Kalas

Nu har dom sista gästerna gått. Hellan och Johan stannade länge och mös vidare efter att släkten hade gått hem med sprängfyllda bukar. Melwin vaknade på en mindre härlig sida strax innan alla gästerna kom...han sa "NEJ" typ 300 gånger, slängde paket i väggen, var allmänt sur o grinig. Kul unge.

Nu har vi städat undan alla rester och slängt allt gottis som blev över. Nu är det sockeravvänjninmg i ett par veckor. Fan, jag har käkat alldeles för risigt dom senaste veckorna. Alldeles för mycket skit, socker, slarv helt enkelt. Jag känner mig uppblåst, trött, irriterad, sötsugen heeeeeela tiden och stenhård i magen....hehe...nu vet ni det också...bra bra. Jag börjar min avvänjning strålande imorgon då färden går från Brommaplan kl 08.45 till Nynäshamns Havsbad på en heldag brunch, bad, bastu, massage, mer bad, mer bastu, med brudarna, Jessica, Annika, Anne o Camilla! Fick det i 30-års present i somras! Åh, jag har längtat så länge och nu är det äntligen dax! Så nu ska jag sove gött och upp o packa bikinin imorgon!

God natt!

11 år idag!


GRATTIS PÅ DIN FÖLSEDAG ÄLSKADE LILLBROR JEFFEN!!!
LYCKA TILL I GLOBEN NU O KÖTTA REJÄLT DU & ROSSE!!!

www.dietkokboken.se

Gå in o kika på smygpremiären av en genialisk hälsosida som
vi fotades för, jag, Emelie och Ylva! Det kommer att bli såååå jävla bra!!!

Hemmakär

Kom hem kl 16 och bara dumpade all packning, jacka, overall, vantar, mössa, CD-spelare, barn på hallgolvet i ren jädra utmattning efter tre tuffa dagar med alldeles för mycket massage. Det blir ju så när jag var hemma en dag men Melwin förra veckan o vabbade. Då får man ta igen det en annan dag. Jaja, Melwin somnade iallafall tidigt, kl 19 och fjong så kom min energi tillbaks! Jag drog mig ner till källaren för att kolla in Ensam mamma söker och Desperate Housewifes som Toobi spelat in till mig när jag jobbade. Lagade en god kycklingrätt med Sambal Oelek, grädde, broccoli och ris....lite glass till efterrätt. Tobbe låg och sov i soffan för att dra ut och ploga i natt kl 01. Jag bara mööööös! Jag blir alltid så här när jag inte har fått vara hemma och fixa o dona på ett par dagar. Jag trivs så sjukt bra i vårt hus och det blev så fint med det nya matsalsbordet o allt! Jag kollade klart på programmen, vek tvätt, hängde tvätt, städade källaren, skrev ut fakturor, plockade ut några nya BodyPump låtar tills imorgon, skottade verandan och vår lilla gång, kollade mail, ja, bara gick och malde mig igenom huset, gnolande för mig själv och ville aldrig att kvällen skulle ta slut! Hemmakär var namnet! Det enda som stämmer i mitt stjärntecken, kräftan som jag är...resten...blek, fräknig, blyg, rödhårig, tillbakadragen, hemlighetsfull, tja...det vete fan vem det stämmer in på.. Men nu måste jag fan ge mig. Klockan är över 23. Ska bara torka håret och tvätta bort ansiktsmasken, hehehe... Jag kommer att sova som en prinsessa.


Veckans skönaste låt!


Inte ensam i sängen

I morse vaknade av att jag bara inte fick plats i sängen. Jag satte mig upp efter att ha flyttat på det som låg på mig....det var: två katter, en unge, en toalettpall, en städhink ca en cm från mitt nylle, en halv rulle toapapper, en halväten macka i tre delar, ett par strumpor, tre böcker. Jag har inte märkt nånting!!! Hahahaha, det var så jäkla komiskt! Att lilla Nöten hade kånkat upp allt i sängen, det måste ju ha tagit sin lilla tid, hahahaha. Tobbe hade dragit till jobbet och Melwin satt uppflugen på städhinken och trummade med sina små hälar mot plasten så det ekade i hela Västerort och sjöng med sin höga genomträngande röst "Mackooooooo, mannanananaaaaaa, mackooooo, masssssssooooonnnniiiii!" Vad det nu beyder. Han var på ett jäkla bra humör.

Jag ska jobba i Täby hela dan idag, först på ett litet företag och sen direkt vidare till Täby Rehab för att knåda två timmar till på deras personalkväll. Jag slutar inte förens 19.30 så Melwin får vara hos mormor om Tobbe måste ut o ploga. Det ska ju omma mycket snö nu i dagarna! Längtar efter att sätta upp julpysslet!

Brinner!

Kl 16 så är det myspys hos Mickan som gäller! Det var först en brunch kl 12 som blev en sen brunch kl 16="brinner"! Tjihooooooooo vad härligt att träffa alla brudar igen, det var fleeera månader sen! Mycket har hänt som vi måste snacka om!
Jag sitter i källaren nu och kollar på skitprogram på TV, målar naglarna blodröda och käkar en gigantisk portion ischokladglass med strössel. Kan en söndag bli mycket bättre? Nope! Melwin sover i vår säng sen två timmar tillbaka och Tobbe jobbar ute på Ekerö en kortis.
Nu ska jag fixa iordning lite lunch till Doodod som vaknar när som helst.

Myyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyys!!!

Inställt kalas

Suck, vad tråkigt. Vi som har längtat hela veckan efter att ha stort kalas idag! Men Melwin vaknade kl 03 och har hostat sen dess. Nu far han omkring glad i hågen och lagar PimPim båtar på sin lilla spis. Han rör och rör i grytorna.

Tobbe ringdes ut av Vägverket kl 02 för att ploga E4:an. Stackarn. Jahapp... Får frysa in alla godsaker till nästa lördag då vi tar nya tag. Missar Globen Horse Show då, fan också, men det finns ingen annan dag att ha kalaset på. Nu ska vi bara myspysa hela dan och kanske äta lite glass iallafall. Det gillar ju den lilla Nöten.

Vår lilla 2 åring! Vi älskar dig!!!


Bild från i somras. Tog bilder från mobilen, men det tar ca 2
fucking dagar innan dom kommer till mailen..suck.


Nu ligger han och sover i sängen, trött efter sin dag idag. Paket, paket, paket. Glass, glass, glass. Kalas, kalas, kalas. Mycket för en liten 2 årig människa på jorden! Imorgon blir det kortdag hos Lena så han kan komma hem och bara fippla med sitt nya lilla kök, sitt nya Duplo och alla kritoroch pussel. Han är nog mer än nöjd med sin dag.

På lördag kommer hela feta släkten. När Tobbe kom hem idag så hade han varit i Vallentuna och hämtat vår matsalsgrupp som redan kommit! Vi beställde den liksom i söndags! Inte ofta en möbelleverans ändras åt det hållet.

Om en halvtimme drar vi till BB

Tja, iallafall för två år sen. Tiden susar iväg och imorgon fyller vår älskade unge 2 år!
Jag har bökar omkring i köket hela kvällen. Minikladdisar (som blev lite för torra...fuck) glasstrutar..ja, jag har faktiskt bakat egna glasstrutar! Hahaha, överambitiöst, I know, men jag har haft receptet i många år och tänkte att det får bli glass istället för tårta imorgon när Melwin har sitt första riktiga kalas! Det är ju hans favvo. GLASSSSS!!! Mina finger toppar fan bortbrända av att vika alla brännheta strutar direkt från ugnen...svårt var det men det blev ganska bra! Sen har jag förberett lite RockyRoad Brownies, och Lime Blondies och havredrömmar. Svull svull. Bullarna bakar jag imorgon. Jag lämnar Melwin hos Lena tidigt så jag kan rocka loss och fixa allt så han inte ser. Fiskdamm=ett måste. Kanske ska köra det i trappen? Ballonger=fix. Jag kör mitt lunchpass som vanligt och knådart en snabbis på Beijer, sen är det bara att ta emot alla kids. Lucas, Vincent, Ossian, Bobo och Lova! Vuxna= Anne, Jessica, Hanna o Camilla. Vi kommer att sakna Molly musen och Anniki, men dom får komma en annan dag på kalas!

Nu ska jag stupa i säng. Längtar tills imorgon då han ska få öppna sina paket! Lilla älskade gubben!

Nu har vi äntligen beställt matbord o stolar!

Snyggt va! Kommer om 2-3 veckor!


Ny vecka

Jahapp. En hel helg som bara flög iväg som vanligt.
Dopet..haha...ja..det blev inte riktigt som jag tänkt mig. Pianogubben kunde inte låten så jag var tvungen att sjunga i en mycket högre tonart så det kändes som jag skrek hela låten igenom. Han hoppade över introt som vi kommit överens om så jag kom in fel i låten så vi fick börja om igen. Han spelede fel på tre ställen så jag bara stod o undrade vad faan han höll på med.. Äh, det gick väl bra men jag kan ju sjunga så mycket bättre, jag vet ju det. Jag är iallafall jäkligt nöjd över att jag vågade.

Snart kommer en ny kund hem. En läkare från SÖS som jag masserade på deras friskvårds vecka för ett tag sen. Kul! Hoppas bara att Melwin inte vaknar mitt i behandlingen..Tobbe håller ju sitt boxpass medans jag knådar. Jaja, händer det så händer det.

Imorgon ska jag planera all bakning som jag ska göra på torsdag och på lördag. Melwin fyller ju två år på torsdag! Lilla gubben som blivit så stor.

Dagens Hundring

Melwin står i badkaret, Tobbe drog iväg o träna, jag är nervös. Vi ska till Sånga Kyrka idag på Ossians dop. ....jag ska sjunga...Hur i helvete jag nu kunde komma på en sån jävla dum ide. Suck...fuck...pitt...mm..mm. Jag gör det för att Jessica frågade mig. Jag gör det för att utmana mig själv. Kliva ur den kända gröna, trygga zonen så långt man bara kan. Iallafall så som jag känner. Vi snackade ju om det där på Pilates kursen. Att lämna den gröna zonen, tryggheten för att gå in i den röda, obekväma zonen...hahaha...för att utvecklas och utmana sig själv. Tja, here I come! Jag ska sjunga "Handens Fem Fingrar" Det blir nog bra. GO CRUDI, GO CRUDI!

Nu måste vi börja göra oss iordning. Ska gymnastisera stämbanden, hahaha! Behövs inte när man har en två åring i huset. Som för övrigt står i badkaret och sjunger för full hals...ska fråga om han har lust att ta min plats kl 12.


Familjemiddag

Vi kom precis hem från en mysig familjemiddag hos dagmammeLena! Alla fyra kids med föräldrar. Det bjöds på Tacobuffe och blåbärspaj med vaniljsås till efterrätt. Jag o Tobbe glufsade glatt i oss en andra portion...yeah.. Nöten somnade gott i sin säng när vi kom hem och jag ska gå o lägga mig tidigt ikväll, fasen vad skönt. Har sovit dåligt dom senaste nätterna. Oroligt och lätt. Vaknar upp o kollar på klockan för att se hur många timmar till jag kan sova...smart. Nej. Lite sabbad av att Melwin vaknat så sjukt tidigt en period nu. Men det känns som det är på väg att vända äntligen.

Imorgon kommer Ylva & Andreas på middag så jag ska fnula lite
på vad vi ska bjuda på. God natt!

Så det kan bli

Jag o Melwin satt i hans rum på övervåningen och läste i en bok. Jag var så sjukt trött så jag höll på att somna hela tiden. Kändes som jag hade varit ute o festat i 3 dygn typ. "Nam nam" Nam nam" tjatade han hela tiden och till sist släpade vi oss ner mot köket för att starta med middagen. Undervåningen var kolsvart och jag bar på Melwin nedför trappan. Så känner jag hur jag famlar till med ena foten i mörkret och slår världens jävla vurpa ner i golvet! Melwin flyger fram med nyllet ner i golvet och skriket som en stucken gris! Ett skrik som jag inte hör ofta. Fuck! Jag missbedömde trappstegen och trodde vi var nere när det var två steg kvar! Jag var helt ok men Melwin blödde kraftigt ur munnen och höll upp höger hand i luften. Jag trycker in ett finger i munnen och ruckar på alla tänder och ser ett litet jack i läppen. Pust, skönt, inget värre där. Kollar igenom armen och ser hur tummen svullnar upp på typ tre sekunder! Jag får absolut inte röra och han fortsätter skrika och håller upp handen i luften.  Shit, den är bruten! Ringer till Erika, hon e sjuksyrra och som tur var ledig ikväll. "Vart fan ska vi åka?" Det slutade med att vi hämtade upp Erika i Spånga, drog till en Närakut bredvid Astrid Lindgrens. Väntade 40 min på läkaren som misstänkte en stukning. Röntgen, vänta en timme. Ta en bild till. Kom till läkaren igen. Spricka i tummen löd diagnosen. Inget att göra på småfolk. Läker av sig självt på 10 dar. Skönt! Under dom tre timmarna vi rände runt i långa korridorer och in i hissar, vänta i väntrum så var min älskade lilla Nöt så jädra glad och nöjd med livet! Han lattjade runt och försökte heja på dom andra barnen, sa hej till fiskarna, körde runt med vagnar, byggde med klossar, vred på leksaks spisen. Glad heeeeeeela tiden trots att han inte ätit mer än små russin och kex på över 6 timmar, trots en trasig tumme som liksom hängde med på hans äventyr där han skulle trycka på alla hissknappar, öppna alla dörrar. Såg lite kul ut!

När man har varit på sjukhus så där en vanlig vardag i ens liv och möter familjer vars barn bor på sjukhus. Vars föräldrar som oroar sig dagar och nätter för sitt älskade barn som är sjukt. Deras vardag...rullstolar, dropp, slangar kors och tvärs, trötta, blanka ögon, smala små kroppar som kämpar...hopp som tänds ...och hopp som släcks.. Ja, faan vad jag älskar livet då. Fan vad jag älskar att kämpa med en trotsig skitunge som inte vill gå till garaget på morgonen, som kastar mat i köket, som skriket så trumhinnorna brister. Som vaknar kl 04 och ropar glatt "MAMMAAAAAAA, HEEEEEEEEEJ!!!" För han är frisk.

JAG ÄLSKAR DIS SÅ JÄÄÄÄÄVLA MYCKET MIN ÄLSKADE LILLA SKITKORV!!!

Vad skulle livet vara utan dig??? Förbannat tråkigt!


Snö, snö, snöööööööööö!


Vips så var det vinter igen! Lite mysigt!
Det blir ju ljust ute iallafall, hoppas det får ligga kvar nu.
Snö, snö, snö betyder ploga, ploga, ploga för Toobi. Han kom hem för två timmar sen stackarn. Fick två timmars sömn på Vägverket och tre timmar hemma innan han ska dra iväg igen. Jag var tvungen att dra med Melwin till SATS igår från kl 19 till 21. Lilla gubben var så duktig och satt o ritade och gäspade tills mitt Pilatespass var klart. Han fick Marabou Schweizernöt av Tommy i receptionen så det var kanske inte så synd om honom iallafall, hehe. Tur att det finns så härliga människor som Tommy i världen. Han har själv ett barnbarn i Melwins ålder så
han kan det där med att underhålla kids!

Idag ska jag hämta ut några paket på posten som kom igår.
Jag satt i söndags o beställde lite julklappar på nätet och dom kom efter
bara två dagar! Heeeeeelt suveränt!

Melwin är precis lämnad hos Lena och jag har kunder hemma idag.
Första kunden kommer nu kl 9 så jag ska rodda lite i rummet, tända ljus,
sätta på härlig musik. Tja, inte så dumt jobb man har!

Visst e den lite lik Melwin?


Badrum AB

En karl som Tobbe känner har precis varit här och kollat vårt underbara badrum på övervåningen. Vi måste bara börja fixa det nu. Ser hemskt ut med orange gammal plastmatta från -73 och beiga våder med glipor emellan. Vi har helt klart hur vi vill att det ska se ut och det skulle va så häääärligt att få det klart! Siktar på att säta igång i Januari så nu ska vi kolla runt efter vägghängd toalett, badkar, handfat, blandare mm mm. Roligt roligt!

Bajs, bajs, o lite mer bajs...

Morgonen startade kl 04.40 då min älskade lilla nöt kom in i vårt sovrum. "HEEEEEEEEEEEEEEEEEJ MAMMA!!!" Gick inte att få honom lugn, han behöver helt enkelt inte mer sömn.

Efter frullen så är det ett säkert kort att få packa allt i fred om Doodod får sitta diskhon och diska i lugn och ro.
Efter en kvart så ropar han. "Baaaaaaaaaajs!" Jaha, vill du bajsa ropar jag tillbaka och kommer in i köket och möts av en liten barnrumpa på diskhovs kanten, sittandes i bajs som rinner i halvfast form ner på köksluckorna under, ner på golvet i en stor hög. "Baaaaaaaaaaaaajs!" säger han igen. "Oj då, älskling, jag ser det, ska bara ta kort." Nu är allt svabbat och rent, barnet är påklätt och far omkring i sin Bobbycar så parketten sprätter.
Får se om jag får fotot till mailen ikväll, seg teknik.

Iväg till jobbet!

Tjihooooooooooooooo!!!


Ugnen och spisen funkar igen! Serviceteknikern var precis här och det var en kabel som hade bränt sönder bakom ugnen. Så snart kommer brudarna på Tacolunch och livet är underbart! ..har förberett en äppelpaj med vaniljsås..hehe..räknade iskallt med att allt skulle funka. O DET GÖR DET!!!

Nattning

Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha!!!!!
Ja, ni skulle sett parodin här hemma igår när jag skulle natta Melwin i sin nya säng. Det började såååå bra med god natt saga inburrade i gos täcket och harmonin var total. "God natt då mamma!" sa min lilla älskling och vände ryggen till och vinkade bort mig. Jag lämnade rummet och satte mig i vårt sovrum för att vänta ut en ev rymning. Yes, den kom efter ca 48 sek. "Melwin, god natt då" In i sängen igen, täcke på. Samma procedur. 38 sek, rymning igen. Efter (jag överdriver inte!) ca 50 rymningar och 50 min senare så var det nog. Då var han hungrig. "NAM NAM!!!"Jag som hade kommit hem direkt från boxpasset till nattningen hade ju ingen aning om att Tobbe precis gett honom ett stort lass kvällsmål så jag tänkte att va fan, jag ger honom en macka, det är väl därför han aldrig somnar! Tobbe kommer upp från sin grotta (källaren) och undrar vad fan jag håller på med. Vi börjar bråka om den bristande informationen och jag hade lust att skjuta hjärnan av mig. Melwin sitter i mitten, mumsar macka och tittar på oss med stora ögen. Så kom det dåliga samvetet igen...suck. Borsta tänderna igen, natta och DÅ äntligen somnade han in. Thank god.

Ikväll tog det bara 27 min. Han lyckades inte lura mig igen. "Nam nam" Nonono....god natt!
Nu ska jag massera grannen.

RSS 2.0