Så jävla bra!

 

MERRY CHRISTMAS!

Kl 7 var frukosten och julbadet redan avklarat. Jag har aldrig brassat iordning en frukost så snabbt! Svevia ringde ut Tobbe kl 6 i morse så det var bara att kasta sig ner och ställa fram tomtegröt och skinkmackor fort som faan så vi iallafall fick fira julmorgon tillsammans. Jag hade förberett allting igår kväll som tur var. Nu ska Milou ut i vagnen för att sova så jag hinner stryka Melwins kläder och måla naglarna, sen bär det av ut till Munsö och gå promenad, det blir härligt!

Vi håller tummarna för att det inte börjar snöa igen så Tobbe missar julbordet och paketöppning! Min älskling.

God jul!

 


Diskriminering???


GARDASIL


Före detta cancerforskare kritisk till vaccinet Gardasil

HÄLSA 18 december, 2012

Vaccinet Gardasil sägs minska risken för livmoderhalscancer med 70 procent och ingår i det allmänna barnvaccinationsprogrammet. Men den före detta cancerforskaren Ann-Charlotte Stewart menar att forskningen om vaccinet är bristfällig och kallar massvaccinationen för en tidsinställd bomb.
–Vi experimenterar med en hel generation, säger hon.

Ann-Charlotte Stewart är doktor i medicinsk genetik. På 90-talet forskade hon vid The Cancer Center i New Mexico, USA, där hon forskade om det som senare skulle utvecklas till HPV-vaccinet Gardasil. Hon är kritisk till massvaccineringen med vaccinet.
– De amerikanska myndigheterna rapporterar över 23 000 biverkningar till följd av Gardasil, 118 av dem är dödsfall. Nu vaccinerar vi en hel generation tjejer med ett vaccin vi inte vet konsekvenserna av, säger hon.

Idag har Ann-Charlotte Stewart lämnat cancerforskningen och är aktiv debattör mot vaccinationer.
– Immunförsvaret är ett intelligent system som fungerar bäst när det får jobba ostört, säger Ann-Charlotte. Vacciner skapar ett starkt försvar mot det virus man sprutar in, vilket gör att kroppen inte har lika mycket resurser att försvara sig mot andra kroppsfrämmande ämnen.

”Aluminium kan orsaka latent kronisk inflammation”
I Gardasil och många andra vacciner ingår aluminium i det som kallas för adjuvansen. Adjuvansen triggar en stark respons från immunförsvaret och finns där göra vaccinet effektivt.
– Aluminium har inflammatorisk verkan, det är därför den finns i vaccinet. Men aluminium är svårt att få ut ur kroppen och kan orsaka en latent kronisk inflammation. Det kan trigga både autoimmuna sjukdomar, inlärningssvårigheter och autism, säger säger Ann-Charlotte och fortsätter:
– Jag anser att vaccin är gift. Att spruta aluminium och polysorbat 80 i kroppen gör den svagare.

Okänt vad den sammanlagda effekten blir
Läkemedelsverket menar att man inte kunnat se några negativa effekter av varken aluminium eller polysorbat 80. De är ämnen som har använts länge i många olika läkemedel. Man menar också att det rör sig om så små doser att de är helt ofarliga.
– Visst är det små doser. Men ska du ta alla sprutor i allmänna vaccinationsprogrammet blir det ju många små doser som läggs ihop. Vad den sammanlagda effekten av vaccinerna blir vet man inte.
Läkemedelsföretagen gör inte den typen av studier eftersom deras affärsidé är att sälja vaccin.

Men läkare menar att Gardasil inte ger några allvarliga biverkningar?

– Alla biverkningar presenteras inte tydligt för allmänheten. Det är dessutom mycket svårt att bevisa samband mellan vaccin och biverkningar med 100 procent säkerhet. Bara för att man inte kunnat bevisa ett samband mellan vaccin och en biverkning med 100 procent säkerhet, betyder det inte att det finns en risk att sambandet existerar.

Vilket är det främsta skälet till att du är emot Gardasil?

– Jag tycker Gardasil är onödigt. Det finns så många bra sätt att stärka sitt immunförsvar utan att spruta in gifter i kroppen. Se till att få solljus, rör på dig, drick ordentligt med rent vatten och se till andas ordentligt. Syre är ett av våra viktigaste näringsämnen.

Myndigheterna hävdar att Gardasil är ett mycket säkert vaccin som minskar risken att drabbas av livmoderhalscancer med 70 procent.

– Det finns idag inte en enda studie visar att Gardasil har förhindrat cancer. Det har bara använts i tio år. Vi vaccinerar flickor och unga kvinnor nu och medelåldern för att drabbas är 55 år. Vi experimenterar på en hel generation med ett vaccin som vi inte vet något om!
– Man ska inte glömma att Gardasil är ett vaccin mot HPV och inte ett vaccin mot cancer.

Ann-Charlotte Stewart påpekar också att mycket kritik riktats mot forskningen som hittills gjorts om Gardasil.
– Många studier av Gardasil är i undermåliga eftersom det inte finns några ”rena” kontroller. Man har i många fall gett adjuvansen med inflammationstriggande aluminiumlösning som placebo. Därför är det kanske inte å konstigt att grupperna fått liknande biverkningar. Samtliga i undersökningarna har fått ju fått inflammationstriggare.

HPV-vaccinet är infört i över 15 länders barnvaccinationsprogram. Vad har vi för anledning att tro att alla dessa länders myndigheter skulle ha annat än befolkningens bästa som högsta prioritet?

– Jag tänker till exempel på hur svenska myndigheter agerade i samband med svininfluensan. Man gick ut och vaccinerade hela befolkningen med ett närmast otestat vaccin. Idag har 200 personer drabbats av narkolepsi som de kommer lida av resten av sitt liv.
– Jag tror givetvis att de allra flesta både läkare och politiker vill människors bästa. Man ska också komma ihåg att det finns enorma ekonomiska intressen inom läkemedelsindustrin.

Varför brinner du så för vaccinfrågan?

– Hela sjukvården bygger på en filosofi om att ta piller mot allt. Tron på läkemedel är som en religion. Eftersom jag är en av de få som öppet vågar ifrågasätta kommer människor till mig. Jag möter många människor som har blivit skadade av vacciner. Många har fått men för livet och får höra av sjukvården att det inte finns något att göra. Det är så tragiskt.


Glossybox leverans!


TJIHOOO!!!

Mitt mål innan årsskiftet, att stå i plankan i 2 min! I did it! Magen börjar lyda igen!


Inte konstigt...

..att jag är trött på morgonen...


Milou 3 månader

Shit pommes frites vad tiden går fort! Hon är redan 3 månader ju!

Hon har börjar försöka gripa tag i saker, även om det inte går så bra alla gånger. Hon försöker rulla runt till magen och har lyckats en gång med lite hjälp på traven av soffkudden. Hon snackar och garvar och är fortfarande en riktigt glad böna!


Julklapp från SATS!

Tackar tackar! Ett par nya Nike skor och högtalare till mobilen! Härligt!


Bästa Fudge receptet!

3 dl socker
100 ljus eller vit choklad
3 msk sirap
1.5 dl grädde
30 g smör
1 msk vaniljsocker
1 dl rostade hasselnötter

1. Koka upp socker, choklad, sirap och grädde i tjockbottnad kastrull. Rör hela tiden.

2. Koka kraftigt 5-10 min, rör då och då.

3. Gör kultestet, tag av från värmen när det går att forma en kula. Rör ner smöret och vaniljsockret.

4. Vispa med elvisp 5 min, börja sakta och öka sen. Mot slutet, när det blir spår i kolan av vispen, tillsätt de rostade hasselnötterna.

5. Fördela smeten snabbt i en form med bakplåtspapper. Låt stelna i kylen i ett dygn innan den skär i kuber.


Melwins önskelista

1. Riddare i alla dess former

2. Star Wars dräkt i stl 104

3. Lego

4. Spel

5. Blixten Mc Queen bil

6. Kläder i stl 104, tröjor och färgglada chinos från H&M

(säger hans mor)

 


Längdskid premiär!

Vi fick ett par skidor av grannarna för 2 år sen! Nu passar dom!


Härlig Luciadag!

Morgonens Luciatåg ägde rum i Starbo parken. Barnen sjöng faktiskt helt otroligt bra, och starkt! Och det bästa av allt, Melwin stod kvar i tåget under alla sånger utan att ropa på mamma! Han sjöng högt och härligt och var den enda ungen med en stor dinosaurie i handen, vart fasen han nu hade fått tag på den??? Han är som ett tryffelsvin..finns det en dinosaurie i hans närhet då nog faan hittar han den, "dinosauriepojken"

Ikväll kommer Tobbes föräldrar på middag så jag har bakat lussebullar!

 

 


Pepparkakshus 2012

 
 
Melwin fick vara hemma idag. Han e lite snorig och jag vill inte att det blir en riktig förkylning. Mysa hemma!


Efter en promenad med Moss så beslöt vi oss för att göra ett pepparkakshus!
Jag Googlade bilder och Melwin fick bestämma hur det skulle se ut.

Det blev ett högt hus!

 

Ritningen

     "En sockerbagare, han bor i staden.."
 
Delarna klara!
 

Skynda att spritsa medans Milou ligger bredvid på bänken!                                          

Färdigt!

Fint med ljus i också! 

         


Bättre sent än aldrig!

Idag köpte jag ljus till adventsljusstaken!


Hur härligt är inte det här?

Veckans lunch äger rum hos Lollo! Jordärtskocksoppa med ärtpure och krutonger, såååå gott! Ett recept från Middagsfrid.

Efterrätt: RockyRoad Cupcakes!


Oops!

Står vid köksbänken med Milou liggandes framför mig. Jag förbereder rågbröd som ska ligga och gucka till sig i 2 dygn. Jag rör i rågsmeten och smaskar på en bit pepparkaksdeg som jag har haft i kylen sen i fredags. Såååå goda pepparkakor blir det...men degen är så klart bäst.
Milou är uttråkad och stönar och gnäller, vill ha uppmärksamhet. Då tystnar hon plötsligt och jag ser att hon smaskar och suger förundrat på en liten boll pepparkaksdeg! Hahaha, hon älskar det! Kunde inte låta bli att ta kort..

Den första "födan" förrutom bröstmjölk som ungen får i sig! Inte konstigt med en bullmorsa som mor...


Ormgropen

En vanlig kväll på Ängsullsvägen.
Vi samlas alla på golvet i en hög.


RSS 2.0