GRATTIS MAMMA PÅ MORS DAG!!!

Hoppas att du får en härlig dag idag mamma och att familjen tar hand om dig och servar dig för omväxlings skull!

Själv så var det minsann ingen som firade att jag är mamma i år, hahaha! Fan Melwin, har du inte vart o shoppat blommor till din mor! ;)

Solen gassade som en gammal ugn hela dan idag när vi var på fotbollsturnering på Sundis ute på Färentuna. Munsö kom tvåa, förlorade finalen efter straffar...surt.
Efter matchen så åkte vi till Ywonne o Kjelle för att hämta upp porslinet från gårdagen plus fylla magsäcken med lite glassbomb...hade längtat hela dan när vi stod o svettades vid planen. Jag såg ett stort berg av glass, maränger, grädde, chokladsås o strössel som en hägring mitt på planen...hehehe...typ. Solsting?
Vi åkte direkt till Jessica för att lämna av alla skålar o tallrikar så vi skulle slippa åka fram o tillbaka med allt i onödan.
Jessica hade vart med Anne i Västerås för att cykla Tjejtrampet! Gryyyyyymt bra jobbat i den här värmen! Hon var liiiiite öm i rumpen....hahahaha...I know the feeling! Kall dusch o inga trosor på ett par timmar så blir det bra.

Imorgon så skulle jag egentligen ha åkt till Tandläkaren i Vallentuna. men jag avbokade det för att bara få en lugn dag med älskade lilla Nöten. Känns bäst så, så han blir helt frisk o kommer in i bra rutiner igen. Har tänkt att köra igång med natt rutinerna igen som har havererat totalt nu när han varit sjuk. Suck...förbereder mig på ett par kämpiga nätter. Tobbe ska ta passen som ev uppkommer innan kl 24, så tar jag resten av natten. Det blir bra det!

Lägger in lite bilder från gårdagen som farsan fotat! Sååååå fina!!!


Namnkröningen med blomsterkrans!


Min familj!


Fadder/moster Jossan kröner Doodod!

Melwins Namngivning 30 Maj 2009

Jaha, så var den här dagen slut. Det känns alltid lite tomt när man har förberett och planerat så länge och så bara swisch...så är det över!
Dagen startade kl 04 i morse när jag hade ammat klart Nöten o bulldegen väntade på att skapas. Morgonen gick fort och vi hade läget under kontroll. Tobbe badade Melwin och jag fixade o donade. På Munsö var det en jäkla fart med allt som skulle ställas fram, kycklingfileer som skulle på spett, blomsterkrans som skulle bindas, dukar på alla bord, tallrikar fram, såser i skålar, kakor på fart, kaffe som skulle kokas, mata Melwin, sallader att skära, vispa grädde, fylla grillar med kol..ja, 3 timmar for snabbt fram och vips så dök Margareta upp, officianten från Humanisterna och klockan var redan 12.30! Sen blev det lite kaos när alla gäster dök upp samtidigt o Jossan for runt o servarade välkomstdrink o snacks och Johan delade ut program. Herregud, Melwin måste bytas på och få på sig sin skjorta, slips o jeans, skynda, skynda! Jaha, då går vi ut då o kör igång!
Solen strålade och det var den bästa dan på hela året! Ceremonin var så fin så..även om Nöten var så trött så klockorna stannade..lilla Doodod. Han höll god min med ett par break av otålighet. Jossan var såååå jäkla modig som sjöng Genom Eld & Vatten, det lät sååå fint! Jag läste den enda dikt som jag trodde jag skulle behärska utan att börja böla...men nej då...När jag kom till slutet så började halsen tjockna och så var gråten ett faktum...fan då...jag visste det. Melwin somnade som en stock direkt efter ceremonin, han hade ju inte sovit på dan. O så lite ögoninflammation på det. 

Vi grillade och grillade o servarede glassbomb till efterrätt, jag tror alla var så nöjda så. Annika o Erika hjälpte till med grillningen och passade Melwin när han råkade vakna efter en alldeles för kort sömn.

Vi öppnade paket och fick så jäkla mycket kanonfina presenter, herregud! Hela dan har varit såååå härlig och så mysig med alla som kom och firade vår älskade lilla unge! Ser fram emot korten som farsan tog under dan.

Städningen gick snabbt när alla åkt hem och nu sitter jag o Tobbe här i soffan o kollar på Terminator I...hahaha...som att jag skulle orka hålla mig vaken till nästa reklampaus ens...don´t think so...so good night!!!

90 kanelbullar a la Crudi.


Ren o fin på stora dan.


Ceremonin på verandan.


Fotodags!


Lille Doodod med sina röda ögon...


Alla fina presenter!

Förberedelser...

Vi har precis kommit hem från Tobbes föräldrar på Munsö. Vi har ställt iordning alla bord o stolar och det ser riktigt bra ut!
Vädret kommer att bli såååå grymt härligt, kan inte bli bättre!!! Sån jäkla tur! Ja, det är tur det för Melwin har smittats av mig...han har ett illrött öga som rinner som en gammal fontän av var. han är lika glad o härlig som vanligt så det är ju bra det. Jag ringde BVC idag o kollade vad vi skulle göra. men hon sa bara att vi skulle låta det vara och njuta av morgondagen. Det kan smitta vid kontakt, men är vi ute som vi kommer att vara så ska det inte vara några problem. Jaha, bara att hoppas att han får behålla ett öga fräscht iallafall.

Jag har tärnat upp allt smör som ska värmas imorgon till bullarna..kanelen, smöret o sockret är ihopblandat till fyllningen...mums. Jag tänkte gå upp vid 04 för att göra alla degar...fyra satser kanelbullar, så kan jag somna om sen om jag har sån tur att Nöten sover sött. Så nu ska jag också gå o lägga mig så jag är så laddad som möjligt inför imorgon! Det ska bli så himla kul!!!

Härliga Melliwidelli!

Ser inte ut att sakna morsan så värst mycket! Bild snodd från Tessans blogg...=)

Jamen det gick ju såååå himla bra! Att lämna Nöten hos farsan o Tessan alltså. Jag for iväg o storhandlade i lugn och ro och ringde även Jossan och kollade om hon ville ha hjälp med mockning i stallet. Allt för att vara borta en längre stund.
Jag lämnade honom i 2 1/2 timme. Jag sköt upp massagen på ITH till nästa tisdag så då får han besöka Gökbacken igen!

Åh, jag längtar tills imorgon när jag får sätta igång o baka mina små Kladdmumsisar! Mys mys mys!!!

Ögoninflammation...

Ringde Vårdguiden nyss och sköterskan trodde på ögoninflammation. Jag tyckte det lät bättre än att jag plötsligt skulle ha blivit pollenallergisk eller liknande. Bara at avvakta nu och fortsätta tvätta ögonen hela tiden..ser lite bättre ut idag thank god!

Avbokar ITH massagen idag men drar ändå till farsan och lämnar Nöten. Då kan jag åka o storhandla i fred och samtidigt träna honom på att vara utan mig.


Det e lugnt...albino är väl schysst!

OBS! Inte mitt öga...hahaha..jag har ju iallafall brun iris..

Jag ser faan inte klok ut!!! Igår när jag var hos Jessica så kände jag hur det började göra ont i vänster öga. Dt började bli rött o det var obehagligt att sitta o kisa i solen. I morse när jag vaknade så var ögat svullet som en gammal boll och illrött...FAAAAN!!! Men det gjorde inte ont längre...lite bättre iallafall. Ska jag bli risig nu lagom till lördag??? Under dan så började det andra ögat göra ont...jaha.. Så nu sitter jag här och ser ut som en jävla albino. Jag har aldrig i mitt liv haft problem med ögonen..undrar om jag är allergisk mot pollen eller nåt??? Känner liksom inte nåt annat..hmm. Skit samma...bara jag är bra till på lördag.

Ska jobbe en stund imorgon och lämna Nöten hos pappa o Tessan i fyra timmar, det blir intressant o se hur det går!

Nu ska jag spola mina röda bollar med koksalt igen...hahahaha...hur lät det där...

Den blev rätt bra ändå

Klänningen alltså..jag sydde in den lite och ändrade litegrann i midjan så nu är jag nöjd.

Idag har jag o Melwin varit ute vid Stenhamra hos Jessica o Vincent! Jäkla skönt med en stor veranda att bara bre ut sig på med filtar åt Nötterna att gurgla omkring på. Jessica är GRYM i köket och hade gjort en otroligt god sallad med kyckling, olika sorters sallad, Haloumi, Feta, Cashewnötter, tomat, majs, gurka, olja mm mm, sååååå gott! Och så fick jag smaka hennes gigantiska kardemumma snäckor a la Leila! Jag finner inga ord...

Stackars Toobi har fortfarande inte kommit hem från jobbet och klockan är snart 20.30. Mycket att göra nu, och långa körningar fram o tillbaka hit i dit. Inte kul, men bra att det finns jobb.

Idag kollade jag in lite extra noga på Melwins nedra tandkött och såg hur en liten, liten tand började komma fram! Jag tror den spricker upp vilken dag som helst. Så sött!

Nu har vi bestämt vad vi ska göra på midsommar! Andreas o Erika ringde och frågade om vi ville hänga med upp till Sälen där Erikas föräldrar har en stuga! Åh, vad mysigt det ska bli! Vi blir ca 20 pers fattade jag det som, kul!

Nu ska jag pröva klänningen igen, nu när jag gjort de sista ändringarna. Sen ska jag skriva ut programmen till på lördag.

Usch...jag mår illa...efter en halv burk Nutella..hehe.


Sååå jäkla gott! Vi var o storhandlade igår på City Gross. Vi gick där bland alla rader av mat o prylar och vips så låg det en Nutellaburk i vagnen..hmm...undrar vem som la den där..hehehe. Nu har jag snart ätit upp den..mmmmmmmm.

Vilket grymt härligt väder det har varit idag!!! Jag, Melwin, Annso, Adam, Lisa, William, och Alma har haft en liten picknick vid Maltesholmsbadet idag! Vi sågs vid 11 efter att jag o Annso vart på SATS och lämnat in våra nötter på barnpassningen 20 min för en tur på gymmet. Vi satt o snackade på våra filtar tills klockan var 14. Dom hade öppnat cafeet bredvid också, det kändes riktigt somrigt! Jag gick upp till centrum en sväng efter för att beta av några punkter på min "to do" lista. Kände då hur huden brände bak på ryggen och axlarna..oops... Jag har typ skaffat mig 3:e gradens brännskador! Hehehe...närå, inte riktigt, men det e fan inte snyggt. Det ser ut som att jag har ett vitt halterneck linne på mig...hahaha..nice. Jag får väl helt enkelt ta o lägga mig naken och smörja in rygg o axlar o grilla resten av kroppen imorgon för att jämna ut...

Jag har köpt en klänning idag som jag ska ha på lördag. Har letat som en tok i två veckor. Med en väldigt begränsad budget och en ovilja att bära en klänning som slutar precis under skinkorna så har det inte varit lätt. Men idag så hittade jag iallafall en som jag är hyffsat nöjd med... Den är lite för tantig egentligen, o lite för vid..o lite för hög midja...men, men. Den har en härlig färg o jag kanska tar o syr om den lite.



Nu har Doodod äntligen fått sin efterlängtade hoppgunga!!! Tjihooo, han gillar den men är lite för liten ändå..armarna hänger för högt upp genom hålen så han blir alldeles röd på överarmarna efter ett tags hoppande. Men det verkar han inte bry sig om.




Planera, planera o planera lite till...me like

På lördag smäller det! Namngivning ute hos Tobbes föräldrar på Munsö med 57 pers närvarande. Jag håller på att skriva ut program och texter till sånger mm. Mer att tänka på än vad jag först tänkte, men det gillar ju jag. =) Sydde en liten slips till honom igår...till Melwin alltså, inte Tobbe, hahahaha! Fanns inte att få tag på nånstans annars! Alla affärer får in sånt till julen endast..suck...får inte ens tag på en vit vanlig skjorta..=(

Idag åkte jag, Tobbe o Nöten in till KTH hallen för BodyPump releasen! Det var två timmar mellan passet o utbildningen så Tobbe o Doodod fick hänga på och gå promenad i solen medans jag var inomhus o svettades. Åh, det var så grymt bra musik o jag blev så jäkla peppad o sugen på att hålla pass igen! NUUUUUUU!!!!! Jag träffade på en del folk från utbildningar o gamla kurser också, det är alltid lika kul! Det var en ny tjej från Göteborg som höll release passet o hon var så jäkla härlig o duktig så man blev glad i hela kroppen! Hoppasmina deltagare känner så efter mina pass...=/...tror det!
Jag ringde Nettie från Gym&Sim idag när jag kom hem, saknade henne på passet. Hon ska få barn om bara fyra dagar så jag var tvungen att höra hur det var med henne. Hon skvallrade om att Sandra från gymmet nu också är med barn! hahaha, stackars Gustav som är gruppträningschef...nu är det 7 instruktörer som är mammalediga eller ska bli! Jag är inte avundsjuk på honom...

Veckan som kommer:
Måndag: SATS med Annso o Adam och picknick med BVC brudarna efteråt.
Onsdag: Yoga träff i Täby
Torsdag: Massera på ITH och lämna Näöten hos pappa o Tessan för första gången. Till City Gross o handla efteråt.
Fredag: Baka. Till Munsö och fixa inför lördan.
Lördag: Baka bullar på morgonen o ha Namngivning för min älsklings Doodod!

Nöten käkar gröt...

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN ÄLSKADE SYSTER YSTER!!!


Hehehe....brunch hos Mickan förra våren..

Happy Birthday to you, happy birthday to you!
Idag fyller Jossan 27 år, tjihoooooooooooooooooooooo!!!!!!

Hon o Johan är i Linköping o myser med katterna GryningsUlster, Loa, Ior o Neo.
Ha en häääärlig dag Systra Mi!

Jag o Melwin kom hem vid 01.30 i natt. Det var så härligt att sitta o pyssla hos Hellan o vi snackade i timmar om allt möjligt, mys, mys! Lite segt i morse när Nöten vaknade fullt utvilad kl 05.30...gäääsp. Men vi gick upp vid 8 tiden och kl 10.30 kom Annika! Tobbe drog iväg för att besiktiga lastbilen o köra ett lass sten medans jag o Annika gick upp till centrum för att leta present åt Syster Yster. Vi åt...som alltid...Kyckling med Cashewnötter...o mjukglass efteråt, hahaha, jäkligt bra ide att gå runt o prova kläder sen...med en mage som stod åt alla håll. Vi gick in på Gina och såg en ljuvlig byxdress i grå leopard imitation...oh my good, haremsstil, muddar vid vaderna, hängslen...vem fan köper en sån??? Jag skulle nästan ha behövt en Tena för vi garvade så mycket..

Imorgon ska jag iväg på BodyPump release, ÄNTLIGEN!!!

Ibland brinner det till i huvudet..

I morse höll jag på att få ett nervsammanbrott. Jag hade tvättid kl 07 som jag segade mig upp till, Nöten hade precis somnat om och Tobbe hade dragit till jobbet. Suck o stön, kånka på IKEA kassar ut o ner i källaren, dörrar som kärvar, tvättmedel som läcker ut på kläderna, skit samma. Ingen bra start på dan idag faktiskt, känner mig grinig o bara jävligt irreterad för allt som inte går som det ska. Nästa omgång ner i tvättstugan så var jag tvungen att ta med min Melwin som hade vaknat o inte kände för att bli lämnad i 20 min. Trycker ner ungen i bilbarnstolen, svetten lackar när jag glömmer att packa ner skitiga sängkläder i en kasse och bär dom istället över ena axeln...diskbråcket är nära. Armen får små blodutgjutningar i armvecket för att bilbarnstolen är tung o skinnet fuktigt av svett, tusen nålar heter det ja, skönt. När jag väl kommer fram så har inte den ena stora maskinen gått igång, faaaaaan! Nu kommer det inte hinna torka innan min tid är ute. Tar upp 2 maskiner för att hänga dom inne i lägenheten, härligt med den fuktiga luften som blir.

Nä, nu får det vara nog. Ska ut o kuta en runda med vagnen så Melwin får sova en timme minst. Skiter i att det regnar..
Visst e det härligt att spy ut lite galla ibland! Hahaha, jag blir snart glad igen, ska ju träffa Hellan ikväll, det blir min belöning!

Kristi Flygare



Jag sitter här i soffan och bara njuter av lugnet. Tobbe är på grabbkväll hos Andreas, Nöten sover efter en intensiv dag vid fotbollsplanen. Munsö IF mötte...eh...vad hette dom nu igen? Äh, skit samma, Munsö förlorade med 3-0..suck..trist, för dom spelade fasen bra allihopa. Dom förtjänade att göra iallafall ett mål. Men, men.. Jag hade gjort iordning en stor sats Chokladbollar som sålde som smööööör..hahaha...äkta fotbollsfru! Melwin var vaken hela tiden och stod och hoppade KONSTANT i farfars knä under hela matchen. Sen sov han en fjuttig timme tills det var dax för oss att käka middag hos farmor o farfar. Snacka om att han slocknade på en sekund när vi satte oss i bilen för att åka hem.
Vi har planerat lite inför nästa lördag då vi har Namngivning för Melliwidelli. Hoppas det blir bra väder!!! Åh, det vore så härligt!!! Men jag ställer nog in mig på spöregn och hagel så blir jag inte besviken..hehehe.

Imorgon ska jag o Melwin till Hellan på kvällen för att scrapbooka lite och kolla på nån härlig tjejfilm! Mysmys!
Tobbe ska jobba hela dan stackarn. Just fasen...tvättid imorgon kl 07! KUUUUL!

Fintad av en minimänniska...

I morse så skjutsade jag Tobbe till Kallhäll där han skulle hämta sin lastbil. Jag o Nöten hade varit vakna från kl 04 till 05 och precis somnat om när det var dax att åka..jaja...vad e väl en bal på slottet...eller en härlig stunds djup sömn?
Jag var så jävla trött så klockorna stannade men tänkte att vi kan ju faktiskt sova vidare ett tag när vi kommit hem igen. NOPE! Nöten var så piggo glad så det var bara att fortsätta dagen. Jag började bädda rent i sängen och såg hur Melwin blev tröttare o tröttare och tänkte att yes, nu har jag min chans att ta en liten tupplur! Jag ammade honom och la ner honom i sin säng..FJONG så var han pigg igen...grrrrr. Jag lämnade honom där för att låta honom knorra ett tag, han brukar ju somna till slut. Gick in efter en kvart när det varit knäpptyst ett bra tag. HAHAHAHAHAHA!!!! Man kan ju inte låta bli att bara börja asgarva, för där ligger han och spanar med stoooora ögon mot dörren i väntan på att jag ska komma in. Så bara garvar han när han ser mitt förvånade nylle dyka upp i dörrposten! Såg så jäkla sött ut, hahaha! Jag blev fintad av en minimänniska på 6 månader! Jag får ta en låååång runda med vagnen så han sover nån timme idag iallafall....


YES! Jag lyckades få hit morsan i tron om att jag sov..hehehe..


JAG VILL KOMMA UUUUUP!!!


Visst ser han trött ut?


Nu sitter han här med mig o käkar Majskrokar...


Tänder på G?

Idag skulle vi egentligen ha åkt ut till Stenhamra för att hälsa på Jessica o Professorn, men Melwin är rinnig i ögonen och nyser heeela tiden..pigg o glad som vanligt men vi ska bara mysa idag och ta det lugnt. Nu ligger han o sover mitt på våran säng. Kanske är tänder på gång, jag läste att det kan ge såna symptom. Hoppas han är bra tills imorgon så det inte blir nåt mer.
Så jag passar på att bara pyssla hemma och beta av en liten "att göra lista". Ska ringa runt till ett av mina företag för att kolla igångsättningen till hösten. Fan vad fort tiden hemma har gått..=( Inte för att den på långa vägar är slut, men jag slutade att jobba den sista september och det känns som förra veckan! Buhuhuhu!!!
Håller på att fixa men Melwins "Första bok" också. Har ju vart slö med den ett bra tag nu så jag ligger efter, men i söndags så kom Hellan över och vi satt o pysslade som små barn i 6 timmar! Hon har ju vart i USA på semester och ville göra ett snyggt album av bilderna. Vi har bestämt oss för att träffas en söndag i månaden för att bara "Scrapbooka"! Nästa projekt är att göra en kokbok med alla mina favoritrecept! Hahaha, fan vad myyyysigt! Ska börja baka o fota redan nu och samla ideer och prylar att klistra in! Tänk om allt som finns i affärerna idag, hade funnits när vi var små, då hade man ju vart tokig på allt!
Jag o Hellan har snackat om att börja pyssla i tusen år, ända sen vi var små o satt o mös och nu har vi äntligen satt igång! Det är såååå himla rogivande och härligt att bara sitta o vara kreativ en hel eftermiddag, Tobbe kollar Nöten så vi får vara ifred...=)

Nu hörde ja en nysning från sovrummet...följt av ett skyyyyhört joller...hahaha. Ska hämta Nöten.

P.s Igår ryckte jag in o höll ett boxpass på SATS för Tobbe som har en pajad axel! Det var så jäkla kul! Jag blev nästan lite nervös inna jag gick in och hälsade alla välkomna, men det lossnade direkt när musiken började pumpa. Fan, vad jag har saknat att hålla pass! På söndag är det BodyPump kvartal! Tjihooo! D.s

MELWIN 1/2 ÅR!!!



Vår lilla Nöt fyller 6 månader idag!!!

Mamma, Micke och Madeleine var här en snabbis och lämnade över paket till Doodod! Han fick en obligatorisk 6 månaders Disneyboll som han älskade på en gång, och så fick han en BRIO bjällra som också var väldigt intressant att pilla på. Myyyyygigt att fylla ett halvt år!

VI ÄLSKAR DIG LILLA MELLIWIDELLI!!!



Fredag, lördag , söndag

Har inte hunnit med att blogga i helgen, så här kommer en sammanfattning i bilder..


Hundvakt åt Emma, världens goaste Golden...men slöare än tjuren Ferdinand..=) Lägger sig gärna ner mitt på gångvägen för att bara filosofera och sen somna om man inte passar sig...hmm...4 år gammal, hur ska hon då bli när hon är 11?


Vi gick till Grimsta fältet med lunch och en bok! Melwin var fascinerad av att pilla med gräset, myyyyysigt..


Smakportionerna ökar mot hela portioner gröt och pureer...kladdar ner allt i hela köket. Precis som det ska vara när man e en liten bebis. Lättast att käka frukost i bara blöjan!




Grillning hos Erika o Andreas igår, såååå härligt i solen! Jag o Erika var trötta i benen efter ett stentufft Steppass på förmiddan. 




Världens gladaste unge som nu har lärt sig sova från kl 19.30 till 04 på morgonen, TJIHOOOOOO!!!!

Nu kommer strax Hellan! Vi ska pyssla och gå promenad!
Jossan kanske också kommer över, hon ska sy gardiner och jag har ju hennes maskin sen ett halvår tillbaks.


Stegräknare, Bp Kvartal o Snyggnyllet!

Jaha, så var den här dagen nästan slut då..faan vad fort det går, jag gick ju precis upp!
När Jossan var här i förrgår efter sin lilla olycka så visade hon mig att jag har en stegräknare på min mobil, roligt för tant. Har tänkt att skaffa en rätt länge. Jag hade mobilen i bakfickan hela förmiddan för att se resultatet efter en vanlig förmiddag med Nöten o fix o don...3800 steg, endast i lägenheten..hmm..det blir snart små stigar i parketten om jag ska vara mammaladig ett tag till, hahaha! Totalt sett så fick jag ihop 14780 steg igår..rätt bra, tyckte inte jag gick mer än nån annan dag..

Jag längtar som fasen nu..Nästa söndag så är det äntligen dax för BodyPump kvartals utbildning!!! Tjihooooo!!! Jag har inte gått på kvartalen på över ett år nu, hänger inte med alls i låtar o kooreografi! Men nu så! Jag ska vicka totalt 10 pass i sommar, åh vad jag längtar!!! Hoppas det är grymma låtar så kroppen bara spricker av träningssug!!!!

Idag var Jessica o Professorn här! Mys, mys o jääääkligt gott med Ben&Jerry glass som hon hade köpt med sig, hehehe. Det värsta, den är för liten hahaha! Jessica, den lilla ängeln hade packat ner porslin o glas till namngivningen som jag ska få låna av henne! Hon hade alltihop till hennes bröllop för 2 år sen. Så suveränt! Hade annars tänkt att köpa papperstallrikar och glas från IKEA. 6 champagneglas för 39 kr. Nu slipper jag tänka på nåt av det!
Tack snälla du ditt härliga gamla Snyggnylle!!!

Jessica på Countryfesten förra sommaren..hahaha!

När vi hade käkat lunch så var det dax för mig o Melwin att dra till BVC för 6 månaders läkarkoll. Allt gick bra och viktkurvan hade svängt upp en liten snutt. Inte så konstigt såsom han svullar i sig maten numera. Bra bra Doodod.


My Little Bubble of Peece!

"Yogis Gänget" har presic åkt hem till sitt med ungar som ska hämtas på dagis, storhandlingar som ska göras...suck  ojojoj...tufft med flera småbarn..
Vi gick en långpromenad längs med vattnet...inte så populärt för vissa små nötter som strejkade och blev hungriga. För några veckor sen så kunde man liksom bara stoppa ner dom i vagnen o dom fann sig och sov sött tills vagnarna slutade rulla..annat är det nu när dom blivit lite större..hahaha, dom e så jäkla härliga ändå,nu i den här åldern!
Vi gick sen hem till mig och käkade Pastasallad med Kyckling och nybakat hälsobröd, mums mums. Efterrätt....gissa...kladdkaka med hallonsorbet..hehehe. Tur att Nöten min somnat om igen, då kan jag svulla lite till!
Jag går till kylskåpet heeela tiden.."en liten slice till, o en till, o en till..." Vad fasen, varför inte ta en dm stor bit på en gång så skonar man iallafall tänderna, hahaha!

Det är så bra att få folk hem! Jag städade som en tok i morse så det ser så härligt o rent ut nu! Jag vill liksom inte röra mig ur fläcken, bara sitta här i soffan för mig själv o läsa medans Nöten sover sött. Helig tid..=). Om bara en halvtimme kommer Toobi hem o Melwin vaknar snart, så är cirkusen igång igen. Vips, så är diskhon full med skit, köksbordet insmetat med torkad pure och gröt..lite banankladd på det..haklappar som ligger slängda på diskbänken fulla av mat, leksaker överallt, babygym, babystol, filtar, gossedjur, "ojdå har du bajsat Melliwidelli?","ja, älskling, jag har fixat middag, den står i kylen!" "Tar du nöten så jag får skita ifred?" ..suck... Framtidens kvinnor kommer att ha 4 armar...konstigt att vi inte redan har det..hmm..jämställdhet..my as..

I löööööv to just sit here in my little bubble of peece!

Samtidigt som jag tittar på klockan o längtar tills Nöten vaknar så jag får träffa honom igen!
Ja, det var ju så länge sen vi sågs...ca 67 min sen..=)






Stackars syster Yster!


Idag fick jag ett sms från Jossan. "Jag ligger på akuten. Har fått armen uppsprättad. Ingen fara men jag är hungrig. Vad gör du idag då?" Eh...jag ringde upp för att höra vad fasen hon pysslade med! Hon hade stått o skott en häst och precis när hon skulle slå in en av sömmarna (spiken som fäster skon) så ryckte hästjäveln till sig benet snabbt som bara den så sömmen slet upp ett hål i min kära lilla syster Ysters underarm! Blodet pulserade rejält och...klok som hon är..skyndade hon sig att RÄDDA HÄSTENS BEN, slog i sömmen som stack ut och sprang sen ut för att sätta sig i gräset med armen i tryck. Hahaha, jag är inte förvånad! Djuren går först..självklart. Roger (hennes hovslagarhandledare) skyndade sig fram med kompress och mobil för att ta kort på såret, hahaha, schysst! Dom ringde ambulans för det pulserade rätt rejält.. In till Danderyd o vänta i två timmar. Väl inne hos sköterskan så tog dom pulsen på henne.."hmm, det är nåt fel på maskinen" sa hon till sin kollega.."eller, ojdå, är du sååå vältränad! Nu skäms jag!" sa hon och skrattade. Jaha, det är tydligen så ovanligt med folk som tränar på akuten så dom tvivlar på att utrustningen visar rätt.


Jag sitter och kollar in Semifinalen av Eurovision Contest. Jossan sa att det var idag o det var inget bättre på TV. Såg en dokumentär om Marlena Ernman som gick precis nyss. Jag tycker att hon verkar vara en sån härlig person! Glimt i ögat, ler jämt, ser inte ut som man tänker sig en operasångerska..ja, härlig brud helt enkelt. Hennes karl har lagt sin karriär på hyllan för att ta hand om deras två barn på heltid och som följer med på alla konserter och turneer, grymt! Heja, heja, Marlena, vinn nu!!!


Städdag...

Idag ska jag bara fortsätta med det jag började med i morse..städa, städa, plantera om blommor, skura balkongen..suck..så trist med våran balkong, den blir aldrig ren o härlig att sitta o mysa på...nope...fullt med stoft från avgaser o buller o skit. jaja, en pelargon kan ju få liva upp den litegrann iallafall...Ingen ide att ta ut möbler på den ens, dom blir svarta efter bara en dag..bra luft vi har!

I fredags så mailade jag en massa Dagis o dagmammor ju! Har fåt svar från nästan alla. Ska dessutom få två broschyrer hemskickade idag från två dagmammor. Ska bli kul att läsa! Annars så lutar det nog å att försöka få in Melwin på Dagiset presic bredvid oss. Vi hade städdag igår på gården och då snackade jag med en del föräldrar som alla har sina barn där och varmt rekommenderar det! Det har tydligen funnits i typ 25 år och det är samma personal fortfarande, det säger ju en hel del det! Dessutom så är det bara 32 barn, bra, bra. Jag ska dit på öppet hus den 29/5. Tror dock att det är svårt att komma in..hmm. Vi är ju ute i god tid.

Faaaaan då, nu vaknar Nöten! Han har bara sovit i 30 min! Grrr....vill ju fixa mera! Jaja, får väl ta en promenad..inte alls sugen på det idag..

Söndag 10 Maj



Idag var siata gången på sista Baby simmet. Melwin fick pröva på att dyka för första gången i sitt lilla liv! Det gick jättebra! Han blev lite förvånad o svalde lite vatten o hostade till, men var glad hela tiden! Man häller vatten över huvudet "ett, två, tre, nu kommer vatten" och så drar man dom en bit under vattnet mot sig i en liten båge precis när dom börjar blinka för vattnet som kommer i ansiktet. Mycket beröm och glada nyllen när barnet kommer upp till ytan igen! SÖÖÖÖÖÖT!

Igår var vi hos Hellan o Johan på middag. Det var såklart super mysigt och jättegod mat! Dom var barnvakt åt Edwin, Johans syrras barn som är 1 år och fyra månader. Jäklar vilken rulle det var på honom...kul att se vad vi har att vänta...hehehe...ska passa på att njuta av lugnet före stormen..;) Han var nyfiken och ville pilla och peta på Nöten är han låg på golvet och tittade förundrat på Edwin. Hahaha, dom såg så söta ut!

Den här veckan ska vi få "GravidYogagänget" hem till oss på onsdag! Det ska bli kul! Hoppas det blir kanon väder så vi kan ta en promenad längs med vattnet. 
På torsdag ska vi på 6 månadersläkarkoll på BVC. Undrar om Nöten har lagt på sig mer nu när han käkar mer gröt o pureer? Ska bli kul att se!

Och så hoppas ju både jag o Melliwidelli på att få träffa Jessica o "Professorn" nån dag i veckan, det vore ju pricken över i:t!

Hej o håååååå!

Grannjävel! Kuta ute!!!

Förlåt min ton...men jag blir galen... Grannen ovanför oss köpte ett löpband förra våren. Hon ville väl inte bada i vassen eller nåt, för varviga dag så hörde vi på 40 min dunkande av tunga fötter eka i huset. (Hon väger säkert inte mer än 40 kg men det låter tungt...;) ) Jag störde mig inte hälften så mycket då som nu när jag är hemma hela dan! Ån nej, nu sätter hon igång igen..KUTA UTOMHUS NÄR VI ÄNTLIGEN HAR BAR MARK O UNDERBART VÄDER!!!!!! Jag fattar inte....
Så, nu har jag avreagerat mig och mår mycket bättre..hahaha...kärring som jag är...kanske ska sätta upp en lapp i tvättstugan också "Glöm ej att ta bort luddet från torktumlaren!"

Appropå kuta så ska jag o Erika ta en runda idag. Det ska faktiskt bli härligt för jag har inte kunnat komma iväg en endaste liten stund den här veckan. Måste komma igång bättre med Pilatesen också, känner av ryggen ibland...fan ta den om den börjar strula igen. Får inte hända i det här livet.

Jag har precis gjort iordning lite hemgjord musli, den tar alltid slut så fort så nu gjorde jag en större sats.

Fasen, ringde precis Erika...hon skulle träffa en kompis o ville kuta lite tidigare..Tobbe har inte ens kommit hem..hmm.
Jag ringer o säger att vi tar en längre runda på asfalt så tar jag med vagnen! Hahaha, vilken jävla syn, men det blir extra träning, Dagens Utmaning!!! Vad gör man inte...man skulle ha en kängru pung på magen som man kunde stoppa in nöten i...hahaha!

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN MIN ÄLSKADE HELLI!!!!!



Så ville jag skriva igår, men vårt Internet strulade igen...ComHem....
Så jag grattar dig idag istället och hoppas att du fick en underbar dag igår!!!

Idag kl 12 så kommer Cillan o Isabelle på besök! Det är ju kanonväder nu men det ska tydligen börja regna o blåsa enligt väderleksrapporten...hmm..hope not.

Nu har jag äntligen varit duktig och mailat en massa förskolor o dagmammor! Jag vill komma o hälsa på för att välja vilka jag ska ta med i min Top 5 kö som träder i kraft den 18 Maj!

Nä, nu ska jag byta lakan, käka, dammsuga mm...ser för j-vligt ut...

p.s Nöten vaknade en gång i natt...7 min den här gången..hehehehe...I win!  d.s

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN HÄRLIGASTE ANNIKA!!!!!


Den härligaste Anniki i väääärlden!!!

Ja må hon leva, ja må hon leva!
Jag kom precis hem från en härlig fika hos Annika! Jag, Anne o Camilla var där tillsammans med Annikas familj och åt god tårta, kakor o bullar....jag skulle vilja se innehållet i min magsäck nu....deg, deg, sylt, vaniljkräm, choklad, choklad, grädde, grädde, Cola, te, lite mer grädde...Känner mig lite uppblåst, men det är som det ska va! Det var ju så gott ju...=)

p.s I natt så sov Nöten till kl 02, två omgångar gnäll som jag härdade ut! Tjihooooo!!! d.s

"Snuttavvänjning"


Äntligen så har Melwin accepterat gröten! Tjihooooo!!! Jag har tragglat ett tag nu, övat varje förmiddag och kväll. Igår käkade han glupskt i sig en hel smakportion, typ 4 matskedar kanske.. Och idag när han vaknade upp efter sin dagslur så käkade han en till portion! Mils havregrynsgröt med mosad banan, mums mums.

Kl 10 idag så var jag o Nöten på SATS barnpassningen! Jag ska försöka dra iväg 2 förmiddagar i veckan för styrketräning. Jag får inte få problem med ryggen igen, måste bli stark som en tjur! Jag skrev in honom och lämnade honom i 30 min, inga problem alls, han hade det så kul så bland alla leksaker. han var ensam där idag så han fick full attention av personalen hela tiden!
Efter det så gick vi runt i centrum för att leta present till Annika som fyller år imorgon. Han somnade som en stock.

Dagens projekt är att kolla dikt till namngivningen och laga en god middag. Har ått recept på en suverän Linssoppa som jag ska testa. Perfekt att frysa in och ta fram när man har bråttom o Nöten vill ha mig!

I natt så började jag Melwins "snuttavvänjning" på natten! Han har ju börjat vakna oftare nu sista veckorna o det håller inte för nån av oss. Han är så van att jag tar upp och ammar honom så ibland är han inte ens hungrig. Och jag blir tröttare o tröttare för varje dag som går...inte fasen blir jag trevlig att bo med heller...fråga Toobi.
Så, han somnade igår kl 19.30 som vanligt. Vaknade när vi gick o la oss kl 23. Jag stoppade om honom och sa godnatt och la mig ner i sängen. Han fortsatte att pocka på uppmärksamhet, inte störttjutandes utan mer otåligt och gnälligt. Jag stoppade om honom igen efter 5 min o sa godnatt. Det tog 11 min så hade han somnat om igen, tjihoooooo!!!
Tobbe däremot tyckte det var drygt att inte bara somna  som vanligt och frågade mig varför vi skulle sätta igång med det här en natt till måndag? Ja, ingen dag är väl bra tänkte jag. Så när Nöten vaknade igen kl 02 så tog jag upp honom och ammade honom...fan då. Vi får väl helt enkelt börja småavvänjning vid 23 tiden och stegra succesivt.
Jag verkar ha två barn att ta hänsyn till...ska snacka med Toobi ikväll. Jag tror inte det behövs många såna här gnäll nätter till innan han sover helt, det är väl för fasen bara att stå ut! =)
Nu ska jag käka lunch!

Melwin the baddjävul!


Melwin o Toobi laddar inför badet!


Blubb blubb..


Mys mys i vattnet med fingrarna i käften...


Eh...släpp handen Doodod..


Vi övar tummgreppet...


Avslutar med lite lugn o ro...

GRATTIS FARFAR PÅ FÖDELSEDAGEN!!!

Farfar Bertil öppnar paket på trampolinen...bra presentbord..=)

Vi kom nyss hem ifrån fotbollsmatcen på Åkeshovs BP. Munsö vs Bromma nånting... Domaren var faktiskt heeeelt efterbliven, det kunde nog tom motståndarlaget hålla med om, även om allt dömdes till fördel för dem....trist... Även jag vet att målvakten inte får ta bollen med händerna utanför målområdet...suck. Jag får inte tala om resultatet för Toobi....hehehe...men han läser inte min blogg så....Munsö förlorade med 4-0...inte bra. Om en halvtimme ska vi dra iväg till farsan o fira farfar som fyller år idag! Jag har bakat vanilj o kanelbullar dagen till ära.

Hej hopp i solen!



En död man....

Igår på Valborg så grillade vi hos Tobbes föräldrar på Munsö och gick till en brasa och sjöng lite, mys, mys. Vi satt i bilen på väg hem vid 23 tiden. Innan vi svängde in till oss från Bergslagsplan så såg vi en taxi stå med varningsblinkers  på höger sida av Bergslagsvägen. Två andra bilar stod en bit framför med lysena på. Vi saktade in och såg nånting ligga mitt på vägen. Fan, det ligger nån på vägen, sa jag och bad Tobbe svänga in för att kolla läget. "Du kan ju sånt här" sa jag, och menade att han har ju UndersköterskeUtbildning. Man vet ju inte om dom som stod bredvid hade ringt 112 eller var paralyserade. Alla reagerar ju olika o jag tror att jag e ganska så handlingskraftig i knasiga situationer. Vi svängde in och möttes av en kvinna som dirigerade oss vidare efter att jag frågat om det var nånting vi kunde göra... I samma sekund som jag sa det så tittade jag ner på mannen på gatan....kroppen låg i en konstig ställning med fötterna spretande...där huvudet skulle ha suttit var det bara en bit av skallbenet kvar....Jag glodde stint ner på insidan av kraniet och såg hur hans ansikte hade vridits och knögglats ihop som en gummimask vid halsen...inne i det som var kvar av huvudet var det alldeles tomt... Jag såg att det var en mörkhyad man med skägg...inget mer...resten var borta.. "Vi åker" sa jag bara till Tobbe. Vi åkte vidare o möttes av polisbilar och tysta brandbilar...När vi rullade vidare så såg vi hjälmen 50 m bort på vägen och en båge 100 meter upp på dikeskanten... Jag vet inte om jag kan säga att jag blev chockad eller så, jag bara tänkte att faan vad livet är skört! Jag ville liksom hålla om Melwin lite extra innan jag la honom ifrån mig i hans säng. Det handlar om sekunder så kan vem som helst ligga död  på vägen...
Visst var jag lite skakig efter, Tobbe hade inte sett vad jag sett o frågade hur jag mådde..han e ju van vid såna bilder från sitt förra jobb på Akuten.

Idag var jag o Jossan o hennes Hovispolare Emelie på Körtävling i Rimbo. Jag körde försiktigt hela vägen o svor åt folk som tryckte sig in i häcken på min bil...
Tänk att det krävs att nån miste livet igår för att jag ska köra försiktigare idag...fan inte klokt....

Slingor, slingor på huvudet där...säg varför ni så gula är?



Jag har tröttnat totalt på mitt hår nu...en utväxt på ca 10 cm...snyggt! Jag har inte riktigt råd att lägga pengar på nya slingor hos frissan så jag gick till Coop för att exprimentera lite själv. Jag gjorde alltid egna slingor förut men då men då var mitt hår ca 2 dm kortare..hmm...får se hur det går. Jag satte igång på morgonen och kamma håret lent som en gammal Afganhund. På med hättan...såååå jäkla snyggt!!! Hahaha, Melwin låg i sängen och kollade på mig som om jag vore galen...vad fan har hon på huvudet??? Jag tänkte att det skulle ta ca 30 min att dra ut alla hårtestar...em inte då...det tog nästan 1 1/2 timme! Och snacka om att det blev tovor längst ner i nacken när det var dax för dom att fiskas upp! jag höll på att få ett narvsammanbrott!!! Nöten hade somnat sött för länge sen...bra...då hinner jag kanske gegga med kemikalierna i lugn o ro så han inte sniffar i sig ångorna. På med smet...grrrrrrrrrr....fan, fan, fan vad svårt det ska vara då! Jag drog ut gegget från hårbottnen och ca 10 cm ut på stråna. 20 min väntan, kolla nyansen...nä...lite till, jag vill inte se ut som en gammal ryska..
Jag tvättade till slut håret och balsamerade det rejält. Slutresultatet blev sådär...först så blev jag livrädd, faaan det är ju kycklinggult!!! Men...när jag hade låtit det torka helt så var jag ganska nöjd till slut...bättre än förut iallafall..Lite miss på högersidan där jag inte hade dragit ut geggan på hela utväxten men jaja...

RSS 2.0