Min "To Do" lista idag:


Städa akvariet
Borsta Bo
Skogsrunda med Moss o Melwin
Stretcha Moss
Koka gröt till Moss
Fakturera företagen
Regga Friskvårdscheckar
Boka tandläkartid åt Melwin
Tvätta
Springa med Lisa
Tina halsar o vingar
Betala Telenor räkning
Tina äppelmos
Åka till Anne med CD skivor
Gå igenom BodyPump låtar tills imorgon

I LÖÖÖÖÖÖV LISTOR!!!

Morgonstund har guld i mun

Jag blev ledig idag så jag, Melwin o Mossis drog ut på en långpromenad i skogen vid 7.30. Moss var med Tobbe i lastbilen igår så han behövde verkligen få sig en rejäl runda idag. Ja, varför skulle jag välja en skön sovmorgon istället??? Vi stretade oss fram bland buskar och mossa och kröp och klättrade alla tre. Så jäkla skönt när solen lyser och man har hela dagen framför sig! Vi stötte på en hel liten flock hundar och dess ägare vid en äng som vi hälsade på. Dom berättade att dom träffas där varje morgon kl 9 året runt! Ibland är dom tre stycken och ibland 15! Så härligt! Jag har bestämt att det får bli min & Moss torsdagsmys framöver när jag ändå jobbar hemma så premären blir imorgon.

Vi var ute lite längre än vad jag planerat så det var inte så konstigt att Melwin ville bli buren efter 50 min..oops.. Moss var också trött när vi kom hem och fick sig en ordentlig töjning av sina stackars korta muskler. Nu fixar jag iallafall att göra det utan Tobbes hjälp. Moss stretar inte emot så mycket och han verkar

njuta när han känner lättnaden i ben o rumpa.

Lilla älsklingen, vi ska fixa det här så du blir stark o bra igen!

Vilopaus

Över stock o sten..

 

Rumpa, rumpa, rumpa...kötta, kötta, kötta...

Varför välja Toys`r Us när skogen finns runt knuten???



Moss första utställning!

Regnet öste ner och åskan dundrade i morse när vi klev upp. Fan då, det kan väl iallafall va uppehåll idag när det är utställning i o mys med alla från kullen...suck. Men men,det klarnade upp och jag o Moss startade utställningen. Ensamma var vi i ringen, inte en endaste liten hanhundsvalp att gå med. Snopet, men ändå bra träning. Moss hoppade lite hit o dit och busade med kopplet men hade kul och det är det som är viktigast. Vi fick en hedersrosett och skulle fortsätta senare mot bästa tikvalp som blev syrran Tessan! Tjihoooo! Tikarna var iallafall en hel drös i ringen och alla från vår kull fick hedersrosett, tjihooo! Vilka snyggingar vi har!
Tessan blev BIR (Bäst i Ras valp) och Moss blev BIM (Bäst i Motsatt kön valp)


Ser ju jäkligt entusiastisk ut...


Åsa & Brumma, syster yster.


Känn & kläm av domaren.


Ser ni vem som är mest fokuserad???


Bedömning. (Observera "när han själv vill", hehehe...söööt!)


Lilla ekipaget.


Alla fina syskonen som var på plats!


Tessan och Moss.


Så jävla jobbigt att ha en stressad hund på utställning, pust...


Lillhusse i farten!


Det är jobbigt att vara på utställning så lite socker sitter inte helt fel!

Valpkurs del 4

Klockan är 22.30 och jag är trött i både skalle o kropp. Inte bara jag, nedanför mig ligger en utslagen liten rottisMoss och sover djupt så ögonlocken flimmrar och tassarna rycker. Han springer väl o letar bajs i sömnen eller nåt. Sniff sniff.

Idag följde Tobbe o Melwin med till Rånäs på valpkursen. Vi gick igenom allt inför utställningen imorgon, tog några rundor med doggarna i skogen, snackade en massa mellan himmel och jord och fick vår BARF mat levererad. Moss har dragit mer i kopplet idag än han gjort totalt på hela sin livstid...det blir mer o mer utmanande att bibehålla kontakten och lugnet. Solen sken iallafall på oss och nästan alla i lilla flocken var på plats. När vi kom hem så var vi alla trötta, men inte så trötta så vi inte orkade med en runda i skogen. Vi tog bilen ner till paddlarklubben, Tobbe drog iväg och kutade 5:an medans jag, Melwin och Moss knatade rätt in i skogen. Vi klättrade tappert alla tre uppför ett härligt stort berg och när vi var uppe så hade vi utsikt över hela fjärden och solen glödde eldröd precis ovanför trädtopparna. Sååå vackert! Vi knatade tillbaka ner på baksidan så det inte skulle bli så brant för Moss. Vi stannde till vid vattnet så att Moss skulle få jaga lite pinnar och svalka av sig. Idag var det första för gången som han hämtade pinnen långt ut i vattnet, nästan så han var tvungen att simma, kom tillbaks till mig så jag kunde ta pinnen och få en godis! Han älskade det! Det var några veckor sen nu som vi var nere vid vattnet så jag trodde inte han skulle greppa så snabbt som han gjorde! Han var så glad och ville inte sluta men mörkret kom snabbt och vi var tvungna att gå tillbaka lagom för att möta upp Tobbe igen. Vi hjälptes åt köra igenom töjprogrammet med Moss när vi kom hem och han var faktiskt helt lugn nu, trött i sin lilla kropp. Imorgon är det utställning och det ska bli så jäkla  kul att se hur det går till! God natt! Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz..........

Fysioterapi

Jahapp, så var domen ställd. Avlivning på torsdag... NÄÄÄÄÄÄÄÄ! Heheheh....sorry, kunde inte låta bli...
Igår var jag & Moss iväg till Bergshamra, till Therese Asplund på Små & Stora Tassar. Jag har ju tyckt att han är så jädra stel i bakkärran och svajar med hela gumpen när han går och sprätter med höger bak när han springer...eller är det bara "valpstile"? Jaja, bäst att kolla upp som Sophie sa. Vi började med att gå ut så hon fick studera gångarterna framifrån och från sidan, skritt och trav. Hon skrev flitigt i sin journal och så gick vi in i behandlingsrummet. Genomgången av hans lilla kropp tog 2 1/2 timme och han var helt slut efter allt klämmande på triggerpunkter och och checkande av muskellängder, dra och slit, pust och stön. Han skrek till många gånger av smärta och mina händer var illröda av hans borrande tänder, min älskade lilla älskling.

Summa Kardemumma:
Sned bäcken led 1 cm åt vänster. Troligtvis av en skada, vurpa, påspringning eller nåt.
Följd: en hälta på höger bakbenoch inåtrotation vid gång.
Följd: en vänstersida som tar all belastning och blir överansträngd plus att hela höger sida blir undermusklad.
En hund ska ha 80% av motorn i bakdelen. Moss har 40%, vilket betyder att istället för 20% belastning på framdelen så har han 60%...inte bra, det fattar ju vem som helst.
Följd: Överansträngda och rejält ömmande biceps, speciellt höger fram som kompenserar vänster bakbens överansträngning. Följd: inåtroterade framben. (Ser man ofta på tunga raser...)
Så, bakkärran med alla dess utårrotatorer mm är dåligt musklade och blir stela och fulla med slagg.
Test av Hamstrings rörlighet (baksida bakben) 20% rörlighet på höger. (!!!) och 40% på vänster...puh...inte konstigt att han går som att han ska föda en 3 kilos bajskorv när som helst!
Mysterium: Eftersom skelett behöver belastning för att växa på sig så borde vänster bakben vara lite längre....men no, tvärtom, HÖGER var 1 cm längre! Jääääävligt konstigt. Både jag och Therese satt som frågeteckan och bara glodde på varann...hur är detta möjligt??? Heeeeelt ologiskt. Vi får helt enkelt se vad som hänt när vi kommer på återbesök om två månader.

Åtgärd: Ut och gå minst 45 min tuffa skogspromenader varje dag och låta honom jobba ordentligt med röven följt av ett töjprogram av Hamstrings, ljumskar, biceps och sätesmuskler och även massera framsida lår för att få bort slagget. Då kommer han få full rörlighet igen och börja använda baken som han ska, musklerna bygger på sig och en avlastning av framdelen blir följden. Tjihoooo!

Allt detta är en typisk valpskada och har prognos att bli helt bra med rätt hjälp, som vi nu fått.
Det känns jäkligt skönt att ha träffat en av Sveriges bästa Fysioterapeuter som var såååå otroligt noggrann och säker. Det var skitkul att sitta och nörda anatomi och jag är mycket bättre insatt i hundens kropp nu och hur allt fungerar. Såååå otroligt likt människan!

Idag ska vi på valpkurs och hela familjen hänger med! Mys mys! Vädret är kanon och vi ska gå igenom hur en utställning går till bla. För det kommer imorgon. Moss första utställning!

En helg i hundens tecken! =)






Jag födde ett barn...och ett dåligt samvete...

För 7 veckor sedan så bestämde vi att Melwin skulle sluta med blöjor på dagarna. När vi ändå hade skurhinken framme pga Moss bla, bla, bla... Jag har prenumererat på ett mail från Babycenter i över två år där man fregelbundet år information om ALLT som gäller barns utveckling vart eftersom barnet växer och jag har läst på lite om just tecken på att barn är redo att sluta med blöjor. Jag tyckte att allt stämde, väntade på att jag hade semester och så körde vi på. Det har gått bra summa kardemumma...men så helt plötsligt sitter ungen i soffan och ropar "mamma, kissa!" Ut med kuddar, ta av överdragen, gnugga, skura och tvätta. Härom dan hade han lagt en 3 dm lång mumsmums över halva sin tågbana och kissat ner sin bilmatta. Såååå mysigt att sitta med tops sen och rengöra alla små detaljer... Igår var det Tobbes tur. När jag kom hem stod han högröd i ansiktet och skrubbade soffkuddar. "Är det inte dax att vi tar i med hårdhandskarna nu???" väste han med sammanbitna käkar och ådrig panna under kepsen. "NEJ. Det blir bara motsatt effekt, han är bara 2 1/2 år, vi måste ha tålamod, bara beröm när han gör rätt, gör ingen stor affär av det när han gör fel."hör jag mig själv säga självsäkert, som guds moder av Tellus.

Jag gör frukost till Melwin och mig och rör om i gröten. "Ja vill sitta bänken!" säger Melwin och fingrar ivrigt med sina små händer på köksbänken. Jag tittar ner på honom och säger "då får du gå och sätta på dig dina kalsonger igen, varför har du tagit av dig dom?" "Ja kiiiiiissa!" säger han och ler. "VART FAAAAAAAAAAN KISSADE DU NU DÅ FÖR HELVETE???!!!"skriker jag och känner hur blodtrycket stiger. "I soffan!" svarar han och ser vettskrämd ut och gnider sina händer nervöst. "MEN VAD I SJÄLVASTE HELVETES FAAAAAAN!!!" "DU MÅÅÅÅÅSTE SÄGA TILL NÄR DU ÄR KISNÖDIG!!!" HUR SVÅRT KAN DET VARA???" Jag tar tag i det stackars barnet och bär honom till toalettet. "JA VILL INTE KISA TOLETTEN!!!" skriker han.  "JO, OM DU KAN KISA I SOFFAN VARENDA JÄVLA DAG SÅ KAN DU NOG  FAN KLÄMMA FRAM NÅGRA DROPPAR TILL I PORSLINET!!!" Jag vet inte vad som for i mig. Den elaka djävulen på vänster axel applåderade exalterat och hoppar upp och ner medans den goda ängeln på höger axel gråter, knäpper sina händer och faller ner på knä,"Snälla Carro, bit ihop, vad är det du gör med ditt barn?" Melwin krystar så han blir högröd i ansiktet och klämmer fram några små ynka droppar som landar långt ner i vattnet. Han gråter och jag med. Jag hatar mig själv och tusen tankar far genom mitt huvud...Bra, nu har jag förstört mitt barn, han kommer att kissa i soffan tills han blir fyrtiofem, han kommer att vara rädd för toaletter i resten av sitt liv och kommer att få gå i terapi i hela sitt vuxna liv för att komma över sin mors elaka handlingar. Vi spolar och tvättar händerna och går ut i köket. Melwin rödgråten, sammanbiten och jag med ett kluvet hjärta som svider som eld i bröstet. Vi äter vår gröt under tystnad och jag vänder mig till Melwin. "Förlåt älskade vän för att jag skrek åt dig." "Det gör ingenting om du skulle råka kissa i soffan eller på golvet, men det är så bra om du hinner säga till mamma så jag kan hjälpa dig på toaletten." "Jaaaaaaa..." svarar han och brister ut i gråt. Jag tar honom i min famn och kramar om honom. "Så! Nu äter vi klart våran frukost, gör oss iordning och åker sen till Vincent och leker!" säger jag med glad röst och Melwin lyser upp som solen på himlen och hans lilla mun ler så jag smälter. "Jaaaaaaaa, de gö vi!" säger han och kramar om mig. "Mamma, älska di!" Fan, lilla barn, vad händer denna dag? Vad håller jag på med? Jag sluter ett tyst avtal med mig själv att koppla på stubinen igen och vara den där jävla heliga modern av Tellus. Jag sätter honom i Antilopen och känner en sur doft sprida sig på Ängsullsvägen.
Jag fingrar i baken på honom och
känner en korv bukta bakom kalsongens tyg.

Andas Carro, lugnt och djupt, sååååja, braaaa, andas...

Moss 4 månader!


Snipp snapp snut, så var helgen slut

Kräftskiva med Hellan o Johan!

MelloJello surplade så kinderna sögs in i kraniet.

Moss sov på sitt lilla sätt medans vi åt.

Lek i parken i fredags

Min lilla rumpnisse

Moss fick ett ryck och drog några repor i sanden

Osså hann vi med en tripp till hundön ute på Drottningholm idag också. Lite middag på Munsö efter det satt finfint. Nu e det laddning för vackan som gäller. Företagen drar igång på riktigt nu och jag sitter och fnular logistik inför morgondagen. Lite chips håller mig sällskap, mys mys.


På med ryggan och ut i skogen!


Idag lämnade jag Melwin kl 9 hos Pernilla. Dom har utedag på torsdagar året om då dom har med sig en liten ryggsäck med mellis i och bygger koja i skogen. Melliwidlli vinkade glatt och tog Ceasar i handen när dom tuffade iväg på äventyr. Jag hämtade honom kl 14 och han var helt slut i kroppen efter dagen. Mycket nya intryck för en kille som e så liten på jorden.

Inskolning hos Pernilla!

Jag och Melwin sitter och äter frukost. Kl 9 ska vi vara hos Pernilla, Melwins nya dagmamma. Första dan idag. Hans förra dagmamma Lena fick en liten son i söndags! GRATTIS!!! Melwin känner Pernilla sen förut så han hittar runt i hennes hem och känner hennes andra dagbarn rätt bra så det ska inte bli några som helst problem. Vi åker dit och myser ett par timmar och sen drar vi hem.
Moss får träna ensamtid hemma, perfekt!

Ikväll ska jag knåda som vanligt och sen kuta en runda med grann Lisa. Jag missar Tjejmilen eftersom jag drar till Ullared med brudarna då men jag ska anmäla mig till Hässelbyloppet istället! Den går av stapeln den 15/10. Då kan vi träna den exakta milen också, det blir bra det. Måste träna lite mer terränglöpning bara för att stärka benen, känner av knäna lite efter varje asfaltsrunda...inte bra...
fast jag springer så jädra sakta.

Nu ska vi ut med Moss! Hej o hå!

Tack för en härlig middag!

Middag hos Brunells igen!

Vincent, Lucas, Molly & Melwin.

Camilla, Bobbo, Ossian & Jessica.

 

Nicke & Camilla.

Efterrätt, underbara chokladbollar.

Finger i naveln när man börjar bli trött...o chokladboll i munnen,

livet e härligt!


Goooood morning!!!

Jag vaknar av att jag hör en vacker liten melodi långt borta nånstans. Jaha, det är min mobil som vill att jag ska vakna. Det har velat att jag ska vakna i över två timmar för idag ska jag jobba i Infra City idag och jag ska börja massera om 10 min. Jag orkar inte ens bli arg, jag bara svär en harang på 3 min och sliter mitt hår som var tovigt som svinto. (det är en mild reaktion för att vara mig...)Tobbes plats bredvid mig var tom och Melwin sov sött i sitt rum. Jag ringer upp chefen på företaget på en gång, ingen ide att säga nåt annat än sanningen, pinsamt nog. "Hej, Lena! Jag har försovit mig, vaknade nu!!!" sa jag i luren och kände att jag ville sjunka genom jordens skorpa, in i jordens mitt och smälta bort i all jävla brännhet lava. Det är första gången sen jag startade för över 10 år sen som detta händer. Grejen är det att jag har gått upp mellan kl 05.30 och 07 VARJE MORGON utom en på semestern (då Tobbe lät mig sova ut en morgon till kl 9 i Kopparberg), i 5 veckor!!! Melwin och Moss väcker mig jämt så egentligen behöver jag aldrig ställa en klocka. Men denna underbara morgon var volymen för låg på mobilen och Melwin sov eeeeextra länge och Tobbe hade somnat nere i källaren framför TV:n igår kväll. Jaaaadå, häääääääääärligt! Hur fan händer sånt här??? Är detta "lagen om alls jävlighet"? Jag frågar om dom kan skjuta upp listan två timmar men det kunde dom inte pga konferens så hela dan ställdes in. FYYYY FAAAAAAAAAAAAN!!!!!!!! "Ok, vi ses om två månader då. Jag ber så hemskt mycket om ursäkt, Lena!" sa jag och skämdes så jag dog. "Ingen fara Carro, mys nu med Melwin!"sa hon, den lilla ängeln. Det här är egentligen bra träning för mig som är ett kontrollfreak. Jag bestämde mig för att jag bara är människa trots allt och att det inte är hela världen. Solen skiner och jag blev ledig, pengar är inte allt ju! Vi kan äta en låååång mysfrukost och le mot varande hela dan utan stress, precis som Kellog´s Cornflakes reklamen mys pys, lullgull.


JÄÄÄÄÄÄÄVLA SKITKORVARS ANUS!!!!!!

Drottningholm

Idag åkte vi ut till Drottningholm för att träna men moss och låta Melwin kuta runt i labyrinten vid slottet.
Det började regna efter ca 30 min men vad fasen, vi hade paraplyer med och när vi käkade lunch lite senare med Tobbes mamma Ywone så satt vi ute under tak och snackade. Melwin frös så han skakade så vi drog hem efter det. Både hund och barn var heeelt slut och
sov länge när vi kom hem.

Det är så sjukt vackert på hela Drottningholm!
Som en sagovärld!

Snacka om miljöträning för Moss! På hundön får alla kuta lösa och snosa som dom vill. Vi stötte på får, änder, svanar, stora gräsklippare, folk med barnvagnar och paraplyer.

Hehehe, snygg pose Moss...

Vi lekte sök i labyrinterna. Det var skit kul för oss alla att ränna runt och gömma oss för Moss.

Svanarna väste när vi kom nära, dom skyddade sina ungar.

Rålis!

Idag fick vi ett ryck och åkte buss upp till centrum och klippte Melwin. Efter det åkte vi in till Rålambshovsparken och gick promenad. Dom har en gigantiskt stor lekpark där och Melwin var eld och lågor. Vi picknickade på Risifrutti och mackor.

Efter klippningen så fick han en klubba som belöning av frissan. Morsan svettig och lättad efter en lång fight och skrik. Puh...hår...väx saakta...väx saktaaaaaa.

Lycklig unge.


Världens coolaste hund.

Yummy...


Hos familjen Gosch/Brunell

Jessica sitter och sminkar sig, Anne diskar efter ungarnas köttbulle/makaroni race, jag bloggar, Melwin, Vincent och Lucas kollar på TV och Tomas gör sig iordning. Dom ska på kryssning, lilla familjen. Jag o Melwin fick ett ryck i morse och drog hit i all hast. Jag stod inte ut hemma längre. Melwin for runt och ropade/skrek på uppmärksamhet och Moss sket o spydde efter att ha käkat nåt härligt ruttet. Jag kände mig totalt understimulerad och behövde snacka med en vuxen människa. (förlåt älskling men ibland, som du vet, behöver jag snacka lite hönsspråk...) Jag hämtade upp Anne och så for vi ut till Stenhamra, mys mys! Ungarna har öst på bra hela dagen och nu ska vi strax åka hem. Vi snodde ihop en helt suverän kycklingsallad med mango och har pratat skit i timmar, lovely! Nu e jag harmonisk i några dagar till. Finfint.

Assistent Ankarsrum Original


Igår kväll när jag kom hem från BodyPumpen så stod ett gigantiskt paket på köksbordet med mitt namn på. Min älskade älskling hade varit och shoppat en köksassistent till mig!!! Fan, jag trodde inte mina ögon och rev upp förpackningen för att studera alla funktioner...jajajajaaaaaa, jag är 79 år gammal... Jag har ju drömt om en Kitchen Aid men den här fick bäst i test och rymde dubbelt så mycket deg som KitchenAid, häääääärligt! Jag som alltid bakar storsatser! Jag myser så jag har kronisk gåshud på hela kroppen! Snygg e den också...hehehe..
Nu jäklar ska det bakas och frysas in bröd och bullar! TJIHOOOOOOOOOOOOO!!!!

Tack så jättemycket min älskade älskling för den underbart fina presenten, som jag knappast har förtjänat... Du är gaaaaaaaalen!!!
Jag älskar dig!

 


Min tantdröm

Visst e den fin.....mmmmm....6595:-...jag tar en i varje färg...


Hemma igen

Melwin hängde o dinglade i ringarna så

händerna ömmade hela kvällen

 

Moss busade med sin bäste vän, Moss den Förste.


Så var vi hemma igen efter 4 dagars visit i Kopparberg. Urskogen. Tyst. Lugnt. Skönt. Moss for omkring ute som han ville och Melwin rockade loss han också, fri som fågeln. Sov en natt utan blöja, inte en kissfläck i fillingarna, greeeeat! Moss pissade o sket ute finfint, inte en fläck inne. Den här semestern skulle kunna sammanfattas med ett enda ord. KROPPSAVFALL.

Den här veckan kickar två företag igång igen och imorgon ska jag till Solna. Känns ok, men jag har lite höstfruktan. Det kommer att bli mysigt som alltid, men jag är absolut inte redo för rusk än. Jag vet att det bara är Augusti, men i morse när vi vaknade kl 06.30 så var det så jävla kallt ute så en fleecetröja och regnjacka åkte på när jag släppte ut Moss. Det var en toktjock dimma som låg och tryckte runt huset, blääää.

Det var då jag fick höstfruktan.

 


Bada bada!

Idag var vi på ett bad i Stenhamra med alla härliga människor!
Picknick och ett dyk från bryggan blev det. Myyyysigt!
Johan, Annika, Molly, Jessica, Vincent o Ossian.

Molly suger i sig festis!

Melwin o Vincent i full färd med att skjutsa varandra i gummibåten.

Dom lekte så jäkla bra hela dan och sprang efter varann i ett!

En liten riskaka sitter finfint!

Imorgon bär det iväg till Kopparberg fram till söndag. Det ska bli
skönt att få miljöombyte. Känns inte som jag har
haft nån semester knappt...men nu
ska jag koppla av ordentligt! God natt!

Första äppelskörden!

7 burkar blev det. En till grannen och en är redan

slut, slurp sa det till frukostgröten.

Ska plocka en kasse till imorgon!


RSS 2.0