Lussekrans AB
Kl 05 gick jag upp i mörkret och satte min gigantiska lussedeg.
Jag tänkte baka några kransar och bullar och åka ut till
mina företag med Luciafika!
Perfekt deg innan jäsning.
Färdiga resultatet! Mums!
RECEPT:
200 g smör
5 dl mjölk
50 g blå jäst
1 g mortlad saffran
2.5 dl socker
0.5 tsk salt
1 ägg
1.5 l vetemjöl special
1. Smält smöret och ljumma med mjölken.
2. Lös jästen och strö i saffran.
3. Tillsätt socker och salt och ägget, rör om. I med mjölet och knåda rejält i minst 5 min för hand.
4. Jäs 2 timmar under plastfilm.
5. Baka ut till valfritt alternativ.
(Jag gillar att riva mandelmassa och röra ut med smör och bre på degen)
6. Jäs 1 timme under bakduk.
7. Pensla med ägg och strö över strösocker och hackad mandel.
8. In i ugnen i 225 grader, helst varmluft. Klart!