Påsk på Yxlan!


Påskkärringar och gubbar!

Premiär! För första gången knackade Melwin dörr som påskgubbe med teckningar i högsta hugg!
Vi gick tillsammans med grannkidsen och dom kutade allt dom hade mellan husen. Mycket godis blev det..


Seg deg

Jag känner mig trött i kroppen. Seg, stum, syra i musklerna, ont i knäna och torr hud.
Jag tror det beror dels på sömnbristen dom senaste tre veckorna när båda kidsen var förkylda. Fan, det finns inget värre (typ)än att inte veta hur länge man får sova! Tortyr AB.
Jag känner av belastningen på min kropp. Den är tung. Jag brukar aldrig tänka på det annars men nu gör jag det. Upp tidigt med tokspeedade barn (japp, Milou gillar att vakna tidigt, ca 05) Aldrig sova längre än max 05.30, vardag som helg. Kämpa ute med vagnen, massera folk, hålla pass, städa hus, laga mat, tvätta, bärs Milou i bärsele som hon ääääälskar. Mina axlar skriker. Och knän....jag tippar på att jag gör minst 150 djupa knäböj med henne i selen varje dag.

Sen har vi vår underbara begynnande vår, not. Jag har haft tålamod med vädret den här vintern och verkligen kämpat sammanbitet varje dag med isiga gator, hund, bajspåsar, barnvagn, akutamning på busshållplatser, overaller dom korvar sig, vantar som tappas, oändliga snövallar som jag burit vagnen över..ja, det tar helt enkelt aldrig slut. Jag orkar fan inte mer. Idag när jag var ute med Moss och vagnen så kunde jag knappt heja på grannen för hela fejset var stelt av vind och kyla. "Häi häi, hu e lägat?" Usch, jag kokar inombords.

VÅÅÅÅÅÅR!!! WHERE THE FUCK ARE YOU??? I NEED YOU!!!

Jag la mig platt på golvet ikväll och bara sndades och stretchade sen ut hela kroppen i 45 min. Bände varenda muskel jag kom åt. Sköööööönt!

Nu känns inte knäna längre och axlarna känns mjukare. Sovdax.

Imorgon är en ny dag.


Milou 6 månader!

Ett halvår har gått sen hon kom in i våra liv! Svisch svosch vad det går fort!

Hon har fått två tänder som hon fipplar med tungan på hela tiden. Hon vänder sig blixtsnabbt vart hon än ligger och drar upp knäna under sig och står och gungar med hela kroppen. Man får passa så hon inte tar sig iväg mot trapporna! Grindar öppnas och stängs.

Vi älskar dig vår böngrodd!


ÄNTLIGEN!!!

Idag är det äntligen dax för Kyrkis igen! Melwin valde sina kläder plus blå färg i håret!


Hundön

En liten utflykt efter frukost! Ut till Drottningholm och deras hundö.

Kanooooonväder och fin natur!


Min lilla gubbe <3

Vi var hos Tobbes föräldrar i söndags. Då snackade vi om hur jädra många som varit sjuka den här vintern. Kräksjukor, influensa, halsfluss...alla går och hostar och snorar. Jag sa att vi har fasen inte vabbat sen februari förra året! Otroligt! Jag kollade faktiskt upp det i min kalender och det stämde! Men så ska man ju faan inte säga högt...

Nu har Melwin varit hemma hela veckan. Snorig, feber, hostar som en gammal grek. Han har legat vaken nästan hela natten i fotändan på vår säng och gråtit och hostat. Jag har servat med vatten och snutit hans näsa, ammat Milou var tredje timme och skruvat på mig för en grym begynnande träningsvärk börjar komma smygande.

Gooooooood morgon!!!


Body Pump #85

Idag hade vi release på gymmet! Ååååh, vad jag älskar pumpen! Tänk att det kan va så jävla härligt att stå o kötta styrketräning så varenda muskelfiber svider, löööööv it!


Surdegsbröd av råg!

Rågsur med äpple och valnötter

30 g jäst
6 dl vatten
2.5 msk salt
3 msk honung
3/4 dl surdeg av råg
6 dl rågsikt
2 dl grovt rågmjöl
4.5-6 dl vetemjöl special
200 g valnötter
2 stora äpplen

1. Smula jästen och lös i ljummet vatten. Tillsätt honung, salt och surdeg.

2. Arbeta in mjölet, lite i taget. Arbeta i maskin i ca 10 min tills det blir elastiskt.

3. Hacka nötterna grovt och dela äpplena i cm stora tärningar.
Arbeta försiktigt in i degen för hand

4. Jäs övertäckt i ca 90 min.

5. Knåda lätt ut till 2 bröd. Låt vila i 10 min.

6. Platta försiktigt ut bröden, vik ihop till 2 limpor och jäs övertäckta i 90 min.

7. Snitta försiktigt ytan med en vass kniv. Grädda mitt i ugnen ca 35 min i 200 grader. Kasta in 1dl vatten i botten på ugnen för att få en schysst skorpa på bröden!


Anmäld!

Nu jävlar ska det köttas löpning i terräng!


RSS 2.0