1:a Advent!

Myyyys myyyys myyys!!!
Första advent idag! Jag har precis julpyntat lite här o där hemma! Härligt! Det var länge sen jag kände att det var så här mysigt med julen! Även om vädret e piss tråkigt så lyser det mysigt i alla fönster!

Lille Melwin ligger o sover, han har sin dagliga "lång sov stund", från typ 11 till 16, nice!
Egentligen så borde jag passa på o vila, men det e svårt, jag vill ju hinna med allt som jag inte gör annars. =)

Amningen känns bättre o vi har fått in lite rutiner, känns så skönt!

På onsdag ska jag o Melwin till jobbet o visa upp oss, åh, det ska bli så kul att träffa tjejerna!
Men först ska vi till BVC imorgon 14.30 för första gången! Ska se om han har gått upp i vikt, men så som han äter så borde det inte va några problem.

Nu ska jag passa på o käka lite innan lill mannen vaknar o kräver min uppmärksamhet!

Visst ser han glad ut...hehehe....som en liten sur farbror..;) Han kanske blir gladare ikväll när vi ska kolla in Jeff på TV! GO JEFF!!!

Familjestund!

Helluuuuuu!

Idag har i fasen hunnit med mycket! Tobbe har varit ledig så vi åkte till Barkarby Outlet o köpte lite julklappar...det var öde som en gammal spökstad...brr..Melwin sov som en stock heela tiden i sin gosiga Bugaboo. Ju mer det skumpade desto härligare tyckte han. =)
kl 16 så kom mormor o m....eh...gammelmormor o gammelmorfar..hehe..över för första gången! Mamma o Micke, John o Madeleine var också med! Sååå mysigt! Melwin gav ifrån sig sitt första leende! Så söt!

Nu ska vi mysa i soffan o kolla på film, min lilla familj!

Lycka till i Globen ikväll Jeff! Du e gryyyym!!!

En vecka gammal!

Jag satt o ammade i morse...så kollade jag på klockan, den var 03.05 och tänkte att herregud, för en vecka sen låg jag där o krystade för fullt! Fasen vad tiden går fort!!!
Han sover o äter, sover o äter, nu förstår jag hur det kan kännas som en lyx att ta en lång dusch o äta i lugn o ro! Hahaha, men det härliga är att hur jäkla trött o öm jag än är så smälter jag som en isglass i solen när min älskling tittar upp på mig med sina små ögon..=)
Igår hade jag en piss dag! Pratade med Catrin från jobbet på morgonen, hon fick barn i Mars. Hon frågade hur allt går o om jag hade haft den klassiska amnings frossan med feber o hormon gråt än? Nää sa jag, jag kanske slipper!
Hmm..på eftermiddan så började jag frysa som en galning, satt i soffan inlindad i ett tjockt duntäcke o bölade som en gris med Melwin fast sugen på bröstet! FAAAAN vad ont det gör!!! Hela kvällen frös o svettades jag om vartannat, vaknade i morse efter att Melwin låtit mig sova i fyra timmar i sträck....(thank good) o det kändes som jag hade legat med influensa i en vecka, heeelt groggy! Vi sov vidare efter en snabb amning och vaknade 11.30! Skööönt!

Stackars Tobbe kom hem kl 08.00 i morse efter att ha plogat sen kl 03.30 igår morse....jag e inte den enda som  trött med andra ord...

Nu har jag faktiskt haft tid at laga middag, lax i ugn med hummersås, ris o ärtor, mmmm, o nyttigt också!

Nu hör jag hur det gnyr i sovrummet, ska dit o bara dumglo lite...hehehe...ibland börjar jag fasen att böla när jag bara tittar på honom...hormoner o en mors kärlek....=)

Bye bye!

Förlossnings berättelse


Tjihooo!!! Lille Melwin föddes den 18/11 kl 03.12!


Tänk att den långa väntan äntligen är över!
Åh, allt gick såååå jäkla bra!

Värkarna satte igång i måndags kl 19 ca, hade då sovit lite dåligt på natten med lite molande typ mensvärk.

Var o tvättade bilen och handlade på dan. På kvällen satt vi i soffan o såg på Färjan. Jag andades Profylax andning o hade full koll på situationen, kändes helt ok. Sen efter nån timme så gick jag runt i lägenheten o flåsade när kraftigare värkar satte in med ca 5 min mellanrum. Yoga Kristinas ord ringde i mina öron, - Håll dig upprätt och slappna av så gott du kan, fokusera på vilan o inte på värken. Varje värk ett steg närmre målet! ANDAS!!!

Kl 23.15 så ringde jag förlossningen för då var det ca 2 min mellan värkarna o helt regelbundna. Dom sa att det lät intensivt o bra, men att det var lite för korta värkar för att ge effekt, jag sa nämligen att dom höll i sig i ca 20-30 sk, vilket jag inte hade koll på, hade bara klockat vilan! Jag var välkommen in, men det lät som att jag kunde vara hemma ett tag till. Vi beslöt att vi skulle avvakta lite till. Vill inte vanka omkring där i korridorerna timme in timme ut..
Tobbe klockade ett par värkar dom låg runt en minut allihopa! Hmm...konstigt hur knasig tidsuppfattning jag hade...fast tur att det kändes åt det hållet!

Kl 23.55 åkte vi in o blev direkt uppkopplade på CTG maskinen. det var lugnt o skönt på förlossningen o barnmorskan Anna Klint var så cool o vänlig!

Hjärtljuden såg bra ut och värkarna intensiva! Jag säger bara en sak, Profylax andning!!! Sååå grymt bra hjälp!
Så fort jag avergav metoden o spände mig så var smärtan dubbel! Sååå coolt hur vi kan styra våra kroppar! Tobbe masserade mitt låt, axel, hand o peppade mig när det kändes tungt, min älskade Toobi!

Jag blev undersökt o hade öppnat mig 9 cm!!! Tjihooo!!! Min mardröm var att hon skulle säga typ 2 cm eller nåt...fy faan!

Jag satt o flåsade en timme till för den sista cm. Sen satt jag på hästsko pallen , det började närma sig! Vattnet gick med ett splosch! O så kom den sjukaste känsla jag nånsin känt!  Den första krystvärken!

Oh, my good!!! Det kändes som att typ spy med underlivet! Hahaha, sån otrolig kraft o jag bara klämde i utan att kunna styra!

Fick två såna till, men Anna, barmmorskan tyckte jag skulle ställa mig på knä i sängen o hänga över ryggstödet för att babbe skulle glida på lite snabbare. Efter 3 krystvärkar kom huvudet o jag trodde faan jag skulle spricka upp i hela underredet...sorry, men det var inte najs..Jag höll emot en värk till för att stanna till o "tänja " lite o sen gjorde Melwin en kullerbytta på nästa värk!!! Klockan var då 03.12. Kändes som en säl gled ut ur kroppen..hehehe.

Jag har faan aldrig känt en sån stor lättnad i hela mitt liv! Var det klart nu, är det här vår bebis??!!

Tobbe klippte navelsträngen o jag torkade av Melwin som låg o skrek så han blev blå! =)

Jag fick sys ett stygn, men det kändes inte.

Kroppen är verkligen heelt otrolig!

Det hela var en otrolig upplevelse o dagarna på BB Stockholm kommer jag aldrig att glömma!

Melwin, vi älskar dig!!!



Lilla Cashew var en Melwin!!! 18/11-08 kl 03.12

Här kommer lite bilder på Melwin, vi har precis kommit hem från BB, såååå härligt!!! Jag kommer att lägga in mer bilder och text om allt som skett de senaste dagarna, när jag får tid, lille mannen vill käka hela tiden..
 

Min lilla Melwin, jag älskar dig!!!!!

V.41.5!!! Tror Cashew vill komma ut nu!!! Tjihooooo!!!!

Guess what...jag tror Cashew börjar vilja komma ut nu! Värkar i natt o slemproppen gick igår kväll!!!!  Åkte in i morse o tvättade bilen, lugnt i magen förrutom lite molande värk...spännande!!! Så nu e det verkligen nedräkning!!!

To be continued!!!


Buhuhu...idag säljer jag min älskade bil!



Så förnuftigt sååå, dumt att stå med två bilar hemma när jag e ledig...så jag lämnar in min älskade Das C till Autopunkten idag...hej då älskade bilen!!!  Jag vet att jag e töntig...hehehe...



Testbild...

Apa i Thailand Nov 2007!


Sista besöket hos MVC!

Kom precis hem från MVC. Nu har vi bokat en igångsättningstid på Karolinska den 20:e Nov kl 8.00!
Soheila sa att det är ca 2 av 10 som kommer dit, resten föder innan...hoppas, hoppas att jag slipper vänta!!!

Nu ikväll så känns det faktiskt lite annorlunda..hmm...drar o bänder som fasen i främre bäcken fogen..kunde knappt kliva ur bilen när jag skulle till MVC. Hade tänkt att åka före Tobbe till farsan på middag, men jag väntar in honom, ifall det skulle dra igång så jag slipper åka ensam! Hihihi, tänk om tänk om!"

Soheila sa åt mig att bara ta det lugnt, hyra en komedi, glömma bort magen för ett tag så att kroppen slappnar av ordentligt, så sätter det nog igång..hon trodde innan måndag..

V.41

Ikväll ska vi till farsan o käka middag med farfar o Carin, Jossan o Johan! Farmor skulle ha fylltt år idag så vi ska "fira" henne lite tänkte vi..det ska bli kul att åka dit o träffa alla!

V.41...farmor...min älskade farmor....

Klockan e 6 på morgonen och jag har precis pratat med pappa...farmor dog i morse, hennes kropp orkade inte längre...

FAAAAN, tänk att hon inte hann träffa lilla Cashew!!! När en människa dör så föds en annan....bla bla bla...jag hatar att det verkar vara sant...

Jag kommer alltid ha en stor varm plats i mitt hjärta till dig farmor, sov gott så ses vi nån dag!

Jag älskar dig Farmor!!!

V.41...

Har precis tryckt i mig en hel Ben&Jerry Half Baked glass burk...o lite lösgodis..hehehe..MUMS!!!!

Tvättade sommardäckeni badkaret, tungt! Har bestämt mig för att sälja min älskade bil nu...snyft! Oekonomiskt att vara hemma i ett år med två bilar som bara står...moget beslut va..

Pappa ringde precis.. farmor mår inte alls bra nu och har blivit medvetslös...åh nej!!!!

Jag bad pappa ringa om han fick några besked under natten o sa att jag följer med honom imorgon till Sjukhemmet..stackars älskade farmor!!!

V.40! Dagen D!

Trodde jag ja...suck, här e inga tecken på att Cashew vill komma ut inte..Alltsom jag kände igår med sammandragningar o strålningar e som bortblåsta!

MVC:
Hjärtslag: 132
BT: 108/68
Allt såg sååå bra ut så...börjar tröttna nu...det e så jäkla psykologiskt det här med datumet..inte bra..
Vi bokade in ett till UL på Karlavägen nästa vecka för att kolla vad Cashew väger, mängd fostervatten, mm.

Inte har du vänt dig heller din lilla nöt! Nope, ligger tillbaks med ryggen åt höger, hahaha!


Många har ringt o SMS:at idag, nej ingen bebbe, jag hör av mig när vi åker in...

V.39!

Imorgon är det DAGEN D!!! hehehe...enligt barnmorskorna iallafall...vi får väl se..

Gick till vinsta igår för att hämtamin bil i förrådet..fick såna grymma sammandragniongar hela vägen så jag bara stånkade fram..det surrade io låren o hela jag var helt slut när jag kom fram! Tänk om det e dax nu!!! TJIHOOOO!!! På eftermiddan o kvällen så kände jag starka strålningar i öåren o att Cashewhelt plötslgt låg o sparkade på höger sida! Det var läääänge sen jag kände det! Han/hon har ju lagat med ryggen åt höger i flera veckor! Har du vänt dig? Bra i så fall, då blir tydligen förlossningen kortare, eftersom bebbe ändå ska rotera dit  innan han/hon kommer ut! Vi får se vad Soheila säger imorgon!

Faan, kan den där jävla vagnen komma nån gång!!! 2 veckor försenad nu....suck..

V.38! Visning på BB Stockholm!

Kändes kanon att bara komma in där o känna atmosfären! Alla såg så glada o lugna ut! Trevlig inredning, inte alls som på ett sjukhus! Jag fick testa lustgasen, snurr snurr i skallen! Som en fylla!  Vi fick se förlossningsrummet, eftervårdsrummet o badet.

Igår natt hade jag en riktigt kraftig sammandragning! Har inte kännt nåt i närheten förut! Tjihoo, kan det inte sätta igång snart!!!
Jag o Tobbe har övat lite profylax andning som jag hoppas kommer att ha nytta av när det drar igång! Påminner mycket om Pilates tekniken så jag har inga problem med att hitta alla delar i bröstkorgen o magen.

MVC i måndags:
Hjärtslag: 135/min
HB: 131
BT114/70
SF: 36 cm


Känner att Cashew har glidit ännu längre ner nu, strålar lite hit o dit o bäckenet o ner i låren, annars känner jag mig pigg!

V.37!

Idag kände jag för 1:a ggn som elektriska stötar ner i framsidan av låren! lite läskig, ovan känsla! Enligt Soheila så beror det på att bebbe ligger och trycker på nerver i bäckenet, så det e inget konstigt!

Åkte till Gym&Sim idag o fikade med alla härliga!!! Jessica o Nettie är också med barn!!! Ska få i April o Maj! Åh, vad kul! Förrutom henne så ska Karin ha i Januari, o Jenny i dec! Hormoner överallt!!!

V.36!

Skööönt, en hel helgs bara avkoppling! det var ett tags en! Har varit så mycket nu med Tobbesfirande o så har jag lagat mat o bakat hela dagarna känns det som! Fast det e ju himla kul!
Känner större behov av att ta det lugnt o sova lite mer nu. Sover himla bra på nätterna faktiskt, kan utan problem ligga på rygg utan att må illa som många gör! Bra! Däremot så svettas jag som en gnu! Behöver inte göra många knop för att känna hur det rinner längs med ryggen, i ljumskarna o mellan bröna..

Tränade Cross o styrka på gymmet i fredags! Kändes sååå himla bra, jag e så glad att jag fortfarande kan träna på!
Går promenader nästan varja dag också, typ en timme längs med vattnet, skööönt!
grymt härligt att vara hemme numera, hehe, boar för fullt, städar, bakar bröd, har tom sytt små baby filtar i fleece! hahaha, husligt värre!
Igår köpte vi bilbarnstol, skötbord o skörväska....iiiiii, börjar närma sig!!!

Har även köpt några små bodieso strum,por o knyttröja till Cashew, måste ju ha nåt att åka hem i från BB!

BB väskan e packad, o står redo i sovrummet...

V.35!

hehehe...jag fiser, vaknar av mina pruttar på nätterna, e pissnödig hela tiden...sååå sexigt! hahaha! Har gått upp 14 pannor nu. Känner inte riktigt igen min kropp om jag säger så..hehe, har alltid haft en platt mage tex, men den kommer tillbaka, jag bara lånar ut kroppen ett tag till! =)
Mina tarmar har liksom fått skyffas undan till ryggen..hahaha! Känns lite konstigt!Jag läste att tjocktarmen e typ 5 till 10 cm lång på slutet...hahaha..inte undra på att det dånar i magen..sorry!

V.34! Tobbes 30 års dag!!!

Idag fyller min älskling 30 år! Grattis älskling!!! Fika på kvällen med Tobbes familj o sen kom erika o Andreas förbi! KUL!!!

Innan dess var vi hos MVC igen:
HB: 125
BT: 120/70
SF: 33 cm
Hjärtslag: 145/min
Och nu Lilla Cashew så har du fixerat dig! Soheila kände o klämde o sa att huvudet satt på plats neråt o att bebis skötte sig! coolt!

Suck, näst sista jobb dan imorgon, en tung lååång finalsom avslutas med GravigYoga! Ska bli skönt att få vara hemma o samla kottar, mossa o kvistar till mitt lilla bo..=)
  Hehehe..Toobi på sin 30 års fest!

V.33!

Nu e det slut på Step passen för min del känner jag....buhuhuhu...
jag jhar hållt igång himla länge ändå, men nu börjar det bli svårt med balansen o att hänga med i de snabba snurrarna o takten, inte så kul att modifiera om allt hela passet...suck. Så nu e det promenader med MBT skorna, Pilates o gymmet som gäller för Barbamamma! känns kanon!!!

Alla som kommenterar min mage tror att det blir en kille, för att den står så mycket rakt fram liksom..kul att höra folks spekulationer! Jossan tror på en tjej!

I helgen e det fest! Tobbe, Fredrik o Janne!!! Rocktema...


V.32!

MVC igen, med Soheila på plats, skönt!

BT: 108/70
Hjätrslag: 140/min
SF: 29 cm

Hehehe, hon sa att bebis har en hård liten rumpa, lika vältränad som mammas o pappas...eh, iallafall Tobbes, min har hasat ner en bit..;) Nästa gång ska hon känna mer rejält hur du ligger!

Ikväll var jag O Tobbe på Förlossningsförberedande kurs på Åsö Gymnasium!
Vi kom typ 20 min sent...pinsamt, grymt mkt köer...suck. Kursen är 2 måndagar nu, o den var jättebra! Vi gick igenom latensfas, aktiv fas, öppningsskede, utdrivningsskede, intressant hur kroppen fungerar! Hon som höll föredraget, man märkte verkligen att hon brann för sitt yrke, sååå grymt entusiastisk när hon stod där med plastbäckenet o dockan!

I helgen var vi i Linköping, alla brudarna!!! ÅH, VAD HÄRLIGT VA HADE!!!! Vi mös, garvade, käkade gott, garvade, shoppade, garvade, dansade, drack drinkar...alkoholfria såklart..=) En riktigt härlig helg!!! Lite läskigt på krogen med magen , det kändes som att folk skulle bumpa in iden hela tiden..hmm.


V30!

Idag fick jag behandling av Osteopat Caroline Pillinger på jobbet!
Bara för att kolla att ryggen sköter sog o att allt känns "harmoniskt" i mage o bäcken. Hon sa att du, Lilla Cashew har mycket utrymme där inne, att diaphragman är avslappnad, tydligen inte så ovanligt att den e spänd o hård o liksom trycker ner bebben. Bra! Bäckenet o korsbenet som har strulat förut kändes jättebra! jag tror att min kropp gillar att vara gravid!

I helgen ska vi till Uppsala!!! Jag, Annika, Camilla, Caroline, Anne o Jessica!!! Tjihooo!!!


V.29! GravidYoga!

Idag var första gången på Gravid Yoga kursen! Kristina på jobbet håller den! Vi var 7 deltagare, alla fick presentera oss, kul att se allas härliga magar i olika storlekar! Vi gick igenom Yogans betydelse för andning, både under graviditeten och framförallt förlossningen. Kanonbra! Vi gick igenom meditation, övningar för att stärka bäckenbotten, stretch övningar för att ge mer utrymme åt bebben mm.Det coolaste var att när vi började att djup andas så fick Lilla Cashew fnatt där innte, kunde knappt hålle mig för garv, han/hon for omkring som en galning så hela magen bågnade hit o dit!

MVC igår förresten!
BT: 120/80
Socker: 3.8= huuuungrig!!!
HB:117...lite lågt..blutsaften e bättre upptag än järntabletter tydligen..ska ändra tillbaka..
vikt: 82 kg
Hjärtslag: 152/min

Soheila hade semester så jag hade en ragata till stand in, gillade inte henne alls, hon fick mig att känna mig som om jag var 5 år gammal, skulle läxa upp mig typ..kärring..

V.28!

Nu har jag gått upp 10 kg! känns inte som så mycket, men jaja, e väl som det ska antar jag, bryr mig inte så mycket.
Jag har insett att vi måste börja tänka på barnvagns inköp snart..suck..lång leverans tid på de flesta ställen! Ibland upp till 3 månader! tittar på en Teutonia, små vridbara hjul fram, stora fasta baktill..hmm, ska göra lite research. Härliga Ywonne, Tobbes mamma vill betala 6000 kr på vagnen!!! Sååå generöst!

IO morseupptäckte jag en liten bristning på ena bröstet! Faan då! Kroppen växer så den spricker, eller vad!? Smörjer o smörjer mage, lår o bröst, ska juu hjälpa lite säger folk, en del menar på att det inte kan hjälöpas om man får sk Strior, det är bara hormonellt..jaja, vi får väl se.

Som sagt, vagninköp...suck..jag var inte ens så här noga när jag köpte min bil! Hahaha! Jag gick in på Familjeliv.se o frågade om tips i forumet. Fick över 50 svar till dan efter att det e svårt att köra med småhjul fram när det är snö ute..suck..på Babyland o alla andra jävla affärer så svarar dom så luddigt! Det roliga var att över hälften av alla svar rekommenderade en vagn som heter Bugaboo Cameleon! Jag kollade upp på hemsidan o blev kär...eh, hur man nu kan bli det i en vagn...

Åkte in till Karla väge o beställde en...oops...10 000:-....Men å andra sidan så ska det vara en jäkla bra vagn, o man kan ha den upp till 4 års ålder...Det bästa! man kan byta ut de små vridbara framhjulen till stora terräng däck! SMART!!!

V.27!

Igår kväll så låg jag o glodde på magen o märkte en liten puls, helamagen ryckte. Kollade om det stämde med min egna puls och det gjorde det helt klart inte. Läser en kanonbra bok nu, På Smällen, från A till Bebis. Där stod det om att man kan börja känna hicka från bebben nu! aha, så du sörplar fostervatten nu, tydligen bra för lungorna, o resultatet blir hicka! gulligt!

I helgen var det dax för bröllop mellan Cillan o Lasse! Dom var sååå fina!!!
Klämmer in en mag bild också..hahaha! Snyggt!


V26!

Jag o Madeleine sitter i solen på bryggan på landet! Sååå härligt! Varmt o skönt, 28 grader i luften o 20 i vattnet! hmm..har fått lite pigment fläckar på kinderna o på önerläppen, snyggt! =( Vi grillade på kvällen med mormor o morfar, jag älska sommaren!!!

MVC igår, 145 slag i minuten fortfarande. Första SF måttet, (SymfysFundus, längden mellan blygdbenet till livmoderns övre kant) Det mätte 24 cm, enligt kurvan!
Du sparkar o trycker o rafsar för fullt nu o det syns tydligt utanpå magen, det har liksom blivit en del av min kropp nu, att känna alla rörelser!

V.21!

När jag lägger handen på nedre delen av magen så känner jag tydligt sparkarna! Hihihi, så mysigt! Vad pysslar du med där inne Lilla Cashew???
MVC besök igen:
BT: 110/65
Socker: 5.2
HB: 126

Vi lyssnade på hjärtat igen och slagen har sjunkit från 160 till 145.

Viktuppgång: 5 kg. (startade vid 72 kilo)

I helgen ska vi på bröllop i Västerås mellan Stefan och AnnLouise!



Namn Förslag!

Kille:  Melwin                                 Tjej:    Milou
            Leon                                                 Mary

            Ben                                                  Chloe
            Milo                                                  Phoebe
            Gordon                                            Cajsa
            William                                            Mimmi
            Theodor                                          Mary-lou

                                                                      Jolie

V.20!

Halvvägs!!!
Vad fort det går! Jag har kommit in en "starkperiod"! Alla vikter som jag normalt kör med på gymmet känns jättemycket lättare! Grymt! Jag har hört om den här perioden, o jag gillar den..hehe.
igår när jag lår i soffan o skulle resa mig så såg jag att min mage blev alldeles toppig! Jag la mig ner o spände o klämde på musklerna o kände att det har börjat dela sig i den övra delan av magen! Inte konstigt att jag har börjat skaka i hela kroppen när jag kör situps på Pilatesen!

V.18! UL!!!

ULTRALJUD MAMAMIA KARLAVÄGEN!

Nu har jag o Tobbe minsann fårr se dig Lilla Cashew! Fasen så du snodde omkring! Du fipplade med händer o fötter o gjorde volter! hahaha, såg härligt ut! Ett tag sög du på tummen o boxade upp imagen, tur att du e så liten än så länge..=)
Allt såg perfekt ut, hjärtat, hjärnan, ryggrad, diafragma, aorta, 10 fingrar o 10 tår, coolt!

Jag o Tobbe bara satt o glodde upp på skärmen och log! Vi fick hela undersökningen inspelad på DVD för 50 spänn, plus foton såklart! Du var något större än beräknat så hon sa att jag var i v.19, inte 18! Oj då! Beräknat födelsedatum 5/11-08!

V.17! Första rörelserna!

Idag var vi på Celine Dion konsert med Tobbes familj! Grymt bra konsert! Kul! I bilen på vägen hem så fladdrade det till i nedre delen av  magen, som ett litet surr som höll i några sek! Jag satt och koncentrerade mig för fullt o det fortsatte hela vägen hem i intervaller! Äntligen har jag fått känna dig lilla Cashew!!!

Nu börjar det likna nåt, på torsdag är det äntligen UL!!!

V.16!

Fasen vad humöret kan växla..hehehe..känner mig som en psykopat..Superglad ena sekunden, böla i andra, skratta i tredje..
Nu e jag riktigt jäkla nyfiken på vem som har flyttat in i min kropp! E det en tjej eller kille, jag har hela tiden känt dragning åt en kille...hmm, vet inte varför..vi får väl se i November!

Nu väntar jag spänt på att känna första rörelserna, brukar komma i v. 16-20. Coolt!

V.14! Hjärtljud!!!

Ojojoj....idag kl 9.30 fick vi för 1:a ggn höra vår bebis! Vilken obeskrivligt härlig känsla!!! Så klart så grär jag ...som vanligt...=)
150 starka slag i minuten, allt lät bra!
När vi kom ut i trapphuset började jag tjuta igen...FAAAn , jävla hormoner, jag som e så känslig i vanliga fall...stackars Tobbe! Jag älskar honom sååå grymt mycket!!!

V.13

Nu vet de flesta om det! Inkl brudarna...Vi var bjudna på brunch en söndag hos Mickan..hennes första kommentar:
-Faaan, nu e ALLT förstört!!!....suck, hade inte väntat mig nåt annat från henne...hehehe..
Alla garvade, vi känner henne så väl!

Åh, 11/2 vecka kvar tills vi får lyssna på hjärtat!!!

Satt o kollade på Barnmorskorna på TV igår kväll, bölade som en gris! Tobbe kom in i vardags rummet och tröstade mig med att säga:
-Men älskling, kvinnor föder ju barn varja dag ju!
-Ja, men det är ju inte av rädsla jag gråter, jag blir ju så jäkla rörd!
-Ja, o snart e det vår tur! sa Tobbe!

Äntligen börjag han fatta!!! Tjihooo!

V.11!

Middag hos farmor & farfar! Jag o Tobbe berättade nyheten för allihopa, Carin o farsan var där också.
Jag hade redan berättat för farsan o Tessan för ett par veckor sen, men dom hade valt att inte säga når till ungarna , ifall det skulle gå illa.
farmor blev jätteglad!!!
-Äntligen!!! sa hon och log med hela ansiktet!
-Det här har jag väntat på!!!
Jossan förklarade för Jeff att han skulle bli morbror.
-MOOOOORBROOOR!!!log han bara och gick sen hela kvällen och sa det! Söööt unge! Alla skrattade!

Nu e jag gryyymt trött på em...suck, höll på att somna på motorvägen igår..oops.
Makrillfile´i tomatsås e jäkligtgt gott!!!

V.7!

Bytte MVC från Vällingby till MamaMia i Kista, nyöppnad klinik! Kändes inte bra att vänta till v 14..nu fick jag komma samma vecka! Härligt!
Fick träffa min barnmorska, Soheila! En utländsk härlig kvinna, cool, lugn och0 glad! En stammis till mig rekommenderade henne, så det var ju himla bra att jag fick komma till henne!

Kollade alla värden, Järn, socker, blodprov, blodtryck, pissticka för att kolla ev äggvite ämnen i urinen. Allt såg jättebra ut! Fick en mapp med info & en lioen bok att följa graviditeten i! Kul!
Jag tror att Tobbe börjar fatta lite mer nu, men det kan inte vara lätt.
Inbokat UL v.18 på Karlavägen, spännande!

Nu längtar jag till v.14 då vi får höra hjärtat för 1:a ggn!

V. 6!

Kan fortfarande inte fatta att det är sant! Jag e lite rädd för att börja må illa, hatar att spy...bläää. men jag mår jättebra! Ömma bröst o lite mensvärk till o från, annars inget konstigt, skönt!

Håller koll på utvecklingen på Gravid.se, pratar med Annika och hon frågar hur den ser ut nu. Ja, den e ca1-3 mm lång o ser ut som en liten Cashew nöt, svarar jag.
-Åh, lilla Cashew!!! säger Annika.
Så, nu är arbetsmamnet "Lilla Cashew"! Stackars barn! =)

Berättade för mamma idag, Madeleine var hos Caroline Pillinger på behandling. Hon trodde jag skämtade!
-VA!!! ÄR DET SANT!!!
-Jag måste sätta mig ner, kommer att börja böla när jag kommer hem! säger hon =) Lilla mamma ska bli mormor!

Madeleine blir lite generad och tittar på min mage.

Micke ringde upp mig senare på dan och gratulerade, sååå himla gulligt, jag blev jätteglad!

Ringde MVC o bokade in en inskrivningstid, gruppträff 7/4 o inskrivning först i Maj..hmm...låter sent..

Den här veckan börjar hjärtat att slå!

Lilla Cashew! 11/3 - 08 (v.5)

Hmm..känner mig konstig i kroppen.
Brösten ömmar som faan, molande mensvärk, men mens som aldrig kommer..
Köper ett gravtest på Apoteket. kommer till jobbet o berättar för Catrin som ska ha barn om 2 veckor vad jag misstänker.
Hon ruskar om mig och skriker åt mig att genast gå o pissa, hahaha!
-Jag trodde man skulle pissa på morgonen?, sa jag.
-Hur sen är mensen då?  frågade Catrin
-Typ 7 dagar..
-Men vad faan väntar du på!!! In o pissa med dig!

Hahaha, hon e så härlig!
Ingela frågar vad vi pysslar med, o Catrin berättar medans jag går på toa. Hon blir alldeles tokig hon också!

Jag sitter o glor på stickan..Det står att det ska ta ca 5 till 10 min innan ett ev tecken dyker upp...eh...det tar typ 1 min så är det ett rejält mörkblått kryss i rutan!!! Oops...Jag börjar gråta och känner mig alldeles yr! Oh my good!!!

Den här scenen har man ju liksom sett på film tusen gånger, hahaha, men nu när jag själv sitter här med ett litet frö groende i mig, ojojoj...obeskrivligt!!!

Jag går ut till brudarna som står o hoppar av förväntan. Vi kramar om varandra o bölar allihopa! Det kommer jag aldrig att glömma!!! Härliga Catrin o Ingela!

Jag ringer min älskling direkt och berättar bölandes vad jag precis fått reda på..han tror att jag e ledsen och vet inte riktigt hur han ska reagera, stackarn! Jag e ju glaaad, men chockad!!! Han med!

Catrin går in på Gravis.se och kollar hur långt gången jag är...5 veckor! Oj då!

Hela dan går jag som i dimma och kommer fasen inte ens ihåg vilka jag masserade, hahaha! Stackars kunder!

From idag så är hela livet förändrat...=)

Välkommen till min blogg!!!


Hahaha, för bara ett par veckor sedan så sa jag att jag aldrig skulle börja blogga...har inget tålamod alls med datorer och dom har en tendens att krångla en hel del..skit bakom spakarna =)
Men nu så!
En anledning till att jag börjar nu e för att jag och min älskling Tobbe ska få vårt första barn nu i November!
Så mycket på den här sidan kommer att handla om lillbebbe, men inte bara!


Hej o hå!



RSS 2.0