Babyshower för syster!

Jag, Hellan, Emelie, Charlotte och Nicolina åkte till Jossan idag för att överraska
henne och Wilmer med god mat, presenter och godis! Hon blev bra paff, hahaha!


 

 


Vaccination

Idag ska vi till Hässelby Veterinärpraktik för den 2:a vaccinationen. Gift, gift, gift o lite till gift. Jaja, han måste ju ha den om man ska ställa ut o umgås med andra hundar sen. Tänker mycket på det där med vaccinationer. Hade många diskussioner med BVC när Melwin föddes och skulle få alla injektioner. Jag vägrade tex "Dagisinfluensan" en förkylning som ungar på dagis gärna får och som är långdragna de första åren. Föräldrarna har inte tid att vara hemma med barnet så då vaccinerar man dom istället, heeeelt sjukt tycker jag. Jag vet att 1/3 av Veterinärers inkomst kommer från vaccinationer, undrar då vad våra läkare får??? I USA är debatten het sen många år och man hävdar att vaccinationer är direkt kopplade till Autism , ADHD, Asberger osv, det låter ju härligt. I Sverige har diskussionen vart densamma, men tystads snabbt ner av Läkemedelsverket, näääähäää! Det man kan göra, som vore så himla bra, är att testa barnet om han eller hon tål vaccinationen! Det är det dom försöker få igång i USA bla, då minskar riskerna radikalt! Enkelt, men säkert dyrt för staten. Och så länge folk bara går sitt lilla lemmeltåg till vårdcentralen, Vaccinationsmottagningar & BVC utan att tänka ett steg till och bara pumpar i sig skiten i tron om att dom ska va så friska och trygga sen så gnider Läkemedelsbolagen händerna.
Money, money, money, always funny...

Vad faaaan är det för väder???

................................................................................................................

Wilmers dop 23/7 2011

Jag älskar dig Wilmer!!!
Lilla flocken
Ni är såååå fina!!!
Tårtan!
Gårdagen var härlig! Kl 13 befann vi oss alla i Össeby Garns Kyrka för att Wilmer skulle döpas. Jag, Jossan, Johan, och Johans syster Helena från Miami stod framme med prästen och sjöng, läste dikter och grät en skvätt då o då. Wilmer sov under hela cermonin, hahaha, så söt! Allt gick bra och var så fint och efteråt var det käk och tårta hos Jossan o Johan. Det var ju regn utlovat så det var dukat i grannhuset, en gammal "lada" på 3 våningar där alla kunde sitta tillsammans runt ett långbord,
mys mys mys mys!

Dopförberedelser

Idag ska jag, Melwin och Moss till Rimbowoods för att hjälpa Jossan o

Johan med alla förberedelser inför dopet imorgon! Baka tårtor och dekorra, stäa och öva lite dikter o sång! Myyyyysigt!

Ikväll kommer Tobbes kusin Tomas och hans tjej Madde och käkar middag! Ska göra hemgjord glass till efterrätt. Dom skulle visst ta med sig lite kräftor också! MUMS!


"Att ha valp är myyycket jobbigare än att ha barn!"

Fan, idag har Melwin testat mig sen kl 06.15. Då vaknade jag av det luktade starkt i hela sovrummet och jag kastade mig rent instinktivt upp och ser Melwin jaga Moss med en acetonflaska som han sprutar över den stackars hundens rumpa och svans. Moss var skitglad och skällde och lekte runt. Jag i min tur skällde ut Melwin så det dånade i hela jävla Vällingby och sa åt honom att gå till sitt rum. På den minuten hann Moss bajsa i arbetsrummet. Jag måste ju kasta mig upp på morgonen och ta ut hunden, annars sker detta. Så, jag väntade 1 minut för länge. In med hunden i duschen och spola av han så gott jag kunde.

Torka upp bajset från golvet.

Ner o käka frukost. "Ja ll ha tuggummiiiii..."muttrade Melwin. Jag berättade för honom att det blir inget JÄÄVLA tuggummi idag, på heeeela dan! Han grinade och hade tydligen glömt bort vad han precis gjort på Moss. Jag påminde honom och han skämdes.

Sen dess har Melwin kissat på golvet 3 gånger och det var bara för att jävlas. (bestämde mig för att köra racet med blöjfria dagar nu när man ändå kryper på alla fyra och plockar både bajs och torkar kiss, går sådär måste jag säga, blöjor på natten, kalsonger på dan)

(och så har jag ju semester också....eh...har jag???)

Han har tuggat motot och spottat på hela vardagsrumsgolvet så det lyser orange på mattorna. (med en glad hund efter sig) Han har sprayat rengöringsmedel på hela köksgolvet när jag var o sket för att han skulle tvätta sin Bobbycar...som stod i hans rum... Han har tagit av sig sina kalsonger och bajsat nere i källaren, på vår picknickfilt. Han har tjatat om detta förbannade tuggummi var femte minut i ca 6 timmar nu. Han har nästlat sig in i "sjuklådan" och lagt ut plåster på hallgolvet.

(Med en glad hund efter sig)

Han har dragit fram hallkorgen och klättrat upp på byrån för att

leta efter tuggummi. (4 ggr)

Medans allt detta har pågått så har jag städat huset så gott det går för jag fick in två massagekunder ikväll. (semester???) Tinat och fryst om kycklinghalsar, hjärtan, levrar och  i portionsförpackningar. Lagat lunch till en gympolare som kommer om en timme. (Fan vad skönt det ska bli att snacka med en vuxen människa) Varit ute med Moss i lera och regn. Gett gnälliga katter mat och vatten, kastat ut dom igen. Bytt menskopp några gånger pga jordens jävla lingonvecka. Ringt Försäkringskassan.

La på efter ett tag för att återkomma senare,

hörde inte ett skit av vad tantan sa.

Försökt starta ett vattenbyte på akvariet, men inte hunnit.

 

Nu har terroristen fått mellis, tomtegröt med kanel och mjölk. Ätit 3 stora portioner och nu har han

förhoppningsvis somnat i källaren framför TV:n.

 

 

Nähä, nu kom han upp för trappen och skrek "TUGGUMMIIIIIII!!!"

Bokade precis en sista minuten till Thailand. Skulle duga med Malmö också, bara jag får lite syre att andas.

Eget syre.

 


+ 3 kg på 2 veckor...

 


Hemma igen efter första dan på valpkursen!

 

Klockan 9 i morse tuffade vi iväg mot Rånäs.

Kursen startade kl 10 och höllpå till kl 15.

Mycket teori, lek, träffa mamman igen,

övningar mm mm mm. Såååå härlig dag!

 

Jag & Moss redo att starta första övningen.



Sophie, uppfödare/coach demonstrerar hur lek kan se ut på Tobias.



Moss & Co kollar in.



Tobbe & Sophie förbereder "Köttbulleträdet"



Moss fattade vinken snabbt och snusade upp dom små "spåren"



Grymt att sträcka på kroppen mellan övningarna.



Alla syskonen fick kycklinghalsar till lunch,

slurp sa det så var dom slut.



Skitiga ungar är lyckliga ungar! =)


Nu har vi fått lite roliga saker att öva på tills nästa träff om två veckor. Kontaktsökning, passivitetsövning, köttbulleträd och sökruta. Roligt var det hela 5 timmarna, men nu e alla i familjen trötta och jag är den enda som e vaken. Fasen, vi ska ju gå på middag om 10 min! Får väcka hela flocken nu om vi ska hinna!

 


Dagen

 

Vi lyckades klämma in oss alla runt bordet



Köttförssås och gigantiska makaroner...nähä?

Gott tyckte Vincent & Melwin.



Jessica, Ossian och Lucas



Några utbrott på sin plats när polare fingrar på ens leksaker..



Efterrätt...inte blöjan alltså..



Verandan smockad med leksaker.



Lille Wilmer växer så det knakar

 

Lille skrotgubben är över 5 veckor nu!


Igår var vi och repeterade i Össeby Garns Kyrka inför Wilmers dop nästa lördag. Vi kollade igenom vad som skulle sägas och vilka dikter som skulle läsas var och när. Valde psalmer och så. Johans syrra från USA kommer med familj och polare. Dom e så sköna, amerikanare! Åh, ska ni på dop i Sverige! Får vi hänga med? Häärligt tycker jag! Vi valde en sång som är internationell som första psalm, sååååå fin!

Säger inte vilken, men hoppas på att alla som

kommer kan haka på, det vore grymt!

 

Idag kommer Jessica, Vincent, Lucas, Ossian och Anne hit och käkar lunch! Myyyyyysigt! Skitväder så vi är nog inne hela dan ser det ut som. Perfekt att låta kidsen rocka loss och vi brudar kan kackla Höna AB tills stämbanden spricker! =) =) =)


Telenor...igen...

Igår åkte jag upp till centrum för att gå in på Telenor och kolla vad dom kunde göra åt mitt avstängda abbonemang och om dom på nåt sätt kunde ersätta mig för pånminnelseavgiften på 300 spänn (som det visade sig vara) Det blev mer en princip sak för mig. Jag har haft så jäävla mycket krångel med alla dessa olika abbonemang man haft under åren så nu var det dax att göra upp. För min egna skull.
Det stod en liten kille med finnar i pannan, backslick och nyutvuxet könshår (vad har det med saken att göra) bakom disken och när det äntligen blev min tur så sa jag trevligt exakt vad som hade hänt och frågade vad dom kunde göra åt saken. Han bara glodde på mig som att jag kom från an annan fucking jävla galax och sa " Ursäkta, vad vill du jag ska göra åt problemet? Vad gör du här?" Jag visste inte riktigt vad jag skulle svara men kände att jag helt plötsligt fylldes med hat. (lite väl starkt kanske..hehehe...) Lilla jävla pojkspoling (Fan, jag är ju 31 nu, då får man säga så!) Stå inte där bakom din fina jävla disk och ifrågasätt mig, när min information är helt korrekt och Telenor själva har kickat hit mig för att säga exakt så här!
"Ja, jag blev hitskickat av Telenor som sa att ni i butiken bättre kunde hjälpa mig med service och ersättning!" Han bara flinade så mjölktänderna lyste och sa "Jamen snälla du, jag fattar fortfarande inte varför du är här!?" "Han suckade djupt (hade kanske haft en hemsk dag, men jag var såååå trevlig som vanligt...tills nu..) "Jamen, förstår du inte vad jag säger?" sa jag. "Telenor har slarvat och inte skickat mig varken orginalfakturan eller påminnelsen och nu har ärendet gått till Inkasso och jag får därmed betala ca 300 kr mer för fakturan. Tycker du inte att jag har rätt till en ursäkt och att ni kan kompensera mig för allt strul? Jag jobbar dessuton med mobilen och jag har inte kunnat ringa ett samtal på nästan 3 dagar!" han ändrade inte ståndpunkt för fem jävla öre och om det var nån som hatade i den lilla butiken så var det han. Han hatade mig, hahaha! "Jag kan absolut inte ge dig nånting för besväret och hur vet du att det inte var Postens slarv allt berodde på, du får väl hålla lite bättre koll på dina räkningar!" Jag bara skrattade honom i ansiktet, hade lust att sätta en frontspark i bröstst på honom och gå därifrån. (Ja, ja, jag kan vara sjukt barnslig, fast jag är mamma, 31 och har radhus o kombi...) Jag vände iallafall på klacken och gick. Resten av kundskaran tittade på mig och skakade på huvudet, dom höll med mig, det såg jag.
Byt ämne Carro, släpp det nu...
Så, idag ska jag lämna Nöten hos farsan och sen hålla mitt premiär Spinningpass och sen Body Pump efter det! Åh, vad jag har längtat!!! Satt med musiken till kl halv ett i natt. Ute i sista sekund som vanligt. Efter det ska jag träffa Jossan i Össeby Garns kyrka för att repetera inför Wilmers dop!
Måste sätta fart nu!

Björklunds Hage

Snackade precis med Jessica och vi bestämde oss för att göra en liten utflykt till Björklunds Hage idag! Det ligger typ vid Beckomberga och är en 4H gård med en massa mysiga djur och en stor härlig lekplats för ungarna att rocka loss på. Tror att vi ska packa med lite lunch, det vore bra, så blodsockret hållersig i schack..brukar vara ett framgångsrecept, hehe.

Bananflugefångare a´ la Crudi!

 

 

 

1 del vinäger

1 del sirap

några droppar diskmedel

 

Blanda i en burk o ställ nära fruktskålen och vips så har

man en liten äckelskörd en dag senare!

Hohoho, jag har inte en enda fluga kvar i huset, yeeeeeah!


Moss Blogg!

 

 

Nu har Moss fått en egen blogg. Mest för att hålla kontakt med

syskonen och dess hussar o mattar, uppfödare och så.

Många av inläggen kommer att vara samma som här.

 

www.torleifmoss.webblogg.se


Högt blodtryck och hjärnblödning

Igår stängdes min mobil ner pga obetald faktura som nu är hos Inkasso. Jag blev sjukt förvånad och ringde direkt Telenor. Loggade dessutom in på Mina Sidor hos Telenor där man ser alla fakturor mm. Det finns ingen faktura utskickad. På kundservice säger dom "ja, der ser lite konstigt ut" "Vi kan ingenting göra för att ärendet har gått vidare till Inkasso" Bajshuvuden!!! Jag ringer Inkasso och dom lägger på 250 kr på den ursprungliga fakturan. Jahapp, ska jag då betala 250 spänn extra för ett misstag som Telenor gjort? "Du kan bestrida ärendet, men då kommer inte telefonen igång på nån vecka" Så, jag betalar Inkasso omedelbums och måste nu till en Telenor affär med både unge och hundvalp för att få rätsida på skiten. Varför kan inte folk sköta sina jobb???
Jag blir såååå less.
Nästa problem. Jag har anmält Föräldrapenning för Melwin nu i sommar. Jag har ju typ 100 dagar kvar sparade så jag tänkte ta ut dom nu för att boostra semesterkassan. Jag har krånglat om detta i över 3 månader nu. Endast för att Försäkringskassan inte fattar att det finns egna företagare i detta land. När äntligen allt har löst sig och jag väntar på att få blanketter hemskickde. Ja, då skickar dom fel blanketetr. Fiiiiiin fiiiint! Jag ringer Försäkringskassan och är märkbart irriterad. "Jamen, du har ju fått fel blanketter hemskickade!" Nähääää! Har jag? Det var inte därför jag ringde då? Nu har jag missat två månaders utbetalning pga deras efterblivna system. "Vi skickar nya blanketter till dig på en gång" "Men det går fortare om du loggar in på Mina Sidor och änmäler så har vi siffrorna idag!" "Jamen, det är ju precis det jag har gjort!" Jag loggar in direkt med stoppas av att min härliga karl har "städat datorn" så mitt Bank Id är helt borta. Måste fixa ett nytt men nu godkänns inte programmet som är nyinstallerat. Orkar inte krångla mer, får väl vänta på deras lilla papper som ska dala ner i brevlådan. Har det inte kommit imorgon så ska jag fan ringa och skälla ut dom igen! VOFF VOFF!!!

Terroristerna





Storebror och lillebror

I morse var det kaos här hemma. Melwin vaknade kl 06 och började leka tittut med Moss under överkastet. Båda skrek och ylade av glädje medans mamma/matte kände sig som 89 år gammal under sitt täcke. Jag hade varit uppe långt in på natten för att pilla med bloggen som inte gjorde som jag ville och hade inte fått ihop så många timmars sömn. Jag hade varit ute med Moss kl 05 och klarat av den långa morgonpinken.
Jag satte mig på toa med huvudet tungt i händerna när Melwin och Moss for fram runt hörnet. Moss konkade runt på en stor gossehund från IKEA som Melwin haft i sitt rum ett bra tag. Han varvade brottning och juckning mot det stackars djuret, såg jäkligt roligt ut! Melwin drog i mig och sa " Mamma, Moss baaaaaajsaaaaa!" Han ledde in mig i hans rum och där låg en härlig hög rackarudi och lyste i solens sken. Mitt på bilmattan. Finfint. Jag blev lite sur på mig själv att jag hade missat Moss signaler. Jaja, bara att tvätta.
Dax för frukost. Nu förbannar jag detta hus som har 3 plan. Dvs två trappor. Det går ju an nu när Moss bara väger runt 10-12 kg, hahaha, om ett par månader blir det härligt! Bra träning iof..Vi har dessutom några trappsteg ner till gräsmattan på baksidan så jag tog ett stort kliv över kompostgallret men Moss i högsta hugg. Kände hur Foppatofflan fastnade och jag flög ner i gräset med en dund. På nåt konstigt sättm, som när man ramlar med aett barn i famnen så¨stod Moss på alla fyra och glodde frågande på mig. "Vad fan pysslar du med matte?" Jag måste ha hunnit sätta ner honom snyggt innan min högra skinka slog i trappen. Melwin gastade från köket " vad gööööörru mamma?" Knip käft unge, bet jag ihop tyst för mig själv. Mitt blodsocker var lågt och gröten hann ju för fan kallna medans jag låg där och krälade på gräset med morgonrocken snodd 
runt kroppen som en gigantisk puppa.

Vi alla tre fick iallafall sin frukost och vi packade in oss i bilen. Vi skulle till Jessica i Stenhamra! Hon har även en Rottweiler hanne som heter Eros. En riktigt härlig gentleman på 9 år. Första mötet mellan Moss och Eros gick jättebra! Dom var båda nyfikna på varandra och sen lekte dom flera gånger under dan på den stora gräsmattan! Moss sov hela vägen hem i bilen, slut efter dagens äventyr.
Han e så jäkla härlig, denna lilla varelse!

En härlig dag på stranden!

Molnen skingrade sig tidigt i morse och värmen steg för varje minut. Nää, vi kan inte bara vara hemma idag, vi packar ihop oss och drar till stranden! Tänkte vara där innan halva Sverige kommer och bara stanna en stund, men innan vi var klara med matsäck, blöjbyte, torka kissmatta o allt så var klockan redan 10. Jaja, vi fick iallafall den bästa platsen, en liten dunge längst bort på stranden precis vid strandkanten i lugn och ro. Här fick Moss skugga och mys bland träden och Melwin hade nära till vattenbrynet med sina spadar och sin hink och matte lite sol i nyllet, peeerfekt! Moss älskade varje minut av dan! Han glodde nyfiket på änder, grävde genom sanden till Kina, gnagde på sitt märgben, badade benen och sprang längs med strandkanten, simmade med mina händer under magen, sov två timmar i skuggan som tjuren Ferdinand under sin korkek, ja, njöt fullt ut!

Nu ska vi sova gott och ladda inför nya äventyr imorgon!

Tillökning i familjen!!!

Vi har tänkt länge. Och velat länge. Och nu slog vi slag i saken.
Vi ska vi ha hund i familjen! Japp!
Vi ringde valphänvisaren på Svenska Rottweiler klubben och blev
rekommenderade en uppfödare i Rimbo.
Vi var på "visning" för att mest visa upp oss själva och bli "godkända".
Vi har väntat och väntat otåligt sen dess och igår hämtade vi vår lilla bebis!

Välkommen Torleif Moss!





9 valpar i kullen, 6 tikar och 3 hannar.


Melwin hade fullt upp med alla valpar över sig!


Ja, passa på att brottas nu innan vi drar till Vällingby!


Snart åker vi!


Uppfödaren Sophie med Moss i famnen! Lika rörd som jag innan vi
drog iväg, usch jag pallar inte sånt här..jag grät som en gris i bilen..


Det första han gjorde efter en piss på vår tomt...gräva upp plattorna..


Får se om du ser så här liten o söt ut om ett år..=)


Efterlängtade Moss


Husse igen!


Stor dag för en liten varelse!


Torleif Moss sov gott hela natten på vårt sovrumsgolv, kom ut o pissade en
skvätt med Tobbe i morse , käkade
frulle och sen gick vi till parken med Melwin och grävde i sanden och
kollade på gungorna som var konstiga.

Mina älskade muppar


Jag...31

I år bestämde jag mig för att bjuda alla på brunch på min födelsedag!

Bacon, korv, äggröra, muffins, quinoasallad, smoothie, juice, te, kaffe,

kanelbullar, biskvier, kladdisar, scones med marmelad och ost,

mm, mm. jag troooor alla blev mätta..hehe..


Melwin och Liam, kussarna, håller koll på att allt går rätt till.


Tack alla underbara för alla fina presenter och blommor!

 


RSS 2.0