Semester!!!

ÄNTLIGEN så har Toobi semester! Vad vi har längtat. vädret kan inte bli bättre och jag hoppas det fortsätter brassa värme i några veckor till. En granne kom förbi idag när jag stod och tände grillen. "Usch vad torrt det är överallt, alldeles gult" klagade han med sur min och tennisstrumpor i Birkenstocks. Jag höll fan på att kuta fram och ge honom en feting käftsmäll. "KLAGA INTE PÅ VÄRMEN FÖR I HELVETE, DU FÅR DIN JÄVLA KYLA SNART OCH DÅ STANNAR DEN I 8 MÅNADER!!!" Folk klagar på alla väder.

På måndag sätter vi oss i bilen kl 06 och drar till Danmark! Shit vad majjigt!!! Legoland, here we come! Jag har börjat packa lite smått, jag älskar ju det. Skriva listor och organisera. Jag hatar att vänta tills jag får börja packa. Knasigt...


Blåbärsleverans!

Jag har inte plockat ett endaste litet blåbär i år. Men det behövdes inte nu när svärmor varit här med 10 kg färdigrensade blåbär direkt från Kopparberg! Nu ska här kokas sylt!


Bake off bullar!

Igår fick jag för mig att testa att göra Bake Off bullar igen. Har gjort det förut men hann inte tina dom så länge som krävdes. Nu gjorde jag så här:

1. Göra degen, jäs, baka ut.

2. Placera bullarna tight ihop på en plåt och plasta över. Frys över natten. (alltså ingen jäsning efter utbakningen)

3. Tog fram dom frysta bullarna och placerade dom med mellanrum på två plåtar och lät dom tina i 3 timmar.

4. Grädda i 12 min i 230 grader.

5. Pensla med sockerlag och strö pärlsocker över.

Det blev sååååååå jävla bra!!!


Stubinen brinner

Fyyyyyy faaaaaaaan helvetes jäääääävla ... Jag blir tokig. Alltså på riktigt! Milou är inne i nån jääääävla fas där hon ska bli buren hela tiden och skriker som att jag nöp henne hårt med osynliga händer när jag släpper ner henne på golvet. Mina biceps svider. Hon vaknar plötsligt 2 till 3 gånger per natt och bara skriker rätt ut och somnar om direkt bara man lägger över täcket och smeker henne på ryggen. Hon vill absolut äta själv och har börjat knussla med maten. Hon slocknar snabbt i vagnen när hundfan ska ut och skita men vaknar så fort däcken nuddar verandan. jag får aldrig en paus och bara vara. Nån jävla fas är det.

Melwin rymmer varje dag. "Jag går till parken bara mamma" "Ok, men lova att bara vara i parken då, så kommer jag om 5 min, plinga inte på någon för vi är dom enda som är vakna i Vällingby" Jag skyndar på med en grinig Milou som sitter som ett extraskinn på min kropp och Moss som ska ha bandage på sin trasiga trampdyna innan promenaden. Sen får jag leta i hela området efter Melwin. Men han är full gång med att plinga på grannungarna. Klockan är 07 på morgonen. "Ska vi leeeeeeka?"
Jag släpar hem ungen så arg så jag nästan går sönder. Jag biter ihop käkarna så hårt så emaljen spricker och Melwin gråter så han hulkar. Granntanten tittar över sina glasögon på mig med sin mun ihopdragen till ett streck. Jag undrar vad hon tänker men skiter sen i det och ryter vidare på mitt barn som hänger i min arm och dinglar.

Jag vet att barn lär sig konsekvens tänkande vid 10 års ålder men lite borde dom väl förstå eller har jag för hårda krav på en för liten människa?

Jag vill inte titta på klockan och räkna ner timmarna tills Milou ska somna. "Åh, en timme till, det orkar jag" eller "Ja, gå upp på ditt rum du Melwin och rita så hinner jag fixa i tvättstugan" Usch och fy vilken jävla tråkig morsa.

Suck... Nu ska vi till banken för min dosa har lagt av. Jag tror vi köper en mjukglass och blir sams igen. Det blir bra det.


Milou 10 månader!

Fullt ös! Du står upp och balanserar på runda fötter och klappar händerna för du förstår att det är ett stort steg i livet. Du kryper snabbt som en lite krabba och rotar överallt. Melwin har fullt sjå att hålla koll på sina leksaker. Du har fått två tänder till i överkäken, bredvid framtänderna och det är inte bara härligt för du har förstått att man kan bitas med dom, hårt som in i helvete. Håret börjar bli ljusare och tjockare och växer så det knakar i solen och värmen. Du sover i eget rum och det är finfint för då vaknar du inte förens kl 06 på morgonen. 

Vi älskar dig härliga lilla varelse <3

 

 

 

 

 


Goooood morning!

En vanlig morgon. Jag har ett system som jag vet fungerar men ibland när jag ser på det lite utifrån så är det ren jävla kaos.
 
Milou vaknar kl 04 - Välling, hon somnar om.
06.30 - Tobbe har redan dragit till jobbet och Milou vaknar igen för att sätta fart mot nya dagen. Melwin har äntligen, efter fyra års 05 vaknande lärt sig sova lite längre. Så det här är rena rama sovmorgonen för oss. Sen Milou flyttade till mitt massagerum så sover hon längre! Tjihooooo!!!'
 
Ner och göra frulle. Matar båda katterna först, sen hunden som glor från sin hörna. Milou gnisslar och stånkar från sin Antilop och undrar varför i helvete det tar sån jävla tid att få sin gröt. Melwin tjatar om sin macka som han vill bre själv. "Jamen Melwin, allt är ju på bordet! Sätt igång och bre då!" säger jag frustrerat. Jag slafsar upp gröt till oss alla och brer en macka till mig själv. Det tar alldeles för lång tid mellan skedarna (6 sek) så Milou skriker och gapar som en jävla näsapa. "Jag kan väl få ta en tugga själv också, mammor har också magsäckar!" hör jag mig själv säga. Som att hon skulle fatta det.
Usch vad jag känner mig grinig idag.
 
Frullen avklarad, alla mätta, både djur och homosapiens. Nu ska det saneras. Hela köksbordet är fullt av inkletat smör och golvet täcka av både gröt och smulor. Jag svabbar snabbt av och går och byter blöja och tar på Milou rena kläder och sätter ner henne på golvet. Hon ser ut son Sebastian i Lilla Sjöjungfrun för hon kryper så sjukt snabbt. Hon börjar veva med både armar och ben innan hon ens har fått kontakt med underlaget. Hon sätter fart runt hörnet och har ett tydligt mål i sikte. Kattmaten. Jag kutar före henne och drar undan båda skålarna. Då vänder hon sig om och flinar. Hundvattenskålen. Bort med den."JAG ÄR FÄÄÄÄÄÄRDIG!!" ropar Meliwn från övervåningen. Hur fasen hann han upp och klämma en korv på 30 sekunder, han satt ju här nyss! Och varför kan han inte skita här nere på det här våningsplanet? Tar Milou under armen och kutar uppför trappen. "Jag har ropat jäääääättelänge mamma, varför kommer du aldrig???" säger Melwin och ser ledsen ut. Jag svarar inte ens. Det kommer inte att bli ett trevligt svar.
 
Vi går allihopa ner i källaren så jag får hänga tvätten som legat i maskinen sen igår morse. Jag står och hänger för fullt och försöker få mig själv på bra humör igen. Fan vad grinig jag är idag. Kan man få byta kropp? Då hör jag hur Melwin och Milou asgarvar från soffhörnan. Melwin har satt på sig en alldeles för liten babymössa som sitter som en kondom på skallen och showar för sin lillasyster. Milou står och balanserar på sina runda små fötter och klappar händerna och tjuter av förtjusning. Hon älskar allt som Melwin gör. Fan vad härliga dom är, mina små hobbitar. Och här står jag och är sur. Nu känns dan bättre. Det krävdes inte mer. När jag är mitt uppe i alla sysslor och vardagliga bestyr så kan jag känna mig så sjukt stressad. Men inte fasen skulle jag vilja byta bort min vardag en enda sekund. Eller jo, några sekunder här och där sitter finfint ibland.
Så jag får vara lite själv en stund och tanka upp mig.
 
Igår ringde morfar. "Kan inte barnen sova över här från imorgon?" Melwin blev tokglad och vi drar om 5 min. Då får jag min lilla break. Men jag vet att redan ikväll kommer jag att längta efter dom.
Det är ju så.

Iiiiiiiiiiiiiiiiih!!!

 

Hej bloggen!!!

Det var då fasen inte igår! Jag har verkligen haft noll inspiration men nu har jag semester och njuter av sommaren, nu finns det tid att sätta fart igen! Mera blogga i livet!

Ja, som ni vet så har jag varit med i Hela Sverige Bakar 2013! Shit pommes frites vilken härlig grej i livet! Trailern rullar för fullt och mer kan jag inte säga. Premiär i slutet på september. "Den som lever får se" som det så fint heter.

Här kommer iallafall lite foton från gänget. Jag blir faan tårögd när jag tittar på dom för härligare människor får man leta efter!!!

Checkat in och på väg till vårt boende på Vidbynäs Gård.

Shit, där är tältet...det finns på riktigt!!!

PÅ PLAAAATS!!!

Så vackert!

Hela startfältet! Here we are!!!

Mickis, vår matkoordinator kollar igenom ingredienserna innan tagning.

 

Finns alla redskap? Japp, läppglans och i.d finns, nu kör vi!

Föreklädena hänger och väntar på dess bagare...

Bedömning...avrättning...rännskita...

Första kvällen med gänget!

 

 

 

 


RSS 2.0