Det blir inga fler vaccinationer i vår familj.

Jag får vatten på kvarn. har ifrågasatt vaccinationer i många år. Hittade en av många bra artiklar, läs och tänk efter...

Vaccinering sker utan säker vetenskap – långsiktiga studier på biverkningar saknas

6 februari, 2012 By Linda Karlström

Jackie Swartz är specialist i barn- och ungdomspsykiatri samt allmänmedicin. Utöver sitt arbete som läkare deltar han i olika forskningsprojekt kring barnallergi i samarbete med Karolinska Institutet och Sachsska Barnsjukhuset. Swartz har som specialintresse att försöka förstå hur vaccinationer och sjukdomar påverkar barnets hälsa och utveckling. I januari 2011 publicerade Österbottens Tidning en debattartikel av Jackie Swartz. Den publicerade versionen var en förkortad version. Med författarens tillstånd återges artikeln i sin helhet här på Vaccin.me, uppdelad i två delar.

Del 1/2        Läs del 2 här

Text: Jackie Swartz  |   Bild: Google Images

I Österbottens Tidning 16.12.2010 framför Sjöström, Forsblom och Klingenberg en rad vedertagna påståenden om vaccineringar, däribland direkta felaktigheter. De påpekar bland annat att vacciner är säkra. Tyvärr finns det ännu ingen vetenskaplig undersökning om vaccinernas eventuella biverkningar på lång sikt, medan de kortsiktiga är väl dokumenterade men oftast bagatelliserade. Även de mest vanliga beskrivna biverkningarna, såsom feber, huvudvärk, illamående etc. är ofta symtom på hjärnretning och därmed allvarliga symtom. Dessa symtom inträffar så ofta som 1/10 -1/100, vilket betyder att många barn är utsatta för allvarliga biverkningar redan tidigt i livet. Hjärnretningarna kan ackumuleras vid varje vaccinationstillfälle och beroende på barnets sårbarhet kan ett avvikande beteende förr eller senare visa sig. Ofta förnekar man orsakssamband vid allvarligare biverkningar. Det gäller t.ex. när ett tidigare friskt barn 2 år gammal slutar prata bara några timmar efter vaccination mot mässling/påssjuka/röda hund. Barnet utvecklas sedan utan tal och befinner sig nu 10 år gammal på en institution där undertecknad följt barnet under 4 år. På samma plats finns andra barn med liknande bakgrund. Inte ens när ett tidigare friskt barn dör några dagar efter en vaccination, efter att först ha insjuknat i öroninflammation (känd biverkan) och fått antibiotika, menar man att det har med vaccinationen att göra! Hur skall man då förstå sambandet? Svaret från officiellt håll blir: ”Det går inte att förklara på vetenskapens nuvarande ståndpunkt”. Det vetenskapen dock vet är att nervsystemet står i ständig växelverkan med immun- och hormonsystemet samt psyket, och därför är biverkningar möjliga inom alla dessa områden. Det är likaledes känt att biologiska vävnader är som känsligast när de växer till som snabbast, vilket sker fram till 3-4 års ålder. Det är just under denna tid som alla känsliga system påverkas av vaccinerna. Det finns ingen mig veterligen som har sett på långtidsverkan av dessa manipulationer och därför kan man inte tala om vaccinernas ofarlighet om man vill stödja sig på vetenskap.

I likhet med S, F & K vill jag gå igenom de vanligaste sjukdomarna som det rekommenderas vaccin mot, och ge en bild som granskats och godkänts av barnläkare.

Stelkramp kan bara utvecklas i skadad vävnad som utan tillgång på syre kommer i direktkontakt med bakterien Clostridium tetani. Bakterien finns i bl.a. hästspillning, rostiga föremål och jord samt i tarmen hos många djur – dock inte i munhålan. Det betyder att djurbett från till exempel hundar som inte är förorenade med jord inteinnebär risk för stelkramp. Ett blödande och rengjort sår förhindrar vanligtvis stelkramp och därmed övrig behandling. År 1969-1985 rapporterades 61 fall av stelkramp i Sverige. Tio av dessa patienter hade vaccinerats mot stelkramp strax innan insjuknandet. Endast tolv av de insjuknade saknade vaccination.

Difteri är en typisk armodssjukdom. Antalet dödsfall i Sverige minskade kraftigt innan vaccinationen infördes. Den nedåtgående trenden vändes dock uppåt för en tid alternativt avstannade i samband med vaccinationens början 1943 och 1951! Två lokala utbrott förekom 1984 i Göteborg och Stockholm med sammanlagt 17 fall varav 3 dödsfall – samtliga insjuknade var missbrukare. I samband med detta gjordes en kartläggning av skyddet mot difteri i Sverige och det konstaterades att mindre än hälften hade ett fullgott skydd. Slutsatsen blev: ”Det finns troligtvis andra faktorer vid sidan om antitoxinförsvaret (som utvecklas efter en vaccination) som påverkar insjuknande i difteri: dosen och virulensen (styrkan) hos den aktuella difteribacillen, så väl som den smittade personens generella immunitet (allmänna motståndskraft). En annan och kanske den viktigaste faktorn är den socioekonomiska situationen i befolkningen (allmänna levnadsstandarden).”

Kikhostevaccinet togs bort i Sverige 1979 på grund av dålig skyddseffekt och oacceptabla biverkningar. Ingen vet idag om de nya vaccinen är bättre. Bland annat följande biverkningar rapporteras: hosta, snuva, luftrörskatarr, eksem, öroninflammation, feber 38-40 grader, irritabilitet, mat- och sömnproblem, diarré, kräkningar, rastlöshet, allergiska reaktioner med anafylaktiska episoder. Vidare meddelas att ”barn som fått hjärnskada (encefalopati) av okänd orsak inom 7 dagar efter en tidigare vaccination och barn med pågående neurologiska sjukdomar skall ej vaccineras. Vaccination bör inte heller ske om följande inträffat inom 48 timmar vid tidigare vaccination: feber över 40,5 grader, kollaps eller medvetandeförlust/kontaktlöshet, ihållande otröstlig gråt som varat mer än tre timmar, kramp med eller utan feber”.

Kikhostevaccinet tycks utgöra den största risken för allvarliga neurologiska biverkningar.

Siffrorna för dödsfall i kikhosta i Sverige under vaccinationsperioden 1951-1978 visar sammanlagt 90 fall, vilket betyder i genomsnitt 3,3 barn/år, medan antalet dödsfall 1979-1995, då inget kikhostevaccin fanns, endast var 0,35 barn/år!

Kikhosta är troligtvis en av de sjukdomar som stärker barnets allmänna hälsa varför en vaccination för friska barn inte omedelbart kan anses nödvändig.

Poliovaccinet består av tre olika typer av poliovirus som odlats i njurceller från apor och avdödats med formaldehyd, som också finns kvar i slutprodukten. Sista stora polioepidemin i Sverige var 1953 med över 5000 poliofall som sjönk till drygt 200 fall år 1957 innan vaccinationerna hade börjat! Dock har poliovirus från vaccin påvisats i avloppsvatten i Sverige under 1970- och 80-talen. De flesta länder i världen använder det levande försvagade viruset och de poliofall som förekommer i västvärlden idag är framför allt framkallade av vaccinet! I Sverige och Finland används det avdödade poliovaccinet. De flesta poliopatienter under Finlands senaste epidemi år 1984 var fullt vaccinerade.

Text: Jackie Swartz


Ingen bra kombo att bli mamma och vara egen företagare...

Den här veckan har jag känt mig så glad! Roddandet med Försäkringskassan har gett bra resultat och Skatteverket har alla uppgifter dom behöver, jag har höjt min inkomst betydligt, jag har hittat en vikarie till mina företag och det ser ut som att jag kommer att kunna vara mammaledig och slappna av den här gången! Tjihooooo! Allt slit har lönat sig, nu ska jag tänka på vår älskade lilla bebis som kommer om drygt två månader!
 
Igår skulle jag ha träffat min ersättare och köra en liten "tour" runt till alla företagen och presentera henne. Jag lämnade Melwin kl 8 och satte mig sen på bussen för att hämta bilen som var klar på skadeverkstan i Ulvsunda.
Jag kände mig upprymd och solen sken in genom bussfönstret. Vilken härlig dag!
Jag ringde runt till företagen och bekräftade att dom hade koll på att vi skulle komma i eftermiddag. Första företaget var glada och såg fram emot att träffa henne. Andra företaget meddelade att dom säger upp mitt kontrakt (2 mån uppsägning) och tar in min förra ersättare Lena istället. Jag var dock välkommen tillbaka efter mammaledigheten men dom ville inte ha in nån ny till företaget. Lena är ju så trevlig. (jag hatar Lena. Hon har förstört mitt företag för 3 år sen och är skyldig mig många, många tusenlappar. Det tog mig över ett år att bygga upp allt på nytt efter hennes lurendrejeri.Jag hatar henne så mysket så jag har drömt att jag har krossat hennes huvud mot ett element) Jag la på, snopen, besviken, arg, ringde vidare. Företag tre sa samma sak. "Vi har pratat med Lena och hon sa att hon gärna tar mer massage till hösten och vi tyckte det lät bra" Jag sa helt ärligt vad jag tyckte, att jag önskade att dom hade meddelat mig detta tidigare, att jag har en tjej som är eld och lågor över att få komma igång till hösten och att Lena inte har kontaktat mig över huvud taget. (så klart hon inte har...jävla h-ra) "ja men Carro, vi har meddelat Lena att så fort som du meddelar att du är på gång tillbaka så får hon backa." "Personalen mår bäst av detta så slipper vi ta in en ny massör som ingen känner" Vad faan, är det bebisar vi snackar om eller? Tack för den varma lojaliteten. Jag har masserat hos er i 8 år. Vi avslutade samtalet, jag försökte vara trevlig och sen började jag gråta bakom mina solbrillor. När jag hämtat mig efter ett tag så ringde jag upp min vikarie och meddelade dom risiga nyheterna. Att jag bara har kvar 3 företag för henne att massera på och hon hoppade direkt av hela skiten. "För lite jobb Carro, jag är ledsen." Vad ska jag säga...hon är hellre arbetslös än att få tre företag serverade...jaja...
 
Nu har jag en sån där obehagskänsla i kroppen igen, klumpen är tillbaka i magen...inte bestående av bebis utan av oro och uppgivenhet.
 
Men efter lite sömn så bestämde mig när jag vaknade idag för att försöka fokusera bort den här jävla röran. Har jag byggt upp företaget två gånger förut så kan jag väl göra det igen. Ser dock ut som att jag måste börja jobba kanske redan i Januari...för att inte förlora mer jobb...osså får jag väl söka jobb under mammaledigheten...igen... Det fixar jag, ja ta mig faan o helvete, det fixar jag.
 
Nu ska jag tänka på vår älskade lilla bebis som bökar omkring i min kropp och pillar på mina organ med sina små händer. Jag börjar känna en riktigt stark kärlek nu. Äntligen har den känslan kommit och jag har väntat. Sååååå mycket viktigare än jobb och skit...såååå mycket viktigare i livet.
 

Present till mig själv

Var hos barnmorskan idag på koll. Allt såg fint ut och Guppy tumlade runt och körde raka slag och sparkar på högersidan av magen, lilla bebis. Ska höja upp dosen på järnet lite till, det låg på gränsen.
 
Efter MamaMia besöket drog jag och handlade lite mat och så fick jag ett ryck och gick in på Sisters. Dom har så jäkla fina smycken där, "Bud by Rose" Jag fyller ju år på måndag så jag köpte ett halsband till mig själv! Mys mys! Det är jag värd! Fan, måste man förtjäna saker? Kan jag inte bara få köpa ett jävla halsband till mig själv utan att säga "det är jag värd". Tönt... Närå, allvarligt talat så betyder det här halsbandet lite extra för mig. Det ska påminna mig om att det är min tur att ta hand om mig själv nu. Har inte haft en sekund över till mig och Guppy sen jag blev på smällen. Har dåligt samvete för bebis, Melwin, Tobbe, Moss, katterna, jobbet...har varit deppig ett bra tag nu. Har känts som om jag bara kutar på utan att hinna med allt som behövs göras. Två veckors jobb kvar, sen har jag, Melwin och Moss ledigt. Då ska jag coola ner och bara ta dagen som den kommer, inte planera hela dagarna som jag är van vid. Tider hit och dit. Ska verkligen försöka att ändra lite saker så att jag mår bättre. Som jag läste häromdan..
 
 
Fint va!

HSP - High Sensitive Person

Det är jag det. Snappade åt mig Expressen med bilaga idag när jag var o handlade. Brukar inte köpa tidningen för jag läser den aaaaaldrig. Satte mig på verandan och bläddrade fram till det som gjorde att jag köpte tidningen. ERn artikel om HSP - High Sensitive Person. Ju mer jag käste desto mer kände jag igen mig. Jag visste noig redan det här men det var iallafall lite skönt att få reda på mer om detta personlighetsdrag!
 
Kort sammanfattning av vad som stod:
"Om du är högkänslig har du ett rikt inte liv och lämpad till jobb där du får komma med originella ideer. Extra nytta har du om du jobbar med andra människor då du har god intuition och känner av folks behov lätt. Dock kan det ta väldigt mycket energi att känna så mycket hela tiden så du kan känna ett starkt behov av att dra dig tillbaka och vara för dig själv en stund. Det är viktigt att du säger nej till saker som du vet innerst inne att du inte hinner med eller orkar. Många högkänsliga personer är tydligt utåtriktade och tar för sig socialt. Ena dagen kan du känna dig som Stålmannen, nästa dag som en våt fläck. Högkänsliga personer är lika vanligt hos män som hos kvinnor. En femtedel av befolkningen har detta personlighetsdrag.   
 
Testet:
 
1. Jag blir lätt uttröttad av många starka intryck. NEJ
2. Jag har väldigt lätt att komma på nya ideer. JA
3. Jag känner av stämningen när jag kommer in i ett rum med människor. JA
4. Jag har ett större behov än de flesta att vara för mig själv ibland. JA (har jag upptäckt på senaste tiden)
5. Det händer ofta att jag hör undertoner i det folk säger. JA
6. Jag är bra på att entusiasmera och inspirera. JA
7. Jag engagerar mig lätt för mycket i andras problem. JA
8. Folk tycker i allmänhet att jag är vänlig och behaglig. JA
9. Mina känslor är väldigt lättväckta. JA
10. Jag svänger snabbt i humöret. JA
11. Jag blir stressad i kaotiska miljöer där det skramlar, tutar, doftar, låter och folk rusar omkring. OFTA
12. Jag njuter intensiva av skönhet och ser nyanser som många tycka missa. JA
13. Jag blir ofta mer ledsen än andra för småsaker och jag kan ofta känna intensiv lycka inför sådant som andra knappt lägger märke till. JA
14. jag får höra sådant som"Ta inte åt dig" "Du är överkänslig" "Vad du överreagerar" IBLAND
15. Jag har svårt att mentalt släppa sådant som hänt. Jag kan grubbla över sådant jag själv gjort eller vad andra har sagt. Jag hart svårt att sätta punkt och gå vidare. OFTA
 
Tips och råd!
 
1. Ät på regelbundna tider.
2. Ha regelbundna sovtider och varva ner innan läggdags.
3. Ha luft i kalendern och boka inte in för många aktiviteter på samma dag.
4. Begränsa dig. Försök inte förverkliga alla dina ideer.
5. Rör på dig mer.
6. Arbeta praktiskt, snickra, påta, måla.
7. Hitta på saker som får dig att må bättre eller som du bara tycker är sköna när du är nere.
8. Skriv gärna en reflekterande dagbok.
 
Ska bara applicera detta i mitt lilla liv nu då...

Midsommarafton 2012

I år firade vi midsommar hos familjen Gosch/Brunell! Bokat sen i Januari typ, hehehe. Såååå jäkla mysig dag!
Klassiskt firande på Färentuna Hembygdsgård.
 
Bästa polarna njuter av Crudis hembakta bullar.
 
Fiskdamm! Fångst? En Dinosaurie!!!
 
Sockervadds premiär för Doodod! Tobbe stod i kö i 45 min...
 
La Familia
 
Småplock och mys innan middan.
 
Långbord för alla kids, galet!
 
Köttbulle/korv spett och majskolv.
...äckliga jävla docka i vagnen...usch, hatar dockor...
 
Grabbarna grus vid grillen. Eld, tändvätska..ett mansjobb.
 
Jessicas heliga chokladmoussetårta med jordgubbar!
 

Invigning av lekparken!

ÄNTLIGEN KLART!!!
Faan vad jag har kämpat med denna förbannade park! Sen i slutet på April har det planerats, tagit in offerter, kollat säkerhetsavstånd, kollat efter nya leksaker, hålla budget...suck. Jag var en del av en föräldragrupp...som sen sinade och blev...bara jag. Nästa år är det dax för områdets andra park att göras om. GLÖM att jag gör det då! Tobbes företag togs in för att frakta sand och ta bort gamla leksaker, krana ut ny sand, m.m m.m m.m m.m. Han har slitit som ett djur han med.
 
Korv med bröd & Piggelinglass till alla barn.
 
Fullt med barn och föräldrar överallt! Alla var sååå glada och nöjda över att det äntligen händer nåt för barnen i området!
Känns jäkligt bra!
 
Gott älskling?
 

Världens lyckligaste kille!

Har äntligen lärt sig att gunga helt själv!
nu är det det som gäller i livet!
Varje dag, så fort tillfälle ges.
Gung...gung..gung..gung..

Hårfight med Bo...

Vår älskade familjemedlem Bo har mycket päls.. Väldigt mycket päls...suck. På våren när han fäller så lossnar inte underpälsen utan tovar ihop sig i små stenhårda tovor och knutar. Jag borstar och borstar flera gånger i veckan och kämpar på. Fick nu låna en riktig trimfön av grannen som har Perser uppfödning. Spännande, har aldrig badat Bo.

Fight 1. Rensa kattfan på tovor.

Fight 2. In i badrummet för sin första dusch.

Fight 3. Schamponera honom medans han försökte rymma mellan mig och duschdörren..

Dränkt/kränkt katt? Har aldrig sett honom så jävla förbannad.

 

Föningen gick bättre än jag trodde men han skrek som jag aldrig hört honom skrika förut! Han for runt så fort han fick chansen och kastade sig upp på handfatet, in i spegeln, mot dörren. jag efter med fönen som lät värre än en högrtyckstvätt...stackars katt. tog lite pauser då och då så han fick lugna sig och han tittade på mig med stora ögon och kom sakta gåendes med svansen mellan benen.

 

Nu ligger han undersoffbordet och sover, matt efter dagens fight. Förhoppningsvis så kommer pälsen bli mer lätthanterlig nu. Får väl se...

 


Kusinerna!

 

Wilmer & Melwin

 


Brunch på Clarion Sign, Aquavit

Melwin är hos Ywonne och Kjelle hela helgen och jag och Toobi har det lugnt och mysigt hemma! Vilken lyx att få sovmorgon två morgnar på raken! Jag bestämde mig för att överraska min älskling med att boka brunch på lördagen. Hellan och Johan var också en del av surprisen! Det var nog den bästa brunch jag käkat och vi var så jävla mätta när vi gick därifrån så en tur på stan satt finfint. Jag köpte två läppglans (såklart) och tre tröjor som gick över magen. Känns så konstigt att inte ha en enda tid att passa! Jag hade sett till så att våra underbara grannar gick ut med Moss på eftermiddan så vi kunde släppa det också! Gryyyyyyymt!!!

"Amerikanskt tema med inslag av Skandinavien"

Hellan var lite smått sugen, hehehe..

Efterrätt!

Johan med ett packe ribs i käften.

Kötta loss älskling! Temat på brunchen passade Toobi bra, precis som jag trodde.

Mätt!

Eller vad fan...en glass med minimunk på kan man alltid klämma i sig också...

 


Lollo's dockor

Mamma har börjat tillverka dockor! Såååå otroligt fina, ser ut som riktiga bebisar! Varje hårstrå är fastsatt för hand och allt är handmålat med grym precition! Dom säljs på Tradera och efterfrågan är stor från samlare. Dom är fyllda med små små glaspärlor så när man tar upp dom i famnen så känns det som en riktig bebbe.

 

 

 

 

 


GRATTIS ÄLSKADE SYSTER!

Madeleine 14 år idag!

Att bli fotad är sååååå roligt! Eller hur Madde!

Mammas konstverk!

 


Graviditeten idag


Firande vid Hässelby Slott igår!

Vår familj och våra härliga grannar, Fredrik, Lisa, Stina och Kalle drog med picknick korg till Hässelby Slott igår kl 11! Vädret blev kanonbra och vi åkte karusell och rymdskepp och köpte klubba i Svenska färger, mys mys!

Älskade älsklingar! <3

Lisa & Kalle

Iväg och åka karusell igen!

En mumsig klubba i Sveriges färger.

Stina, Kalle och Melwin.

 


SVERIGES NATIONALDAG!

Vi satt och käkade frukost idag lilla familjen. Jag förklarade för Melwin vad det var för idag och varför vi är lediga. Tobbe satte på National sången på Spotify och jag kunde fan inte texten på andra versen, pinsamt. Inte så konstigt å andra sidan. Vi fick ju inte sjunga den på varken Nationaldan eller avslutningen från 7:e klass. Det är ju så fruktansvärt rasistiskt. Vi hade en kille från Irak i vår klass. Han fattade ingenting. "Varför sjunger vinner Sveriges Nationalsång för? Är ni inte stolta över ert land?" Jooooorå, vi är skitstolta över Sverige...när vi åker utomlands. Då tar vi på Foppatofflorna, Sverige tröjor och kepsar och skryter om ABBA, Björn Borg, Stenmark. Sen åker vi hem igen, gömmer alla flaggor, tröjor och kepsar (utom när EM börjar) och skulle för allt i världen inte sjunga vår sång högt. Lilla jävla svensken, fega, töntiga jävel. Lite mer patriotism skulle va härligt tycker jag!


GRATTIS HANNA & DANIEL!

Igår föddes er lilla son kl 13.21!
Sååååå söt! Vad skönt att ni mår bra!
Stor kram från oss!!!


GRATTIS WILMER 1ÅR!!!

Vi älskar dig!!!
Puss och kram från moster Carro, kusin Melwin och Tobbe!


Barnvakt i Stenhamra!

Tre små rumpnissar som öste runt denna härliga söndag. Melwin, Vincent och Ossian!

 

 


Todd tar studenten!

I regn och 6 graders "värme" stod vi alla utanför Åva Gymnasium idag och spanade efter Todd när han sprang ut från plugget för gott! Härligt! Grymma betyg och börjar redan jobba på måndag, inget lov här inte!

Sedan blev det mottagning hemma på Gökbacken med hela feta släkten och vänner.

GRATTIS ÄLSKADE LILLEBROR TILL DIN STUDENT IDAG!!!


RSS 2.0