inte att gynundersökas...fy faan..men att visa upp Melwin för Soheila, hon har ju bara petat på honom när han låg i magen! =) Hon sa ju alltid att han hade en sån härlig rumpa! Hahaha! shit...måste hämta tvätten...kommer strax...

Pust, det gäller att passa på när lille mannen sover! 

Pratade precis med Erika och dom kommer på middag på fredag! Vi ska käka Tacogratäng, slurp! Var inne på Tasteline och kollade in recept, det ser himla gott ut!

Extra kram till Linn idag!!!


Snutt, snutt...och snutt...

I natt har Melwin varit jätte snuttig..har inte velat sluta amma, och när han väl har somnat bredvid mig och jag ska lägga ner honom  i vaggan som jag brukar så har han vaknat och blivit grinig..suck. Jag läste i Barnaboken att dom ofta har en krångel period vid v.7-8, mjölken räcker inte till för den plötsligt ökade efterfrågan..och det verkar stämma väldigt bra! Det stod att man då skulle låta honom amma och suga när han ville och så mycket han ville så att det produceras mer mjölk. Så det är väl bara att stå ut ett par dagar, går det inte över så kanske jag introducerar en sovnapp..min lilla älskling!
Idag skulle vi nämligen ha åkt till jobbet för att Melwin skulle ha fått sin första Osteopat behandling! Men Caroline  var sjuk..jag såg hennes sms typ 30 min innan vi skulle åka, tur att jag såg det då! Så jäkla synd att det inte blev av idag, det hade vart så spännande! Man ser om barnet har några kompensationer i lederna och skallbenen efter förlossningen, och om allt flödar som det ska, spinalvätska, lymfcirkulation mm. Det är bäst att upptäcka såna fel när dom e så små och mjuka så man lätt kan justera det! Men, men, vi får boka en annan tid framöver.

Jag ringde Amningsmottagningen igår, nu har jag haft ont i bröstvårtorna i 7 veckor, visst har det blivit bättre, men det gör fortfarande grymt ont i höger bröst..På BVC så säger dom bara att det går över efter ett tag, det är bara att stå ut...ehhh...ja, i två veckor kanske, som dom sa på BB. Det känns som man får bröstvårtorna piercade varje gång jag ska amma..
Pratade med Ingela på jobbet, hon frågade om jag hade kollat om det inte var Torsk (svamp) jag hade fått? Det hade hon fått med sina två söner. Det är tydligen en "svampobalans" i barnets mun som överförs till mamman när man ammar eftersom svampen gillar sött, värme och fukt..Jättevanligt är det också...varför i helvete har dom inte sagt det på BVC då, när jag har sagt hur jäkla ont det gör!!?? Jag blir sååå arg! Om det inte vore för att det annars är sååå härligt att amma sin lilla unge så hade jag kastat in handduken för länge sen! Men nu ska jag iallafall ta ett odlingstest på måndag. Bra bra..allt ska man behöva göra själv..;)

Ja, nu blir det nog en lugn slappardag istället, det e nog inte så dumt med tanke på Melwins amnings behov..=)

Fasen vilket härligt väder!!!

Äntligen lite kyla och sol! Igår var jag, Tobbe o Melwin ute på en långpromenad i ca 2 1/2 timme! Det var ju ca -10 grader så kinderna såg ut som två svullna röda äpplen..hehe.. Melwin sov hela tiden, inbäddad i sin mysiga overall och fårskinnsfällen i botten.
Igår kom också mina efterlängtade Uggisar! Dom var härligare än jag hade tänkt mig! Som att gå omkring i duntofflor ute! Mysmysmys!

Ikväll blir det antagligen plogning för Tobbe, om det fortsätter att snöa som det gör nu. Perfekt timing! Ledigheten är över och andra jobb är det dåligt med så här års. Problemet är bara att vi har ställt om dygnet! Suck....Vi har inte gått och lagt oss före 01.00 en enda kväll sen jul...och så ligger vi o slöar oss alla tre till minst 11 varje förmiddag..;) Det värsta är att Melwin hakar ju på oss. När han vaknar, som han brukar, vid 02.00 för amning..då är det tänt överallt i lägenheten, eller så sitter vi hemma hos nån och skrattar och spelar musik..så klart att den lille nöten vill vara med oss då! 
Det är lätt att ställa om dygnet åt det hållet, svårare att ställa tillbaka, men jag ska försöka. Jag har ingen ork att sitta och jollra med en speedad minimänniska som ligger och garvar och myser kl 24 varje natt, och hålla på till 02...nej, nu ska vi bli duktiga och gå promenad på förmiddan och sova på bra tider.
Så det så! =)

Middag hos Hellan & Johan!

Kl 19 ikväll ska vi till Vanadisvägen, där Hellans kille Johan bor o käka middag! Härligt att träffa dom igen, och gott att slippa laga mat själv! =) Hoppas det blir kladdkaka till efterrätt..hehehe..Hellans och min favorit. Det får bli min ätardag idag..;)

Fick ett sms från SnugAustralia i förrgår ang leveransen av mina Ugg stövlar och dom är på väg! Tjihoo, vad bra! Dom beräknar leveransen till den 10:e Jan, då har det tagit ca 14 dagar från beställnings datumet.
Får hoppas dett kommer lite snö då, så jag får inviga dom pulsande i snödrivor!

Nu ska jag bada lilla Cashew så han e ren o fin tills ikväll!

GOTT NYTT ÅR!!!

Så är det 2009 då! Jag tycker alltid att det känns så härligt, en nystart liksom, med ett nytt år! Julpyntet packas ner i kartongerna igen och våren känns närmre nu när det blir ljusare för varje dag, kataloger med vår och sommarkläder dimper ner i brevlådan...känns alltid lite för tidigt men det är bara så kul att sitta och bläddra i och välja ut nåt snyggt somrigt plagg! Sitter faktiskt och bläddrar i H&M katalogen nu, o fasen, vilket tantigt mode som gäller i vår o sommar...höga blusar o blommiga kjolar..hmm..

Ja, idag blir det en slö härlig dag i soffan, kanske kolla in nån film ikväll eller nåt. Myyyysigt! En typisk nyårsdag!
Vi kom inte hem förrän 03.30  i morse, så  vi låg o slöade i sängen till 12. Va hade det jättetrevligt hos Camilla o Nicke igår, vi käkade Tapas buffe med marängsviss till efterrätt! Mums mums! Vid tolvslaget stod vi på deras balkong med utsikt över vattnet och in mot stan där det smällde på riktigt bra med fyrverkerier. Hela kvällen var lugn och skön, vi brudar satt och snackade och garvade medans grabbarna bastade och badade ute...brr...fy faan för att kliva igenom isflak och doppa sig på grunt vatten.. haha, Tobbe trippade ut och gjorde en armhävning ner i vattnet och doppade hela huvudet...tror han försökte impa på grabbarna, och skönt såg det knappast ut..hehehe. Tyvärr blev det inga kort tagna igår, vi..eh..Tobbe glömde hela skötväskan hemma där jag hade packat ner allt till Melwin, plånbok och kamera ...suck...det enda han behövde tänka på.../=

Ikväll ska jag göra egengjorda hälsohamburgare! Åh, dom e grymt goda!

RSS 2.0