Noonon & Moss

Puss puss puss!


Brända mandlar


250 g oskalade mandlar
250 g socker
3/4 dl vatten

1. Ta fram en kastrull och lägg i mandlar, socker och vatten. Koka upp så att massan börjar bubbla. Rör hela tiden.

2. Sänk värmen och koka tills vattnet kokat bort och sockret har kristalliseras.

3.Sockret ska sedan smälta igen men endast delvis så att det lägger sig som klumpar runt mandlarna. Rör hela tiden.

4. Lägg ut mandlarna på ett bakplåtspapper med en gaffel. Låt stelna.

MUMS MUMS MUMS MUUUUUUUMS!!!

 


Dagens middag

PASTAGRATÄNG

4 port

 

8 dl makaroner
2 paket bacon
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
1 tärning grönsaksbuljong
3 dl matlagningsgrädde
1 burk crème fraîche
Salt och peppar
Riven ost

1. Koka pastan.
2. Riv morötterna, hacka löken.
3. Stek bacon, gul lök och vitlök.
4. Tillsätt crème fraîche, grädden, morötterna, låt puttra en stund.
5. Tillsätt buljong, salt och peppar.
Det ska smaka mycket eftersom lite smak bleknar i ugnen.
6. Häll pastan i en ugnsform och blanda ner baconsåsen, strö över osten.
7. 15 min i ugnen, 200 grader.

Betyg: Hela familjen slukade maten och det smakade riktigt gott! Jag ska slänga i lite broccoli nästa gång. Jag bytte ut grädden mot Oatly havre grädde också valde jag laktosfri crème fraîche.


Glossybox!

Åååååh, idag kom min första Glossybox leverans! Jag har längtat i flera veckor! Min lilla mammalyx låda som kommer på låddan för 139:-/ månaden.

Läppglans, bodybutter, rouge, ansiktskräm och en hårolja!

Jag myser ihjäl mig!!!


BO 3 ÅR IDAG!

Grattis vår älskade pälsboll!


JEFF 13 ÅR!

Grattis lillebror på din dag!
Puss och kram från oss!


Årsstämma


Kom precis hem från årets stämma i vår förening där jag sitter med i styrelsen. Självklart tog jag med mig Milou. Hon klarar sig inte utan en bröstvårta i munnen mellan kl 18-21.

Vi i styrelsen satt vid ett bord framför folket som kommit från området för att sätta sig in i vårt arbete, ekonomi mm.
Ca 40 pers var närvarande.

Milou hade precis somnat passande nog i vagnen och sov djupt.
Kl 18.30 startade mötet och allas blickar riktades mot oss. Då vaknar min böngrodd. Hon ligger klarvaken i vagnen och försöker orientera sig med stora ögon. 5 min senare börjar hon vrida och vända på sig och snutta på filten i tron om att kanske hitta en vårtgård där nånstans. Faan då.

Jag tar upp henne och börjar amma bakom min sjal som jag lagt över axeln och det känns som att alla gubbar och tanter i "publiken" stirrar. Milou bökar, suger, smackar, stönar och sprattlar. Man riktigt hör hur hon suger i dig mjölken med djupa klunkar, drar huvudet bakåt, släpper bröstet med ett stort plupp. Jag var inte så bekväm i min sits om man säger så.

Efter 30 min stänger jag fabriken och langar upp henne på axeln med spytrasan redo. Hon lägger en vitgrynig pizza över min axel och är såååå nöjd och belåten. 10 min senare..brrrrrrraaaaaaaak, splatch, gurgel i brallan. Bajstime! YES!
Folk fnissade lite smått och jag log mot folket. Fiiiinfint. Milou har gjort avtryck i föreningen om man säger så. Jag var alldeles svettig när mötet var slut...puh, tänk om hon bara hade sovit!


Höstvernisssge!

Idag bjöd alla barnen och dagmammorna på mysig höstvernissage i Grötfatet! Ett bord stod dukat utomhus med små gulliga snittar med köttbullar, ost, vindrutor och korv, digestivekex och äppeljuice. Inomhus ägde utställningen rum. Melwin drog ivrigt in mig Tobbe och visade stolt upp sina alster. Små igelkottar av lera med tandpetare i, flugsvampar gjorda av papperstallrikar och höstträd med löv gjorda av små handavtryck i olika färger! Så fint, så fint vår älskade unge som blivit så stor!


Milou 2 månader!


Melwin 4 år!

Vår älskade älskade unge! Pappa sa igår, "tänk att han har funnits hos oss i fyra år!" Men det känns som att du alltid har funnits, och vad fasen vore våra liv utan dig?

Vi älskar dig så vi spricker!!!

Nu blir det dinosaurie frukost!


Juver

Nu har jag fått kläm på det! Mina morgnar alltså! Det går som tåget! Jag rör mig som en maskin runt i huset, varje moment testat om och om igen i olika följd hit och dit för att hitta den smidigaste lösningen. Allas kläder ligger framlagda sen kvällen innan, frukosten är förberedd, jag vet exakt när jag måste amma för att sen hinna bre mackor och duscha själv med två armar. Jag myser! Melwin har lärt sig att klä på sig alla lager kläder, t o m stoppa ner byxorna i strumporna och på med galonisar så allt sitter bra. Inte ett klädbråk på över en vecka nu!

Idag hade jag tänkt försöka hinna med så mycket som möjligt hemma. Milou sover alltid länge i vagnen på förmiddan när jag lämnat Melwin. Så jag bokade in en timmes massage idag. Ja...inte faan sov böngrodden då inte. Hon vaknade redan på Kyrkis och grymtade i vagnen hela vägen hem, klarvaken. Jag ammade mitt i ett radhusområde i hopp om att hon skulle få ro och somna om så jag kunde massera i fred. Näpp.

Dagen artade dig så att jag masserade 60 min men ammade 20 av dom. Jag putsade fyra fönster och skrapade stänkt färg från ommålningen i somras, ammandes. Jag hetstinade en skruttig påse med tomatsoppa och slevade i mig som en bullimiker. Milou var vaken heeeeeeeela dan. Hon hade väl nån fas eller nåt för det enda som dög var en vårtgård tätt intill nyllet eller direkt i munnen. Hon ville vara nära, då var hon nöjd. Jag var till sist frustrerad över brist på min egna tid, min härliga dag då jag skulle fixa då mycket, mina bröst kändes som skinnpåsar med en liten stenhård bröstkörtel i mitten, totalt utsugna och flämtande efter paus.

Osså tjoff så blev klockan 14.30, dax att hämta storebror. Hade vi inte haft hund så hade jag stannat hemma 20 min till men nu trycket jag på Milou overallen, nästan kastar ner henne i vagnen, hon skriker argt för att det plötsligt är en fet dunjacka mellan henne och tuttarna. Jag tar fart med vagnen och dunsar hårt ner den för veranda trappen. Arg så jag kokar. Får dåligt samvete och tittar ner i vagnen...ungen somnade. Jahapp.


Nooooonis!!!


Dax för Strong Mama!


Nostalgi!


RSS 2.0