Tjoff, tjoff så var helgen slut

I fredags var Hellan o Johan här på middag i hälsans tecken! (Om man bortser från en varsin hemmabakad semla och ett ton lösgodis till efterrätt...jaja, skit i det...kycklingspett e nyttigt..heheh..) Mys mys som alltid när dom e här!

På lördan så var vi brudar bjudna på tapasmiddag hos Camilla! Det blev bara jag, Camilla o Jessica som kunde komma, men det var hääääärligt ändå! Gott, gott, gott med en masssa mumsiga plockskålar fyllda. Käkade pilgrimsmusslor för första gången i mitt liv. Smakade väl ok, mest marinaden som gav smak. Vi garvade på som alltid och mös järnet! Kl 11 drog vi hem, jag o Jessica. Trodde vi skulle bli hämtade av Toobi som vart ute på Munsö hos sina päron på middag...men, han hade redan fart förbi oss en timme tidigare så det var bara att gå in på SL o kolla tidtabeller. 30 min promenad, 10 min bussväntan, 3 min buss, 15 min bussväntan, 20 min buss, 20 min bussväntan, 15 min buss, 10 min bussväntan, 10 min buss... Tja, jag var hemma strax efter kl 01, två timmar senare. Tack älskling! (jaja, han hade ringt EN gång...som jag inte hade hört...)

Igår drog lilla familjen på MC mässan i Älvsjö! Melwin stormtrivdes och sprang runt och var alldeles  extas över alla små fyrhjulingar, moppar o motorcyklar. Pricken över i:t var Cirkus Spectakulär! En motorshow på 20 min där dom visade all möjliga tricks och stunts med sin ahojar, BMX o skateboards. Melwin klappade händerna och studsade ivrigt i mitt knä, hahaha, söööööt!

Middag efter det hos morsan, lite spontan inbjudning tillsammans med mormor o morfar, Jossan o Johan, o Chilli förstås! Jossans mage bågnade rejält nu och jag längtar som en gammal grek tills slutet på Maj då lilla bebbepös kläcks!

Nu ska jag duscha efter mitt första träningspass på nästan två veckor. Hostan e nästan helt borta och nu i veckan ska jag träna järnet! Jobbar hemma i två dar nu så jag kan köra pass på dagtid! Tjihooooooo!!!

God natt!

Hjärndöd

Nu har jag fått domen...jag har inte en endaste liten hjärncell i skallen...hehehe. Nääärå. Det har varit en intressant dag! Startade med två timmars test med "Professor Mattias". Det var allt från att biulda mönster med kuber efter bilder, räkna upp så många ord som möjligt på olika bokstäver, komma ihåg nummer, komma ihåg ord, rita av bilder och en halvtimme senare rita samma bild från minnet....tja, det märktes vilka "ämnen"som var mina och vilka som definitivt intye var mina om man säger så. Allt som hade med bilder och ritning att göra gick galant, d'r låg jag i toppen bland 90 pers! Sifferdelen...medel, det andra strax över medel. Fasen, trodde det inte skulle vara så personligt, alltså mer: "Vad ser du på bilden?""En gris." "Japp". Fan, ibland kände jag mig som en blåst jävla brutta från urskogen.. "Vem var Martin Luther King?" Eh...ja, han satte upp lite listor...tror jag...eh, han gjorde revolt...hehehe...oj, vad det står stilla nu."  "Vem var Mahatma Ghandi?" "Jamen det vet jag! Han var från Indien....eh...en gubbe...som var typ stor....VAD FAAAAAN!!! Hjärnan kändes överkokad! men, så fick jag ett gäng kuber framför mig, då jävlar, händerna glödde och jag formade alla dessa bilder som jag såg framför mig på Professorns block. "Oj, det här var du bra på!" Det är typ 1 av 20 som klarar den där kombinationen!" Trevligt, trevligt. Inte helt hjärndöd då.. Sen lunch, sen EEG i 90 min. En hjälm av gumminär, slem i hårbotten osså sladdar på. Vila 10 min, öppna ögonen varannan minut, kolla hjärnan typ... Sen lyssna på ljud, trycka på knappar, kolla på dataskärm..suck, det var så jävla tråkigt..hade så sjukt mycket gaser i magen efter den äckliga kräftsalladen och sladdarna tryckte så skallbenet höll på att implodera. "Tack för hjälpen. Det kommer en utbetalning i brevlådan!"

Nu ska jag in till stan på Ergonomiföredrag! Det ska bli spännande!

Gäsp, gäsp..


Nu ska jag gå o lägga mig. Måste vara riktigt utvilad tills imorgon för då ska jag in till Karolinska för att vara med på forskningsprojektet om hjärnan! Det ska blir riktigt spännande och jag tror att jag kommer tta vara seg på eftermiddan. Jag ska vara där kl 09.30 och så är vi klara vid 12.30 ca. Mycket koncentration och fokusering många timmar....det blir bra det!

Lunch i hälsans tacken



Anne, Camilla, Bobbo, Molly o Anniki!

Hahaha, bobbo & MollyMus!

Idag har jag haft kunder hemma på förmiddagen. Skönt att jobba hemma på dan! Kl 12 kom brudarna över på en hälsolunch! Mys mys! Jag hade gjort iordning kycklingspett, quinoasallad med tomat, vitkål, majs och sockerärtor. Lirte fetaostkräm med örter och en mustig guacamole till. Mums, mums, det är så mycket godare när man verkligen anstränger sig att göra nyttig mat!

SOLSTICKAN


Nu äntligen har jag tagit tag och målat min efterlängtade Solstickan tavla!
Gjorde om nyllet lite så det liknade Melwin lite mer, blev rätt bra!

Som på den gamla goda tiden

Igår kväll hmtade Anniki upp mig kl 18. Vi åkte o köpte lösgodis, Karamellkungen såklart. Sen åkte vi upp till centrum och käkade Kyckling med Cashewnötter och kollade på bio! Åhhh, det var så mysigt! Vi var så bra på det där förut, innan vi hade kidsen! Nu var det minst 1,5 år sen sist, inte bra! Vi kunde sitta o prata i lugn och ro och mös i biomörkret med godispåsen i knät. Det e grejer det. Tänk vad glad man kan bli av små enkla saker!

Nu ska jag kolla på film medans Melwin sover, hehehe, standard numera när lugnet infunnit sig. Sen ska vi iväg, lilla familjen, o kolla inredning till badrummet. Kakel, klinkers, handfat, badrumsskåp, badkar, ja allt! På måndag kommer alla inblandade, rörmokarn, kakelnissen, elektrikern (Peter) o kollar hur dom ska lägga upp allt.

Fartkamera!!!



FUCK SHIT!!!!! Jag blev fotat i en fartkamera igår när jag åkte från Vallentuna till Rimbo. Fan, fan, faaaaaan! Körde typ 65-70 på 50 väg... Kameran satt precis efter en kurva där det växlar från 70 till 50 sträcka...suck. Tänk om jag blir inkallad o förlorar körkortet! Det får inte hända...vad gör jag då??? Jag antar att jag får skylla mig själv...stressar ju jämt när jag kör...nästan iallafall... Nu väntar jag på domen. Om jag inte förlorar körkortet så får jag nog böta några tusen. Väldigt välkommet nu när jag sparar till min fina restskatt.
KLANTARSEL!!!!

Rimbo!

Nu ska jag till Vallentuna o vicka ett 60 min boxpass! Rooooligt!
Direkt efter det så åker jag ut till Jossan i skogen, mys mys, det vankas tjejmiddag!

Vilken underbar torsdagkväll!!!

Hemma med Melliwidelli

Idag stannar vi hemma, jag o Nöten. Lena är förkyld och jag skulle ändå bara ha två kunder hemma idag som jag nu flyttat till kl 12 och 21 när Melwin sover. Hoppas han sover tungt.. Vi ska handla lite frukt o sånt, lämna pantburkar och plast o skit. Melwin har tjatat om bananer sen kl 05 i morse så det står högt på priolistan.

I söndags fick jag min efterlängtade behandling och lunch efteråt med Hellan! Det var jättemysigt och behandlingen var helt ok. Kändes lyxigt att bara få ligga och lyssna på lugn musik och få nån som pysslar om mig för en gångs skull. Dom varma stenarna var härliga och det kanske är nåt som jag kanske ska ta in
i framtiden, ska kolla runt vad det kostar o så.
Jag o hellan åt lunch på en italiensk restaurang i lugn och ro. Det fylldes sakta på med folk efter kl 13 och sen var stället fullt. Mysigt att folk tar sig tid att gå ut o käka en söndag så där. Jag kunde inte låta bli att kolla in bordet intill vårt. Två par med varsitt barn satt och åt. Ungarna var väl ca 2 och 4 skulle jag tro. Mammorna hade fullt upp med att rodda konstant med kidsen och käkade knappt två tuggor på raken av sin egna mat utan att ungarna behövdes fixa med. Jag såg hur svetten lackade på dom båda och irritationen växte sakta med säkert. Papporna däremot satt och malde ner sin mat sakta i lugn och ro och satt och samtalade och skrattade, avslappnat tillbakalutade. Plötsligt ryckte den ena mamma upp sin dotter ur barnstolen och tryckte henne i famnen på pappan. Han såg förvånad ut och suckade över att han blivit störd i maten. När jag o Hellan skulle gå därifrån så hörde jag mamman väsa i pappans öra: "Faaaan, jag blir tokig på dig! Jag har inte suttit stilla
en sekund och du skiter fullständigt i det, ditt ego! Du e såååå pinsam!
Fyyy faaaaan för dig!"
Jag kunde inte låta bli att flina..haha...jag kände hennes ilska borra sig
igenom honom och han hängde med huvudet som en skamsen hund
med blicken ner i bordet.

Varför är det nästan alltid så här? Är det verkligen bara vi morsor som har tentakler kopplade till våra barn? Är det bara vi som känner svetten lacka när ungen inte beter sig bland folk. Saknar papporna den känslan? Fan vad avundjuk jag blir i såna fall. Jag vill också vara så bortdomnad ibland. Vi är olika helt enkelt, inte för att det blir mer ok för det. Kom in i matchen grabbar! På med tentaklerna för faan!

Äntligen dax!

Tjihooooo! Idag ska jag äntlign på min efterlängtade Hot Stone Massage! Jag fick ju behandlingen av Hellan för några månader sen och vi ska äte lunch efter behandlingen. Myyyyyys!!! Meningen var att jag skulle få en lugn morgon med fokus på mig själv för en gångs skull. Kl 04.15 ringde Vägverket. Plogning för Tobbe. Morgone blev stressig med att packa all väskor. Jag skjutsar Melwin till Vallentuna så han får vara hos morfar o Tessan till kl 15.00 då jag ändå ska dit för att fira Linn. Sååååå underbart att få hjälp med så kort varsel! Det räddade min dag!
Så Hot Stone Massage, here I come!

Även minihomosapiens behöver massage

 

Det är helt normalt att bli lite groggy efter behandlingen..


Dax att riva huset!

BEFORE

AFTER


ÄNGLAVAKT


Melwin vaknade för en halvtimme sen. Medans han sov i två timmar så passad jag på att se en film som jag fick på posten i veckan. "Änglavakt" med Isablla Scorupco o Michael Nyqvist. Jag satt och grät till o från i en och en halvtimme! Det var en av dom bästa filmerna jag någonsin sett! Jag kunde liksom känna igen oss...mig o Tobbe en liten släng, kanske därför den berörde så mycket? Nu känner jag mig liksom lycklig i hela kroppen! Måste ses!

Grattis i efterskott älskade syster!


Faaaaaaan, jag e sämst på att komma ihåg födelsedagar!!!
Ändå dekorerar jag min kalender när nån fyller år och ringar in ordentligt...
suck...vad fan ska man göra...
Linn! Jag älskar dig!

Älskade socker

Dagen till ända. Klockan är strax 21.30 och min sista kund har precis åkt hem. Det har varit en lång dag som startade så bra! Jag lämnade Melwin kl 9.30 hos Lena. Dom skulle ut o leka i snön och jag hjälpte till med alla vantar, mössor, strumpor som korvade sig...hur fan orkar hon? Jaja, jag tuffade iväg till SATS för att hålla ett av mina "nyårsmål" Tänka mer på mig själv och träna själv varannan onsdagförmiddag innan jobbet. Jag var färdigduschad och satt och åt i personalrummet när Tobbe ringde. "Dom har ringt ut oss igen, jag kommer inte att kunna hämta Melwin idag" Jag lämnar Melwin alla dagar i veckan och hämtar alla dagar i veckan ...utom varannan onsdag då jag jobbar sent i Arninge. Varför kunde det inte snöa igår...eller i förrrgår...eller i helgen...eller imorgon??? Det kommer alltid snö när vi verkligen inte vill att det ska komma snö! Min ilska gick naturligtvis ut över min karl och vi slängde på luren samtidigt och jag kände hur jag fick dåligt samvete på en millisekund. Jahapp...jag ringde och kollade listan på förstaget och dom roddade om så jag masserade in min rast och kunde sluta 30 min innan Lena stänger. Stress stress i livet, hoppas det inte är köer.
Vi kom iallafall hem, jag o Nöten, hungriga som svältande hyenor på stäppen och det enda jag kunde hitta på var våfflor till middag. Snabbt, gott, ja, let´s rock. Melwin satt uppflugen på köksbänken och slafsade i sig en burk med makrillfile..stackars barn. Jag kände hur min stubin var kort och jag var så sjuuuuukt hungrig eftersom jag inte hunnit med min rast på eftermiddan. Skynda, skynda. Jag rör snabbt ihop smeten och drar ut skafferiet för att ta bakpulverburken. Då ligger hon där. Upplyst av en liten bit ljusstrimma som sökte sig in i mörkret. Blå och röd med stjärnor på. Gul text som sa"Kom och ät upp mig nuuuu!" En Dumle kola. Tappad mellan alla mjölpåsar och burkar. En liten ensam Dumlekola som inte fick vara med i min jul RockyRoad i år. Det kändes som att jag rörde mig i slowmotion. Världen liksom gungade till. Där stod jag urmärglad efter en hård dags jobb och en otålig unge på köksbänken (som för övrigt luktade gammalt kön efter makrillfilen...fan, vad det stinker, blääää...) Jag känner en våg av gåshud välla upp inom mig och lägger huvudet på sned, ler dumt och suckar högt som en nyförälskad flicka. Jag drar ut skafferiet en bit till, sträcker mig in bland alla ingredienser, sträcker ut mina ömmande fingrar och fumlar efter kolan. Jag har inte ätit socker på tre hela dagar och hela min kropp skriker högt av abstinens! Jag håller Dumlen framför ansiktet och drar i ändarna på kolan så den tvinnas upp mellan mina fingrar. Trycker in den i munnen. Suger upp den mot gommen och svimmar sen mot det hårda köksgolvet.....

Nääääääääääääää, hahahahahahaha! Men inte långt därifrån! Det var så ljuvligt underbart! Det var som att nån liten gud ändå fanns där mitt i livet och gav mig en gåva denna stressiga dag i en småbarnsmammas liv. "Ge inte upp Crudi, håll ut!" Ett ögonblick jag aldrig glömmer. Dagen blev bäst!

Veckans låt!


Till mina vänner

Vad faan skulle jag göra utan er i mitt liv? Dö, typ? Ja, eller kanske inte dö, men inombords skulle jag vara halft död...jag skulle gå omkring med en massa ilska o tomhet i mig och det skulle verkligen fattas en stor del i mitt liv. För er kan jag berätta vad som helst. Jag kan visa precis hur jag känner och tycker om saker o ting och ni lyssnar om jag har nåt viktigt på hjärtat som måste ut. Vi kan apa oss hur jävla mycket som helst och sen växla om till att bli tokallvarliga på en sekund....nästan iallafall. ;) Jag kan åka hemifrån och vara på förjävla dåligt humör och spotta vindrutan fläckig av ilska för att sen när jag träffar er, känna en stor bubbla av lycka och glädje bara välla upp i kroppen och jag vill bara vråla ett gigantiskt RonjaVårSkri så stämbanden spricker! Ja, fan, det är så det känns!
Jag tror våra karlar har lite svårt att förstå det där...Tobbe iallafall. Han har ifrågasatt flera gånger hur jag kan vara så arg innan jag åker hemifrån för att sen komma hem och lysa som en solstråle. "Ska du verkligen iväg nu, du som är så sur?" Tror han kliar sig lite i skallen och kommer nog aldrig fatta, hur mycket jag än beskriver, hur mycket mina vänner betyder för mig. För det vill jag att ni ska veta att ni gör, äh, det vet ni redan såklart. Jag har också förstått mer o mer vilken tur jag har att ha stött på er, det skall verkligen inte tas för givet! Inte alla har sån tur! Jag blir alldeles tårögd när jag står här i vardagsrummet med strumporna täckta av torra barr (granjäveln ska ut idag) och längtar som faan tills jag får träffa er igen. Längtar, längtar och längtar lite till,
för jag älskar er!

Middag med brudarna!

Åååååh! Jag är så glad! Igår var vi ute och käkade på Jungfrusund, jag, Annika, Anne, Jessica o Camilla. UTAN BARN....I LUGN O ROOOOO!!! Vi beställde in en trerätters middag och drack vin och tjattrade, dansade o mös ihop tills det stängde kl 02! Det får inte dröja 4 månader innan vi gör om det, No No NOOO!


2011

Nytt år. Inga nya löften för det blir så allvarligt och då skiter jag bara i det, men några mål för 2011 har jag.

Mer ensamtid.
Träna två bokade pass i veckan.
Abbonera på Ekolådan.
Fixa sommarjobb.
Bli gladare hemma.
Tja...

Igår kväll åkte Hellan o Johan hem efter en nyårshelg hos oss i Vällingby. Hellan kom redan på dan i förrgår så vi kunde rodda i köket hela dan. Middagen blev superlyckad, gratinerad hummer med sallad o vitlöksbröd, Oxfile md potatisgratäng o rödvinssås, chokladtorn med hallonmousse till efterrätt. Vi hade det så mysigt och vi har så kul tillsammans!

Det har ju inte snöat nu på hela veckan, men sjääääälvklart så startade det intensivt på nyårskvällen så jag stod vid fönstret på tolvslaget med Tobbe i luren o glodde ut på fyrverkerierna. Skål och gott nytt år älskling. Han drog efter huvudrätten och kom hem kl 14 dan efter. Jag är så jäääävla trött på hans skitjobb. Jag är alltid ensam med Melwin och drar hela lasset själv. Jag ser att det sliter ut Tobbe och han kommer hem på morgnarna/förmiddagarna likblek och mörk under ögonen. Slaffsar i sig gröt, sover till eftermiddag och är liksom inte hos oss fast han är hemma. Melwin kommer in i vårt sovrum på morgnarna och säger: "Neeeeej pappa. Pappa lassbil?" och pekar på hans sänghalva. Han blir bara mer o mer mammig och jag vill bara härifrån ibland. Längtar till våren. Nu ska jag o Melwin ut o åka pulka...om det går, för han har skitit brunt vatten i två dagar nu och ser lite blek ut. Tobbe hoppas på att få komma hem på dan nån gång. Suck..."bli gladare hemma"....ska försöka..

RSS 2.0