GRATTIS PÅ DIN DAG ÄLSKLING!!!

Jag älskar dig!


Första badet!

 

Vi börjar med fötterna

Niiiiice!

OBS! Vi har inte skållat ungen....

Färdig! Ren & fin!

 

(Och som vanligt är iPhone en suuuuuverän kamera...suck)


Vackraste buketten

fick jag av grannarna! Isabella, frugan är florist, sååå duktig! Jag blev så glad!

Idag kom en annan granne, Viveca, över med en liten body till Milou!

Vilka härliga grannar va!


God morgon!

En vecka idag!

Storebror är härlig att titta på

Glad liten böna, fulltankad och pigg

Vi älskar dig! <3


YES!

Pattar är bäst, till vardag och fest! Tycker inte mamma, aj så in i helvete!!! Idag tog hon nappen innan promenaden med Moss och Melwin! Somnade på en sekund, tjihooooooo!!! Det betyder att mina vårtgårdar får semester i minst en timme!!! FANTASTISKT!!!


Milou 12-09-18

I tisdags kl 13 var jag hos barnmorskan på vanlig koll. Jag bad henne checka läget där nere eftersom jag hade haft lite mensvärk från morgonen och lite blodig slempropp. Lite av livmodertappen var fortfarande kvar men mjuk. Den låg lite bakåt så hon försökte pilla fram den utan framgång.
"Hem med dig och ha en jädra massa sex och vräk i dig ananas!" sa hon och flinade.

14.00 började små värkar komma. Typ 30 sek långa var 12:e till 15:e minut. Yes! (Hann bara med ananasen, hehe..)

15.30 kom Toobi hem från jobbet. 5 min mellan värkarna och jag var tvungen att börja profylax andas medans jag packade BB väskan och Melwins väska.

17.00, 3 min mellan värkarna, 60-90 sek tuffa värkar! Pust, jag vankade runt runt i huset och andades. Skrev lista till grannarna som skulle ta Moss, gav fiskarna weekendfoder, gnuggade bort mitt plommonlila nagellack. Kan ju inte ha mörka målade naglar på dom första korten med nya bebis!

18.30. Micke kommer och hämtar Melwin som springer runt i huset och babblar om allt han ska ha med sig i sin dinosaurieväska, nervös, mitt lilla hjärta.
Jag har sjukt starka värkar med 2 min mellanrum. Kan inte ens prata under tiden, bara går, går, går runt vardagsrumsbordet, andas, slappna av... BB Stockholm är underrättade och väntar oss.

Kl 19.35. Framme på BB efter en 20 min vidrig bilfärd med en Toobi som körde snabbt genom trafiken.
En barnmorska öppnade åt oss och sa att dom väntat oss och undrade vart vi tagit vägen. En barnmorskestudent, Elin ledde in oss på rummet. Jag undersöktes och var helt öppen, 10 cm! Jag fortsatte mitt vankande runt runt runt i rummet medans Elin skyndade efter för att rätta till CTG:n som halkade fel hela tiden. Jag berättar om mina två önskningar. Avnavling efter att moderkakan är ute och inget K-vitamin. "Härligt! Helt enligt min mening också!" sa Elin, underbara människa! Jag blev så glad och lättad!

Kl 20.05. Första krystvärken kommer medans jag går runt i rummet. Brölar som en gammal kviga och viker mig dubbel mot väggen. Sängen förbereds med plastlakan och jag ställer mig på knä med överkroppen hängandes över den uppfällda huvudänden. Shit pommes frites, det är dax. No return här inte! Toobi filmar.

Kl 20.15. Börjar krysta aktivt i varje värk och tar i så emaljen spricker. Känner varje cm som huvudet glider neråt. En helt annan medvetenhet den här gången än när Melwin föddes.

Kl 20.25. Vår älskade lilla dotter föds. 3600g och 50 cm lång. Hon läggs fram mellan mina ben och jag böjer mig ner och smeker hennes lilla huvud. Hon tittar upp på mig med stora blanka ögon och är alldeles lugn. Jag kan inte fatta att det är klart! Tar upp hennes blöta lilla kropp med navelsträngen kvar i mig. Får hjälp att vända mig om och får henne upp på bröstet. Hon tar bröstet på en gång och snuttar för fullt.

Jag har tänkt mycket på det där med att känna lika stark kärlek till ett till barn. Hur fasen kan det vara möjligt? Nu vet jag att jag inte hade behöva oroa mig en sekund i världen.

Jag älskar dig Milou, så mycket det bara går att älska nån!






Nykläckt!

3600g och 50cm lång

.

Stolt pappa håller sin dotter för 1:a gången.

Inlindad i samma filt son sin storebror när han föddes.

Euforisk mor på fruikostbuffen dan efter. Ingen sömn den natten.

Hemfärd efter check av läkaren.

Milou möter Melwin för första gången <3

"Är det här min lillasyrra?"

Lilla flocken.

Milou <3


Osteopati

Var hos Osteopaten igår för sista checken innan kläckning. Jag brukar vara där i över en timme men den här gången la hon av efter 30 min! "Det finns inget mer jag kan göra nu" sa hon. "Allt är mjukt som gelé och jag får en känsla av att bebis kommer inom 4 dagar" Jag bara flinade, det var ju underbara ord det där! Vill ju inte gå över 2 veckor igen! Jag fick bl.a. ligga på sidan så bebbe kunde få behandling i magen. Caroline sa att den var alldeles lugn och inte stressad alls. Redo att samla krafter för att komma ut! Hon sa också att jag skulle vara beredd på lite mindre rörelser i magen det närmsta dygnet, sen när bebis smält behandlingen så trodde hon att det var dax! Åååååh, tänk om hon har rätt!

Igår kväll satt jag i soffan och glodde på TV. Bebis har sina rutiner sen länge, sprattel och bända hit och dit kl 22.30- 23.30 varje kväll. Men inte igår, det var alldeles stilla och lugnt. Jag somnade till och med i soffan. Idag vaknade jag med lite slempropp i trosorna, lite lite grann. Ska till barnmorskan idag, kanske ska be henne kolla läget. Sen ska jag hem och måla klart spjälsängen och packa BB väskan. 💜

To be continued!


Amputation en önskan.

Lite för mycket vete och socker, då vaknar man med dinosauriefötter. Fyyyyy faan. Var ute på Munsö idag för att hämta Melwin som sovit hos farmor och farfar. Jag var barfota och lånade Toobis jobbskor, träskor med stålhätta, stl 43. Dom var för små när vi skulle åka hem...


BetongBrudarna!

Igår hade vi vår lilla knytismiddag hemma hos Hellan, en present från oss brudar till Jossan när hon fyllde 30 i Maj.

Jag, Hellan, Jossan, Emelie och Charlotte! En riktigt härlig kväll! Jag har träningsvärk i mina uttöjda magmuskler idag för att vi garvade så mycket, gryyyymt!


BF


Ser fan inte klokt ut...

...när en homosapiens är gravid...


Gretas dop i lördags!


BabyBox

Idag åkte jag till Barnens Hus och hämtade ut en BabyBox! Har tre till på gång, en från KronansApotek, en från Baby To Be och en från Alla Vi Föräldrar! Jag har redan fått en från barnmorskan också, en Libero. Mys mys, börja boa skötbordet så fort jag hämtat hem det från Jossan! :)


JAG E REDO NUUUUUUUUU!!!!


Kids kids kids

Melwin har tjatat om att vi ska gå till Spindelparken så han får klättra upp till toppen av nätet. Han har sagt detta i en vecka nu. Igår fick han hög feber och grinade hela kvällen. Lite fruktsallad och sömn till kl 9.30 i morse gjorde susen och idag tar vi en mysdag och gick en långpromenad med Moss och sen till efterlängtade Spindelparken. Tom park och Melwin tjöt av lycka och kutade fram till nätet. Ungen hann inte ens fram innan 69 (jag räknade) ungar fullkomligt stormade parken och kastade sig upp i nätet som små albinoschimpanser! Melwin sjönk ihop som en liten boll och stod med hängande haka och stirrade upp i nätet. Jaja, efter ett tag så tappade en del kids intresset och spred ut sig i parken så Köttkorven kunde få plats, tur tur. Såg fasen trickfilmat ut!


R.I.P Michael Clarke Duncan

En av mina favorit filmer är "The Green Mile" Speciellt karaktären John Coffey. Jag såg en intervjun med honom, Michael Clarke Duncan, på Oprah för några år sen. Han var så jäkla härlig! Han berättade att han hade gett sig faan på att få en roll i en storfilm så han campade utanför Hollywood och gjorde castingar i veckor tills han fick en roll i Armageddon. Cool snubbe!

Igår dog han, 54 år gammal. Han fick en hjärtattack i Juli och har varit på sjukhus sen dess.


2 veckor kvar

Åhhhhhh vad jag längtar! Efter bebis, efter att se vem det är som bott i min kropp så många månader! Efter att få bort magen som jag bumpar i överallt, efter att ha vanliga kläder igen, jag vill sätta fart nu och längtar efter de första tecknen på att det är dax att börja jobba! Jag har skrivit en BB lista men inte packat väskan. Det kan jag ju göra när det sätter igång tänker jag. Som jag gjorde med Melwin. Jag har tänkt mycket på förlossningen de sista dagarna. Jag har några viktiga önskemål.

1. Jag vill ha det så naturligt som möjligt som sist. Ska jääääävligt mycket till för att jag ska trycka in epidural i ryggraden, blääää. Om smärtan blir värre än med Melwin så kör jag hellre akupunktur, stentar eller tens.

2. Sen avnavling. Har läst på sjukt mycket om det där med att klippa navelsträngen och jag vill inte att dom gör det redan 3 min efter att bebis är ute. Det betyder förlust av ca 1-1,5 dl blod till bebis. Det motsvarar en blodförlust på ca 1-1,5 l för oss vuxna. Plus förlust av en massa viktiga stamceller och antikroppar. Man har ändå förlängt detta moment från 70-talet, men det finns fortfarande viktiga droppar blod kvar k moderkakan. Så, när både bebis och moderkaka är ute DÅ får Toobi klippa navelsträngen, så det så!

3. Inget K-vitamin till bebis. NONONOOOOO!!! Eftersom jag läst på då mycket om vacciners påverkan på kroppen så kom jag naturligt in på detta "vitamin" som ges till alla små beniskroppar direkt när dom kommer ut i världen. Förklaring till varför det ges: K-vitamin bildas i tarmarna och bidrar till att blodet kan koagulera i kroppen. Eftersom bebbars tarmar är sterila när dom föds så har dom inget K-vitamin i kroppen. Det bildas direkt efter bara 2-3 dagar när dom ammas. Då går människan in i naturen och pillar. Man tänker att om bebisen får en inre blödning av förlossningen så för dom. Då tillsätter man 20 000 gånger högre dos K-vitamin i blodet då inre blödningar förhindras. Just den dosen är från 40-talet när mammorna fick så mycket lugnande så dom inte orkade krysta fram bebisen utan instrumental hjälp. DÅ kan K- vitamin va bra då risken för inre blödningar är större. Kruxet vid en normal förlossning, bebisar har 50% fler röda blodkroppar i kroppen när dom ligger i magen så att dom ska orka syresätta sig utan andning. Så fort bebbe är född och tar sitt första andetag så börjar deras kroppar att bryta ner de onödiga blodkropparna. Om man då tillsätter K-vitamin så störs den proceduren och risken för gulsot ökar. Min fråga: varför ska man in och störa naturen hela jävla tiden??? Människans kropp även fantastisk maskin och jag tror att naturen redan tänkt ut varför bebisar föds utan K-vitamin i kroppen. DESSUTOM, det värsta tycker jag, är att detta K- vitamin är helt syntetiskt och innehåller koncerveringsmedel. Bebis immunförsvar måste alltså börja försvara sig mot dessa kemikalier det första det gör i sitt liv utanför mammans kropp. Kan enligt vissa vara en orsak till Leukemi, allergier och födoämnes intollerans. Det gillar inte jag. Jag vet att många suckar och stönar när ni läser det här och tycker jag krånglar till det. "Sjukvården vet väl vad dom gör" Då blir jag arg. För jag tror att om folk läste på mer om vilket skit som sprutas in i våra kroppar från första fucking sekunden vi föds och hur det påverkar oss så skulle ALLA börja ifrågasätta mer. Hur många mammor och pappor vet ens om att när bebis kommer upp på bröstet för första gången så har injektionen redan skett? Det är egentligen mot lagen att inte informera detta tom.

Hej hopp!


Kräftis 2012!

Slurp slurp, gott, gott! Ylva, Andreas, Lotta, Kalle, Lollo, Pelle, Sixten och lilla Greta. Alla kom med pajer, snacks och efterrätt. Melwin och Sixten lattjade som tokar tills dom nästan föll ihop av trötthet. En lyckad kväll!


RSS 2.0