Grattis på födelsedagen pappa!!!

Snodde en härlig bild från Tessans blogg!


Nyårs meny!

Sitter o googlar på olika recept. Hellan och Johan kommer över på nyår och vi ska satsa på en grymt härlig middag! Jag är ju inte så förtjust i mörkt kött men tänkte ändå ge mig på en helstekt oxfile med potatisgratäng till varmrätt. Alla recept jag läser så steker man bara köttet i smör, saltar o pepprar o skjuts i i ugnen. Fasen, jag tycker alltid att mörkt kött blir så smaklöst...är det nån som vet hur man kan få mer smak på köttet? Marinera innan i nåt gott?

Färdigknådat för i år!

Massagemässigt alltså...inte degar...eh.. Nu e alla paket inslagna, julmaten inhandlad, nu återstår bara lite bakning av vörtbröd imorgon, 60 min BodyPump o sen Vallentuna för Lilljulafton! MYYYYYYYYYYYS!!!

Vi äter 850 ton skumtomtar per jul...

Vad fan....dom väger ju ingenting?!


Veckans låt!


Fest!


Ylva o Dominator

Bra skärpa...Machine, Ninja o Dominator

Limbotävling! GymnastLotta var grym!

Underbara Pelle & Lollo!

Johan o jag

Eh...ok Ninja...bra där..

Jag vaknade kl 12.30 idag. Hahaha, nice som bara den! Andreas hade sin 30 års fest igår i stan och vi åt god middag, sjöng och dansade så fötterna domnade, kom hem kl 04.30. Tobbe drog ut o ploga kl 04 i morse och kom hem kl 12, ska iväg igen kl 15. Då ska jag skjutsa honom till Vägverket, sen ska jag hämta mammas kamera i Täby och sen hämta Melwin ute på Munsö hos Tobbes föräldrar. Ikväll ska vi fota kusinerna hos Fredrik o Catherine! Perfekt present till Farmor& Farfar. Nu ska jag käka brunch....havregrynsgröt och macka. Lyxig brunch..

Snart är det juuuuuuuul!

Vegetarisk jullunch på Slottsträdgården Ulriksdal

Den årliga jullunchen med Gunilla Orres gäng var idag. Sååååå jäkla gott med vegetarisk fräsch mat! Inte en enda svål så långt ögat kan nå! Jag åt mycket mycket men kände mig inte uppblåst en sekund. Nice nice. Traditionen är nåt jag verkligen ser fram emot varje år. Att få träffa alla "kollegor" i samma branch, sitta o snacka jobb, erfarenheter, tokigheter mm. Jag blir alltid så jäkla inspirerad att jobba vidare efter träffen och känner att jag har tur som har ett sånt fritt jobb! Jag fick nys om ett spännande sommarjobb idag också! Ska maila och kolla på måndag, tills dess får jag hålla mig. Jag kan säga att det är ett jobb som utmanar många av mina rädslor men som jag tror kommer att passa mig som en gammal hand i en handske, hehehe.

Is på Karlssons tomt

Vi hann inte ens stänga dörren efter oss när två av våra grannpappor knackade på och undrade om Tobbe ville hänga med ut och skotta rent Karlssons tomt så dom kan spola is där till kidsen. Karlssons tomt är en gammal tomt som numera är en asfalterad typ basket/bandy/fotbollsplan i vårt område. Det har tydligen inte varit is där på 15 år och nu är det dax. Klockan var 20 när vi kom hem. Jag hade hämtat Tobbe från Vägverket efter hans monsterdag till plogning. Ut strax innan 03 i morse, hem kl 10, sov två timmar, ut igen till kl 19.30. Jag o Melwin har dansat, diskat, o gjort klart pepparkakshuset till kl 23. Jaja, jag vet, dålig mamma. Men vi hade det så mysigt! Jag lärde honom några av mina dansmoves som han gladeligen apade efter. Nu är klockan strax 00.30 och Tobbe skottar vidare där ute...suck...hur faan orkar han??? Men fatta alla barns miner imorgon när det förhoppningsvis är ett första lager till is där! Roligt! God natt.

Doodod och Lussetåget.

Det lilla Lussetåget kom sjungandes runt knuten på huset och dom små tomtarna, pepparkaksgubbarna, tärnorna och Lucian klev upp på verandan med små ljus och sjöng. Det går ett sus av förtjusning bland alla föräldrar som fotar och filmar för glatta livet. Så får den minsta pepparkaksgubben i flocken syn på sin mamma i publiken. Han gallskriker och ropar "MAMMAAAAA, MAMMMAAAAAAA, BUHUHUHUHUHUHUHUUUUUU!!!" och sträcker ut sina vantklädda händer mot henne och hela ansiktet blir illrött. Mamman ser frustrerat runt på alla föräldrar som nickar förstående och tar kort på sina små änglar till barn. Den lilla pepparkaksgubben blir mer och mer förtvivlad och förbannad för varje minut och till slut kliver mamman upp mitt i tåget och tar upp den lilla mannen i sin famn. Han blir coollugn på en sekund och hon prövar att sätta ner honom igen på verandan. Tvärnit, stopp o belägg "Vad faan i helvete gör du?" skriker pepparkaksgubben och klamrar sig fast som en schimpans runt mammans hals så hennes ansikte blir blått. Det slutar med att mamman får sitta i snön på verandan med den lilla ilskna pepparkaksgubben i knät och le lite fint och försöka sjunga med i alla jävla sånger. ""korinter till ögon o hattarna på sned.." Eller vad var det nu...hur gick den? tänker hon desperat och kollar ut på föräldraskocken som står där och filmar och fotar.

När spektaklet äntligen är slut så är det dax för glöggfika. "Åh, vad skönt älskade lilla vännen"säger mamman till sin bruna gubbe. "Nu får vi äntligen gå in i värmen!" Nähäpp. Vi fikar ute. Mys. Mys. Efter 8.75 min så beger sig mamman och pappan med sin ilskna unge till bilen, genomfrusna och med blåa händer. Pappan med glögg på hela jackan efter en osmidig manöver då mamman räckte över pepparkaksgubben till honom, bara för en minut då hon försökte värma sina händer på en pappersmugg med glögg och få i sig en torr liten missbildad lussebulle knådad av snorigt små händer. " NU GÅR VI TILL BILEN!" säger mamman bestämt med munnen full så det flyger torra små gula smulor ut i snön. Tack o hej.

Starring:
Pepparkaksgubben: Melwin Ahlqvist
Mamman: Caroline Ahlqvist
Pappan: Torbjörn Lindqvist



Fint samhälle

Kom hem kl 03 i morse efter en härlig fest hos Kalle &Lotta! Sov till 12.30. hahahaha, har inte sovit så länge på flera flera år! Pigg som en mört idag och nu är min pepparkaksmodell i kartong klar. Degen ligger i kylskåpet tills imorgon då det ska bli en herrgård!

När jag hade lämnat Melwin hos farsan igår så skjutasde jag in Linn till Kungsgatan för hon skulle på bio. Det var polis bilar överallt prunt Hötorget och dom spärrade av delar av Kungsgatan. Flera ambulanser stod och bara väntade vid Sergels torg och det var lite meckigt att komma ur stan. Jag har lyssnat på nyheterna hela dan idag och känner sån jävla avsky och hat mot denna jävla självmordsbombar idioter. Faan, jag finner inte ens ord för det sjuka som hänt. Tänk om det hade lyckats helt. Då hade det vart fler än kerljäveln i bilen som dog.
"Våra börder och systrar ska dö tillsammans med er" Jag spyr.
Och poff så fick SverigeDemokraterna 200.000 röster till idag.
Vart är samhället på väg?

Nu ska vi hämta Melwin, älskade lilla gubben. Fan vad jag längtar! Jag drömde att han hade dött!!! Vaknade av att jag hulkade och grät i sömnen och hade så jävla ont i käkarna när jag vaknade så det kändes som jag hade legat och gnagt i mig en hel haj till middag. (Anna Anka?) Undrar varför den drömmen poppade upp? Jag kommer ihåg att jag undrade hur faan jag skulle kunna leva vidare och känna glädje igen. Jag hade så fruktansvärt ont i magen i drömmen och jag skrek som en galning rätt ut av ilska och sorg. Usch, nu börjar jag böla igen...måste åka och hämta min älsling NU!!!

Bästa låten, bästa rösten

Hoppas han verkligen lyckas nu! Jag har inte följt Idol nästan alls i år men alla håller väl med om att Jay Smith har en sjukt skön röst! Helt rätt vinnare. Jag o Tobbe var på Media Markt för ett halvår sen. Då stod Marcus Fagervall där utanför i regnet i ett litet jävla tält och sjöng med 26 kids framför sig och korvos i ansiktet. Sorgligt trist. Är det det som är framtiden för Idol vinnare? Hope not for Jay Smith. Han kan bättre än så.


Feeeeeest!

Ikväll ska vi på inflyttningsfest hos Kalle & Lotta i Råcksta! Tjihooooo vad härligt med fest! Melwin ska sova över hos morfar & Grandma in Plastic. Det har han längtat efter! Det bästa av allt..

SOVMORGON!!!!!

Hjärnkoll

Igår fick jag ett samtal från Karolinska Institutet. Jag svarar varje år på en enkät från dom som handlar om hälsa, kost, träning, sömn, stress mm, mm. Igår så pratade jag med en läkare som ville ha med mig i slutstadiet av en stor forskningsrapport om hjärnan! Kul! "Ska man käka en massa mediciner?" var min första fråga. "Nej, nej, absolut inget sånt" Bra, bra. Jag ska alltså till Karolinska den 27:e Januari. Jag ska få göra hörsel och syntest och sen kopplas upp med en massa elektroder på skallen för att sen få se en massa bilder och lyssna på olika ljud i 90 minuter. Så ska dom läsa av hjärnans reaktioner, vilket centra som ger utslag mm. Intressant som fasen! Sen ska en annan läkare ringa upp mig och boka en ny tid för fler tester. Så får jag 1000 spänn för besväret. Jag gör det gärna...men tänk om jag e helt fucked up i skallen, hahaha, om allt bara går huller om buller, kors o tvärs så alla gamla professorer står o kliar sig i huvudet, hehehe. Eller tänk om dom hittar nåt som inte ska vara där? En gigantisk Ben&Jerry Cookie Dough...

Korpen, gamla kära Korpen

För två veckor sen så ringde Ulrika från Korpen Vallentuna mig och sa att hon hade gått Zumba utbildning tillsammans med Helena från SATS Vällingby och att dom hade snackat om mig. Hon frågade om jag hade lust att komma och köra en överraskningsboxklass på deras julkväll för instruktörerna och deltagarna.
"Jaaaaaaaa, självklart" sa jag så klart!
Klockan är nu snart midnatt och jag kom precis hem från julmiddagen. Åh! Det var så jävla kul att träffa alla igen! En massa gamla kollegor och en massa gamla deltagare! Dom var alla så glada och välkomnade mig med varma kramar och leenden! Oh my god! Jag kände mig som en prinsessa när jag klev in i salen! Det kom fram en man till mig som var en av mina absolut trognaste stammisar på både boxpassen och BodyPumpen då. Han sa att han och hans fru Gunilla ofta pratade om boxpassen i Ekebyskolan och hur mycket dom saknade den gamla goda tiden. Han gav mig en stor kram och tackade mig med tårar i ögonen för alla pass opch att han var så glad över att få vara med ikväll! Shit, jag blev alldeles tagen och visste inte riktigt vad jag skulle säga!
Sen några år tillbaks så har Korpen fått sin alldeles egna lokal med gym, spinning och gruppträningssal. När jag jobbade där och höll 5 pass i veckan så hade jag en hel nyckelknippa med nycklar till gamla skoljumpasalar som jag växlade bland. Suck, jag saknar det lite känner jag, Vi hade alltid så jävla roligt! Jaja, jag vet att man alltid romantiserar så här ett bra tag efter. Det var faan piss ibland också. Komma ensam till mörka skolgårdar, låsa upp gnisslande dörrar, tända upp omklädningsrum, kånka på tunga träkistor fullproppade med boxhandskar, hopprep och mittsar från källaren på smala ramper så det flög träflisor från väggarna när jag stötte emot och svor i mörkret. Jag fick ändå hög Korpenlön där...80 kr per pass. Tjiho. Men om jag inte hade börjat på Korpen som deltagare när Thaiboxningen flyttade till Söder så hade jag aldrig stött på Ulrika som tjatade stämbanden ur sig för att jag skulle gå instruktörskurs. Om jag nån gång flyttar tillbaka till Vallentuna så tvekar jag inte en sekund, då kommer jag tillbaks!
Tack Ulrika för att du inte slutade tjata på mig, faan vad du har gett mig mycket!
Älskade älskade Korpen, alltid i mitt hjärta.



Pepparkakshus

Nu e jag toksugen på att börja med mitt pepparkaksbygge! Jag ska dra tilll Stadium imorgon för att fixa kartonger till mallarna. Jag ska göra en ny mall varje år med ny design. Hehe...säger jag nu... I år skissar jag på ett stort hus, typ Fanny & Alexander stil. Får se hur det blir. Ska göra en gigantisk deg imorgon som får ligga ett par dagar. Iiiiiiiii, vad roligt! Vill inre jobba imorgon! Bara pyssla!

Bukfylld AB

Idag har vi varit i Vallentuna för att fira Jeff. Supergod mat, kycklingspett, ris, wokade grönsaker o Tessans suveräna jordnötssås, yummi! Kladdkaka seg som en härlig kola med grädde till efterrätt....full buk? Japp!

Sitter och kollar i min kalender. Fasen, året är snart slut och imorgon ska jag åka in till stan efter jobbet för att köpa en ny kalender för 2011 på Ordning & Reda. Bästa kalendrarna! Måste ha! Den här veckan ska alla företags tider fram till sommaren bli klara. Det brukar bli lite pyssel o knåp för att få ihop allt, men jag gillar ju sånt, att organisera o mysa med kalendern. Jag brukar knöggla ihop en del  av bladen så den liksom svälller ut lite och tar lite mer plats....hehe... hatar platta, tråkiga, onötta kalendrar. När jag gick Konst & Formgivning på gymnasiet så satt vi ofta och målade alla veckouppslag med akvarellfärger på rasten. Varje nytt uppslag hade ett nytt tema, typ Oktober, paraplyer eller höstlöv, April, påskägg eller gröna kvistar som ringlade upp längs med sidorna. Det var så härligt när sidorna torkade och blev lite prassligt buckliga, mmmmmm, myyyyyys. Det var då det. När jag satt i timmar och var krteativ. Nu= snabbt knöggla till sidorna och sen släta ut, klart! Inte lika mysigt men det duger. Vem faan är normal? Ingen.

BP Release!

Om en timme ska vi träffas, vi fyra instruktörer som ska köra Body Pump releasen ikväll! Jag genrepade på lunchen i Centrum idag och det gick kanonbra. Passet är skitbra och det är tryck i låtarna! Jag har satt upp håret i snedtofs och har 7 julkulor i glas dinglande runttom. Fiiiiinfint!
Nu ska jag kolla koreografin en sista gång, sen köttar vi!
Tjihoooooooooooo!!!

RSS 2.0